ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 408
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
nenaatoa си пише тук, но... никой не гледа Wink

# 691
Ясно, това го прочетох, Чукчи. Излиза, че проблемът е в живата ваксина, а ако се използва инактивирана е ок.  Имам и още една питанка, някой може ли да ми даде препратка, на какъвто и да е език към документ или цитат на самия Солк, който е заявил това. Просто ми трябва пряк източник, а не преразказ.

Бх чела, че интрадермалната терапия с магнезий е много ефективна при някои болести, една от които беше полиото. Имаше книга по въпроса, ако я изровя, ще цитирам точно.

Калифорния, май ни гонят едни и същи страхове. Явно в моята фамилия случая е този - по въздушно капков път, за това и обяснения от рода, че само мръсотия, на която и ромите ще завидят, е причината, не обяснява за мен нещата.

# 692
Според този лекар автор на публикуваното повечето случаи се дължат на ваксината. А в останалите случаи? А защо през годините се появяват огнища на случаи, а не отделни единични?

# 693
Azalea, аз като един папагал след всеки твой пост пиша и питам за полиомиелитът.   Тази болест се предава и по въздушно-капков път, освен чрез мръсни ръце. Все още съществуват огнища и в този глобален свят нищо не пречи да "прескокне" до някъде другаде. Затова имам съмнения, като теб.

Ето ТУК съм копирала част от книгата "Безпощадная иммунизация" на А. Коток - на руски - в частта и за полиомиелита и оралната ваксина. Дано да ти бъде полезна в търсенето на информация.
Човек стига сам и по собствен път до убежденията си. Желая ти успех.

# 694
Azalea, ИС при ваксините е като при родилките... Преди всяка мед. манипулация, се дължи ИС, с изключение на профилактичните прегледи и принудителното лечение най-вероятно... При ваксините ИС се дължи в писмен вид и това е документът, който трябва да ти предостави ЛЛ... Както знаеш, ИС винаги дава право на отказ от мед. манипулация...

За полиото и аз като папгал повтарям, че според трад. медицина, 90% от преболедувалите нямат никакви симптоми, а 4-8% го прекарват като неразположение или лек грип... Това според вас как е изчислено? Как се прави статистика върху безсимптомно преболедуване? Смятате ли, че ваксините могат да предпазят когото и да било от полио, без знаение по какъв начин става заразяването?

# 695
Стелт, това е по закон, така ли? Ако са задълежни да ми дадат ИС за ваксините, в което имам право на отказ, то тогава има противоречие в законите, защото от друга страна пък ме санкционират ако не ги сложа.

Може ли да ми дадеш линк към статистики на "официалната" медицина по отношение на това, че 90% от преболедувалите нямат симптоми и че са били ваксинирани и са карали полио на фона на това. На мен подобни неща ще ми свършат голяма работа, едно че ми трябват във връзка з работата ми и друго, че споря с майка вирусолог.

И пак да питам, някой има ли препратка към думите на Солк относно ваксината си?

# 696
Azalea, не се твърди, че 90% са преболедували, въпреки че са били имунизирани, а че толкова % от преболедувалите карат заболяването безсимптомно, т.е. по никакъв начин не могат да разберат дори, че са болни... 4-8% го боледуват като лека настинка, т.е. пак няма от къде да се досетят, че това е точно полио, а не да кажем банален грип... Според мен трад. медицина нещо шикалкави със статистиките си, защото за да има такива проценти и да ги повтарят като папагали, то би трябвало да има солидни изследвания на населението на цялата планета... Изследвания за антитела след имунизация също не се правят рутинно, тъй че няма как да се разбере дали имунизираните въобще си създават антитела срещу заболяването... Съвсем друг въпрос е, че тези антитела нищо не означават, защото няма и рутинни изследвания колко от боледувалите, въпреки че са имунизирани, са си били създали антитела... Въобще тъмна Индия...

За ИС - Закон за здравето чл. 87-90

Да, има противоречие в закона и на основание това противоречие, наказателните постановления издадени от РИОКОЗ могат да се обжалват в съда... Вече има спечелено такова дело на първа инстанция, предстои на втора, защото РИОКОЗ обжалваха...

# 697
Ясно, объркала съм се за преболедувалите.  Мерси за линка, може ли и извори или линк за тези въпросните 90%, моооля те  bouquet

Дай повече инфо за това дело, дано да спечелят хората, ще бъде чудесно просто. Лично аз признавам, че не знам дали ще имам сили да стигна до дело. Вероятно за това и още се чудя как да го извъртя при нас.

# 698
  • на плажа
http://www.youtube.com/watch?v=trfDpcSTIEQ&feature=related Не е нещо, което да не знаем, но аз лично не го бях гледала. Ако знам как се правят субтитри, бих го превела.

# 699
За полиото има една интересна теория за връзката му с производството и употребата на химикали (ДДТ и други подобни). Педито като ме убеждаваше колко страшно е полиото и да ваксинирам, ми обясняваше трагичния вид на колко пострадали хора си спомня от нейното детство. Разпитах майка ми за употребата на ДДТ в БГ едно време и тя ми каза, че ясно си спомня как нейната баба е третирала всичко в двора обилно с ДДТ. Така като ги гледам, майка ми и педито са били деца по едно и също време...
Не подценявам болестта, със сигурност тежките случаи са много страшни, но не мисля, че ваксината е по-малко страшна, нито съм убедена, че предпазва от заболяването.
Да не говорим, че по времето на масовата употреба на ДДТ, рекламите са бълвали "DDT is good for your health!" - становището на официалните власти тогава. Всички знаем колко полезна за здравето се е оказала в последствие тази отрова. А сега пък ни убеждават колко полезни за здравето ни са ваксините...

Kalifornia , Azalea прочетете линка от magi1111. Дава много интересен поглед върху нещата и е много полезен за развитие на разбирането по тези въпроси. Колко ли още подобна информация лежи скрита от обществото ?

Мисля си за тези изолирани "взривове" , за които получаваме информация - еди колко си заболели , еди къде си .... и нищо повече . Знае ли се тези хора при какви условия живеят , каква вода пият ,с какво е замърсена храната им , имунизирани ли са /скоро/ и срещу какво, каква общност са ... изобщо нещо от жизнения им статус става ли известно , за да се предположи от къде идва и на какво се дължи подобен "взрив" ? Не , никога не става ясно ! Иннтересно защо ? А за "единичните" случаи пък въобще не ми се коментира , тъй като има доста широоки "диагностични рамки" , в които се поставя подобна диагноза.

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 09:16 от nice

# 700
Аз не знам какво да правя с нашата ЛЛ, защото тя ме кара да подписвам отказ и съответно ще ме докладва. Постоянно отлагам отиването при нея, но това не е решение. Какво точно мога д анаправя и какви са ми правата?

Поиска ли й информирано съгласие?

Със съда още нищо не става - 5 месеца минаха от последното заседание и още няма решение на първа инстанция... Най-вероятно ще се мине и през втора, тъй че...

A може ли с нейните камьни по нейната глава?
Ходете винаги сьс свидетел при нея.
Аз на ваше място бих твьрдял,че ваксината е сложена,но не е отбелязана поради небрежие.
Затова не се подписва ИС.То крие рискове.
Ако се стигне до сьд,няма как да се докаже,че ваксината не е сложена.

Салк и Йеннер са казвали много неща.
Ако искаш да го прочетеш на сайт на Министерството на Здравеопазването,няма ги там.
Но там няма много неща,които наистина са били в миналото.Поради ред причини.

Да допьлня Найс,

Цитат
получаваме информация - еди колко си заболели , еди къде си .... и нищо повече
Не само,че информацията е оскьдна,а и лежи под дьлбоко сьмнение дали изобщо е вярна.т.е. дали изобщо има такава епидемия и на колко точно хора е.
Колко епидемии се сьчиняват свободно...не е истина.
За целите и парите минават през трупове,та една льжа ли ще ги спре.... Joy

# 701
....може ли и извори или линк за тези въпросните 90%...

http://zdravbadi.com/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%B8% … %D0%B8%D1%87.html

http://healthcaretips.psyphil.com/?s=polio

http://polio.emedtv.com/polio/cure-for-polio.html

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:S_JTmUFCgdIJ:www.r … coYTWM2VxCIAXrjFw

http://www.globalhealth.org/infectious_diseases/mortality_morbidity/polio/

За спечеленото дело какво да кажа... Родителите са получили НП от РИОКОЗ, обжалвали са го в съда и са спечелили на първа инстанция... Сега РИОКОЗ обжалват на втора, не се знае какво ще стане...

# 702
stelt77   bouquet  Мерси много!
Christian , не мога да разигравам такива сцени, не ме бива:( За ИС ще мислим още, нали има вътре вариант да откажеш? Ще пиша какво е станало, най-много да я сменим педиатърката с друга.
А за Солк и Йеннер е ясно, че няма да ги търся на сайта на МЗ, обаче като казваш "Казали са много неща" звучи несериозно ако няма къде да се прочете в оригинал и от надеждни източници, все някъде е документирано, за да го знаеш ти и другите? Аз за това и казах, че нямам претенции на кой език ще е линка.

# 703
"
Цитат
Казали са много неща" звучи несериозно ако няма къде да се прочете в оригинал и от надеждни източници, все някъде е документирано, за да го знаеш ти и другите
Трябва да уточним какво са "сериозни и надеждни източници"?
Защото,ако го прочетеш на сайта на Merck (Официален и световно признат сериозен и надежден Производител на ваксини) ще го повярваш ли или ще се сьмняваш?
Ако го каже Обама ще го повярваш ли?
Кьде искаш да го прочетеш,за да го повярваш?
Аз не вярвам.Аз знам.

# 704

Общи условия

Активация на акаунт