Мамино синче

• 24 615
  • 319
  •   1
Отговори
# 210
Да, Хърмаяни, вменява се друг смисъл на някои думи като обич и уважение. Разбирам. Няма как изведнъж да порастнеш  и да придобиеш самочувствие на узрял, ако си свикнал някой друг да решава вместо теб. Съгласна съм  с написаното вече в темата, че мъж, който не уважава майка си, не би могъл да зачита и съпругата си.

Виктория, ако се възприемаш като променлива величина в чужди животи, бързо ще ти свърши веселото.  Peace Това го казвам мило, знам, че не се разпознава лесно в писанията ми.  Peace

# 211

Щом си решил да се жениш, а не да живуркаш с мама- няма нужда от тръбене коя е по-важната жена. То се подразбира.
А,не,не съм съгласна.
Любовта към жената и обичта към майката са съвсем различни неща.
Откъде на къде,аз съм родила сина си,отгледала съм го,дала съм му цялата си обич и внимание,и след 30 години някоя разглезена госпожица ще реши,че той не трябва да поддържа близки контакти с мен?

Ти до 30 ли мислиш да го отглеждаш?
А,те такива самоотвержени майчета си отглеждат гарджетата до живот....   Mr. Green
Пък после цял живот се чудят що не са им благодарни до гроб...   

# 212
Вие просто се чудете за кой да се хванете да се драскате по форума,за да си разнообразите деня.
30 години посочих като дата за евентуален брак,преди това писах ОТГЛЕЖДАНЕ И РАЖДАНЕ,нима смятате,че 30 години и ще го раждам?
Много добре ме разбрахте,просто си търсите за какво да се хванете,ама хич не ми и пука.

# 213
За да уважава един мъж МАМА, не е нужно да й звъни през ден или да й иска мненито за всичко. Уважението за мен не се изразява в това. Важното е родителите да знаят, че могат да разчитат на децата си, когато се наложи.
Според мен след като съзадат свое семейство, приоритетите на хората се променят и е нормално родителите да отидат на по-заден план, което не означава, че не са обичани и уважавани

# 214
Надявам се не считате, че само по себе си живеенето с родители прави мъжът "мамино синче"  Rolling Eyes Защото това е начин на мислене, на възпитание, на манталитет дори. Не е жилищно обословено.

# 215
За да уважава един мъж МАМА, не е нужно да й звъни през ден или да й иска мненито за всичко. Уважението за мен не се изразява в това. Важното е родителите да знаят, че могат да разчитат на децата си, когато се наложи.
Според мен след като съзадат свое семейство, приоритетите на хората се променят и е нормално родителите да отидат на по-заден план, което не означава, че не са обичани и уважавани
Абсолютно на същото мнение съм. Peace

# 216
Не през ден - а всеки ден. Звъни й да я пита как е, пие ли си лекарствата, има ли нужда от нещо. Води я на вилата събота и неделя. Като искаше да купи жилище - я заведе да го види. А тя грее като звънне телефона. Пък той има невероятно семейство, известна личност в Бг е.

# 217
Това със звъненето е малко снахински проблем. Много ги бърка някои.

# 218
  • Бургас
Ами при нас е обратната ситуация. Аз си признавам, че мама е много важна за мен, имам необходимост да я чувам често, да знам, че е добре. Все пак живея на 700 км от нея и ми е мъчно, че не мога да я видя. Но мъжът ми не може да го разбере. Дразни се, че се чуваме често, че си говорим дълго, изобщо като чуе за майка ми... Аз това не мога да го разбера. Той също се чува често със своята, близо е до нея и е насреща при нужда. Дори не съм се замисляла защо сега си говорят, защо са близки и т.н. Нормално е - родители са, едни от най-важните хора в живота ни. Казвам го само като пример на това, че не само снахите са чувствителни към връзката на мъжа с майка му, но и зетьовете към връзката на жената с майка и. А трябва да има баланс - когато се жениш/омъжваш не означава, че автоматично преставаш да имаш родители и я си се сетил за тях по празници, я - не.

# 219
Виктория, ако се възприемаш като променлива величина в чужди животи, бързо ще ти свърши веселото.  Peace Това го казвам мило, знам, че не се разпознава лесно в писанията ми.  Peace
Ех, като почнете така...А как да се възприема?
Завинаги и во веки веков?

# 220
Надявам се не считате, че само по себе си живеенето с родители прави мъжът "мамино синче"  Rolling Eyes Защото това е начин на мислене, на възпитание, на манталитет дори. Не е жилищно обословено.
Аз пък мисля че е по-скоро жилищно обусловено. Поне при по-младите в момента.

# 221
На младите хора покрай мен м/у 25-30 им е един вид фикс идея да имат собствено жилище, и усилията и на децата, и на родителите са насочени към осъществяването на тази цел. Масово.
Имам само един познат, все още битуващ в семейното жилище, но там причините са други.

# 222

Е, старите как да живеят с мама и татко, като вече са починали сигурно  ooooh!
Айде стига глупости, моля ви се, това залитане в крайности и то от хора без семейства, все още млади и зелени, без да си дават реална сметка за живота в неговата шареност, просто  Sick
Наистина не знам в кой свят живеете, че да не виждате как един млад човек гъза да си съдере - еми на 25 няма начин да си купи жилище сам! Или сигурно има - тоя дето купи Кремиковци е на 26.

# 223
Айде стига глупости, моля ви се, това залитане в крайности и то от хора без семейства, все още млади и зелени, без да си дават реална сметка за живота в неговата шареност, просто  Sick
Наистина не знам в кой свят живеете, че да не виждате как един млад човек гъза да си съдере - еми на 25 няма начин да си купи жилище сам! Или сигурно има - тоя дето купи Кремиковци е на 26.
С помощ от родители не е толкова трудно. Осигурява ти се някава сума, после бачкаш и изплащаш кредит, примерно. Схеми много, само желание да има.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 10:54 от Зилозавър

# 224
  • София

Е, старите как да живеят с мама и татко, като вече са починали сигурно  ooooh!
Айде стига глупости, моля ви се, това залитане в крайности и то от хора без семейства, все още млади и зелени, без да си дават реална сметка за живота в неговата шареност, просто  Sick

Има, има. Аз си купих на 21. Сама. И сама си го изплатих на банката.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт