Хайд Парк 6

• 53 746
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 515
Случи ми се нещо особено, върху което размишлявам.
Бяхме при GP и чакахме един-двама.Дойде една жена с дете в лятна количка.Моето, което е много общително пристъпи към бебето и го заговори с думите "Кажи "Мама", "Хайде, де кажи Ма-ма"
Майката се засмя и каза- и аз го чакам, ама не казва.

Нищо особено на пръв поглед.Но моето както знаете е преживяло момента на проговаряне в дома."Мама" не е първата дума, която е казал.Много ме съмнява да са го учили първо да казва точно"Мама", а и май никакъв реален спомен няма от дома- когато го заведох го прие като място за игри и забавления.

Нямаме около нас проговарящи бебета и деца

Откъде на моето дете му хрумна да кара бебето да проговаря и то думата "Мама"

# 1 516
На мен ми се струва нрмално, нали бебето е с майка си...А може и да е чувал в парка или другаде, често близки закачат бебетата и малките деца , когато са с майките си с  "Къде е мама?"(или "Кой е това?")  в очакване бебето да се обърне към нея , когато е научило думата.Та нещо подобно... Hug

# 1 517
И кукллите казват "Мама". Ние да не би пък да си спомняме коя ни е първата дума?  Hug

# 1 518
Елито,как можа да не ни кажеш че има състезание при вас?Вместо да го гледаме на живо,моят мъж се е закотвил при ТВ Laughing

# 1 519
  • Някъде в България
Какво състезание бе Кристи? На пистата край Севлиево ли?/ те рекоха по ТВ-то/  Мали с тая температура на малката съвсем загубих ума и дума ooooh! Вчера и днес не е вдигала, но ме шашна с височини.

# 1 520
  • Вън от пространство и време

На мен ми прилича на съзнателно ролево повтаряне на ситуация, която е видял наскоро може би и му е направила впечатление - в градинката, във филмче, случайно на улицата.

И сина ми на тази възраст, и дъщеря ми сега ми играят сценки имитирайки реакции и думи на възрастни хора в различни ситуации. Понякога няма нужда въобще да ги питам какво се случва в детската градина - те ми го изиграват отношението на лелята и госпожите. Наскоро Албена се върна от градинката и възпроизведе с куклите малък скандал между тийнейджъри, че и деликатни думички си обяснявахме.

# 1 521

На мен ми прилича на съзнателно ролево повтаряне на ситуация, която е видял наскоро може би и му е направила впечатление - в градинката, във филмче, случайно на улицата.

Там е работата, че от два месеца сме непрекъснато заедно, не е на градина, около нас бебета няма, затова малко се притесних.Всъщност напълно е възможно да възпроизвежда ситуация, някъде дълбоко складирана в съзнанието,  видяна по-отдавна.
Но е възможно и само бръмбари да са ми в главата, не зная защо се притесних малко от тази реакция.Тук е мястото да кажа, макар и друг път да съм го казвала, че от дома са записали първата му думичка, датата на прощъпулника и снимката от събитието, което е отбелязано подобаващо е поставена в албумче, заедно с други снимки.Поне така имам някакво съпричастие към първите най-важни моменти, от там зная ,че първата дума не е мама.

Благодаря на всички за отговорите!

# 1 522
  • Някъде в България
Според мен на много малко деца първата дума е "мама". По-скоро казват първо "тата", "баба" и тогава идва ред на мама. Светкавичка, това е просто случайност. Не разбрах какво те е притеснило, но логично е на тази възраст мама да му е най-близка и затова да кара бебето да каже точно "мама". Hug

# 1 523
  • Варна/UK
Днес водих Алекс да гледаме Смърфовете 3Д. Препоръчвам ви го, супер забавно беше и за мен и за Алекс. Имаше големи лафове, като един беше какво ще стане, ако се смеси смърф и крава? Отговорът беше - синьо сирене Joy Единственото лошо нещо на киното е, че има много, ама много реклами преди филма и Алекс малко се изнерви и затова следващия път ще влизаме след рекламите.

# 1 524
  • Някъде в България
Добро утро! Grinning Честит празник! Спорен и слънчев ден на всички! Hug
Моят дребосък изобщо не проявява интерес към ТВ и аз с удоволствие не я насочвам към това изобретение на човешката мисъл. Можем с часове да четем приказки и да ги коментираме, но не се итересува от филми/ ако не са за Дядо Коледа/ . Зная, че ще дойде този момент, когато ще иска да стои само пред телевизора и компа Wink

# 1 525
  • Варна/UK
Честит празник на всички! Hug

Отиваме с дядо на шопинг. Обичам да ходя с него, защото мама винаги намазва с подаръче, освен многото неща, които се купуват за Алекс. Ще стягаме дребния за есента и зимата и ще падне голямо пазаруване. Това ме прави щастлива Simple Smile

# 1 526
Честит празник и от мен.
Люска,и ние с Алекс днес бяхме на шопинг.Купихме всичко за училище.Събра ни се толкова багаж,че се обадихме да дойдат да ни прибират. Crazy.Щастлива съм,че детето си избра всичко само.Е,намаза и 3 пистолета,обаче ми е слаб ангела и не мога да отказвам.Сега се чудя къде ми е по леко на душата или на джоба Laughing

# 1 527
  • Варна/UK
Добро утро  bouquet

Хем си знам, че с Алекс на пазар не се ходи, ама пак реших да опитам. "Пиша ми се, ака ми се, изморих се, гладен съм...оф, кога ще си ходим...?" ooooh!
Тия дни ще изляза без него, че има още много за купуване, даже реших да почна да си помагам и с коледните подаръци. Дано тоя път го направя, че всяка година се каня и все оставям всичко за последния момент и това ме изнервя. Както писах вчера, че и аз ще намажа, еми случи се. Имам страхотен тиган с дебело дъно, доста дълбок и широк и беше на промоция Simple Smile

# 1 528
моето дете е герой.Бяхме с приятелка и Алекс.Ходил е почти 8 часа.Не мрънка грам.Спряхме само в макдоналдс за малко.Ходихме в южния парк да се вози на всичко което иска.Бях му обещала без бънджи и виенското колело ще го пусна на всичко което иска,като не си представях че ще иска всичко Crazy.После шопинга в джъмбо и два мола.Накрая вече се изморихме всички и се обадихме на мъж ми да идва да ни взима Laughing.Той беше изумен от толкова пазар.Каза че като пътува да зарежда магазина пазарувал по малко Joy.Обаче всичко което сме купили му хареса

# 1 529
ние пък не пазаруваме, а тичаме по задачи. резултатът е - малкото дарче е от тази седмица също монтесорче, тръгва на градина, а по-голямото е от 13 септември на даскало. нормално немско училище, специален по-малък клас с интензивно изучаване на немски, плюс нормалния материал за трети клас. ако имаме късмет, ще имаме и занималня за следобеда, баш срещу нас, ако ли не, матов ще учи с нея, те и без тва са двамата дупе и гащи, слушат се, другаруват си...

голям сме катун, обаче е много гот. естествено, има малко стрес в началото, но като цяло се справяме перфектно. другарката дарка кара из мюнхен все едно цял живот е живяла тук, йерархията сме я уточнили Wink първо се слушат майките, после ако майките ги няма, се слуша матов.
сега остава и да тръгнем жените по купони, а децата и матов да се гледат вкъщи. тогава ще сме постигнали нирваната.
двете малките нервят ужасно, вечно се джанкат за нещо, обаче се обичат и като цяло много се разбират. не щото са нашите, обаче са ни много читави децата. кво да се прави, ген... с такива майки няма как да е другояче bowuu

Общи условия

Активация на акаунт