Хайд Парк 6

• 53 756
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Някъде в България
Моята днес рева като че отиваме на заколение. Не е яла нищо сутринта. На обяд не плачеше и много ми се зарадва. От утре обаче съм по цял ден и ще видим как ще я правим. АЗ също исках да се върна и да я гушна, но е много грешно и ще обърка психиката и. Пък и избор нямам, трябва да работя, а тя трябва да свикне. Кудку, щом твоят е плакал при собствената си баба, значи няма какво повече да искам от детето на този етап.

# 1 471
  • Варна/UK
elitto,  малките манипулаторчета се опитват да ни изпробват.  Simple Smile Онзи ден госпожата на Алекс ми разказа, че едно от децата от новоприетите плакало ужасно много, когато майка му го завела сутринта(те сега са сборни групи и са смесени и с малките) Госпожата помолила майката да си тръгне, за да се опита да успокои момченцето. Тръгнала жената, ама онова дребното като взело да се хили от щастие. Госпожата го попитала, защо сега се смее така, а то казало:"Хихи, успях да ядосам мама..." Joy

От днес водя Алекс на физиотерапия на синузи. Ще направят 7 процедури последователно и се надявам да помогне. Голям рев падна, все едно го колят, а се оказа, че му харесвало.  Simple Smile

# 1 472
Момичета, връщате ме назад във времето с тези вълнения около адаптацията. Ако имате време, ето какво работи добре: нека се наплачат един ден, не си тръгвайте, докато плачат, но настоявайте, че ще ги оставите, че ги разбирате, че е много криво, гадно и така нататък, но все пак ще стане, естествено мама ще се върне и още други.... Един ден направи това с малкия, предупредих учителките, гледаха ме като излязла от лудница  Mr. Green, така час и половина (най-малко). След което човечето се наплака, каза довиждане и с това се приключи драмата.  Почувства се разбран, взет насериозно, изля си го и това беше. След това имахме периоди на мрънкане, но нищо съществено.  Hug Hug Hug Hugна всички, гадно си е....

# 1 473
  • у дома
Оф,ох,оф.....
и моята бяс тръгва на 1ви,до днес не ми пукаше,виках си по-лесно ще ми е,но ми се сви нещо.
Страшното при нас е,че още не е израстнала захласването и го получава при рев.Иначе нямаше толкова да ми пука и на мен не ми се ходи на работа,ама ходя,нали?и вече не рева  Mr. Green
Пак се:възобновиха" контактите"й със сестра й и не мога да ви опиша какво преживявам и се ровя и чета,и отричам,и не вярвам...
Колкото пъти съм решила да пиша за това-тока спира,ето дописвам след 2ч.
Може да ви е смешно,но е факт.
Приемам съвети всякакви.

# 1 474
  • София
дъщеря ми има постоянен контакт със сестра си, а синът ми днес за първи път направи истинска истерия, ама истинска, че не иска да умираме... прати я на хубаво място - писала съм и друг път - на хубаво място... големия и до момента казва, че бърка Вая с Дара, малкото каза, че Вая не е умряла - тук е, до нея... няма лошо, нека е тук, щом това помага

А за адаптацията - при всяко дете е различна - големия ревеше "Мамо ела тука", а малкото беше "герой" - не ревна нито веднъж, според мен второто е по-лошо от първото

а ти се съсредоточи върху живото дете - то е важно, следвай го - както иска то, нека е така - спокойствие, спокойствие, спокойствие, покажи й спокойствие и сигурност в утрото - утро ще има и то ще е хубаво, предстои най-страхотния ден, просто най-страхотния  Peace

# 1 475
  • у дома
Дзвер,Дара и е родна сестра.
При нас няма родствена връзка,това ми е чудното.

# 1 476
Според мен кръвната връзка е без значение, те са деца в едно семейство.Други връзки играят , явно.

# 1 477
  • Някъде в България
Аз също мисля, че кръвните връзки не са от съществено значение. Бог, Съдбата или там каквото е дава/взима/ децата в едно семейство. Кой знае какво точно чувства човече на тая възраст? Сега се сещам, че като малка имах въображаем брат Серьожа. Като си затворех очите и можехме да разговаряме. Не помня много от този период, но след години научих, че родителите ми са имали момченце, което е починало при раждането през 60-те години.

# 1 478
  • Вън от пространство и време
Дзвер,Дара и е родна сестра.
При нас няма родствена връзка,това ми е чудното.

Вече имародствена връзка. Вградила се е във вашвто семейство. Биологичната връзка е друго.

Често си мисля за връзката ми с децата като за присаждането на едно растение върху друго. В крайна сметка жизнените сокове така се омешват, че остава само белега от мястото на присаждане. На външен вид остават различията в сравнение с естествено изникнали от нашия ствол клончета, но на практика вече сме свързани в едно цяло и не можем един без друг, нужни сме си за да продължим да съществуваме пълноценно

Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 19:25 от Форест Гъмп

# 1 479
dgidgi ,в този живот нямат кръвна връзка,но може би имат в някой предишен.Не че и аз много вярвам на такива неща,но е факт че се случва.

# 1 480
  • Вън от пространство и време
Аииии, големи перипетии днес.

Иван го поизпуснах малко с поредните смени на зъбите и днес ни извадиха два наведнъж. Единият нов си е направо израснал отзад. Чаках да за заклати старият, но не дочаках. И направо с корен го издърпа зъболекарката, даже зор видя. А Иван, милия, мъжки се държа и много горд после го раздава. И благородство изрови - даде на Албена единия зъб да го сложи под нейната възглавница, за да я посети и нея Феята. После ме попита тази фея истинска ли е или и тя като Дядо Коледа. Малко разочарован беше от отговора, ама бързо му мина като разбра, че може сам да си избере подаръка.

За детската градина моите и двамата не са плакали в началото, много геройски се държаха, а пък и винаги са си умирали за нови преживявания и като че ли любопитството надделяваше. По-късно обаче имаха периоди на рев и нежелание да ходят. Сега с щерка ми минаваме през такъв. То верно че са сборни групи, ама поцял ден само си играят, най-добрата й приятелка е с нея, ама не.... А и баш гаджето не сме виждали от 2 месеца....

# 1 481
  • Западен парк
Хайде и ние с болните, но не съвсем!
Вчера като се събудил следобяд бил с температура - 38.5 и без нищо друго. И аз реших като се върнах от работа, че ще следя термометъра през половин час и ако не се прояви друг някакъв признак, няма да му дам нищо за сваляне. Така и направих, температурата не мръдна от 38.5 чак до 11 часа вечерта и после заспа. През нощта пак беше горещ, но дишаше спокойно и равномерно, без да го тресе или да се мята на сън. Сутринта като се събуди към осем е с 36.6 и свеж като репичка. Аз обаче не отидох на работа за да го гледам днес и не вярвам, че ще убедя личната, че е бил с Т вчера. Добре, че са ми свестни шефовете, та ще мина и без болничен за днес.
За личната съм сигурна, че няма да ми даде болничен, защото през юни като се обрина и по описание по телефона назначи лекарства за скарлатина (имаше пълна картина на заболяването, но беше събота), в понеделника като отидохме и понеже вече намаше пъпки, а само неравности по кожата, тя не написа диагноза "скарлатина", а "тонзилит" в картона му. С обяснението, че може да пише само това което вижда, пък за който разбира е ясно че е бил с бактериална инфекция (т.е. сестрата в градината!). Та днес следобяд ако е без Т, изобщо няма да ходя до болницата.
Това от мен, а на вас успешен ден без ядове с деца и мъже.

# 1 482
  • София
За скарлатината - не може официално да го диагностицира със скарлатина без изследвания, а диагностицира ли го, трябва да уведоми РИОКОЗ и да има карантина в детската, после пак се правят изследвания и т.н., повечето педиатри предпочитат да не чакат, а да дадат антибиотик за лечение на скарлатина, пък после да пишат нещо друго  Peace

# 1 483
И Павката утре тръгва на ясли. То не може да се каже точно тръгване, защото днес директорката ми каза да го водим в 10 и да го взимаме в 11:30, поне първите дни.  Казах й , че утре и в петък става, но от сряда вече сме без бабата и няма кой да го води  късно и да го взима преди обяд, а и детето толкова обича да яде, че точно тогава няма да гъкне.
Но утре мъжът ми ще го заведе, та ще видим. При бабите стои и при лелите си стои, та се надявам да не реве или поне да не реве много.  А и да плаче, когато види друго дете да реве веднага спира и отива да го успокоява. 

# 1 484
  • у дома
Утре я водя 7.30 в ДГ и ще я прибера след 12ч.
Ударете по един палец за бърза и безпроблемна адаптация. Praynig
Много искам,нали?

Общи условия

Активация на акаунт