Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 164 010
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
  • ВАРНА
Парка на Златни Пясъци е хубав и малко известен за разлика от Еко-парка.Става за пикник има пътеки за обикаляне.

# 31
Bultrac е вилно селище и мисля че вече не съществува или не функционира.. другото място за което говориш е тракийската чешма на пътя след аксаково в дясно една отбивка в гората..

Благодаря ти, скай! Там някъде съм обикаляла горите и наскоро, но не съм попаднала явно на познатото място, ще го имам предвид.  Peace

# 32
Много ми хареса тази крепост около Провадия!как съм я пропуснала......

# 33
Ние пък обожаваме да ходим на Албена през късната есен /има един хотел, към който има парк с десетки видове рози, всичките нацъфтели, ухаещи  и красиви/ или ранна пролет. Рядко има по това време отворени заведения, но ние си носим храна и си правим пикник на плажа.
Неописуемо е чувството да стоиш на прекрасният плаж, който се простира до където ти поглед стига и да не виждаш жива душа...
Децата вилнеят на воля, като господари на комплекса се чувстват - има детски кътчета и катерушки, които могат да ползват.
Няма коли, няма хора - когато отидохме за пръв път там в една октомврийска утрин преди две години, направо не можах да повярвам! Имаше едно куче и две котки само, като не броим човекът на бариерата. Беше слънчево и прекрасно, комплексът /вече зазимен/ беше много чистичък и абсолютно пуст. Не мога да ви опиша чувството...
Оттогава честичко си доставяме това удоволствие, което ни струва само 5 лв. За жалост сезонът вече започна и трябва да си търсим друго спокойно кътче.
Мразя Морската градина! Rolling Eyes

# 34
Някой сеща ли се как се казва хххххмммм мястото със зоо кът, на главния път за Бургас, точно преди Горица  newsm78

# 35
Някой сеща ли се как се казва хххххмммм мястото със зоо кът, на главния път за Бургас, точно преди Горица  newsm78
oo да виждала съм го от пътя , но как се казва и аз не помня...

# 36
  • Варна
Мисля, че става въпрос за ресторант "Горица". Зоокъта е от скоро, видяхме го като пътувахме последния път към Бургас.
Към местенцата за посещение бих добавила Шуменско плато, а за два дни с преспиване може да се стигне доста на юг по Черноморието, ние сме ходили до Синеморец.

# 37

Laughing Има ли значение, нали го знаете къде е. И аз се сещам, но за име- не.

# 38
http://www.infovarna.com/dona13/index.php?option=com_content& … =177&Itemid=2 Ха странно.. казва се Горица.. кой би помислил.. припомнихте ми че щях да го посещавам миналата година..

# 39
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Да, "Горица" се казва и от години насам си има зоо-кът.
Може би са го обогатили с още животни или са направили подобрения. Табелките с имената са нови със сигурност.
Това място го свързвам с идеално чисти тоалетни. Поне преди такива бяха.
Имам някакви спомени, че собственикът е ловджия и е построил комплекса за собствено удоволствие, да си посреща гости, приятели, рода, а не с някаква комерсиална цел.
Но не съм много сигурна.
При кратките ни спирания за кафе ми е правело впечатление, че работещите там са много спокойни и не досаждат като на други места.
Не сме спирали много отдавна, знам ли, нещата може да са се променили?
За всеки случай пътьом човек би могъл да съчетае кафе с разглеждане на зоо-къта, особено ако е с деца.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 17:30 от zwarte tulp

# 40
  • Deutschland/HE
Намерих сайт на Шерба
http://sherba.eu/gallery/sherba

Леле, как са я ремонтирали тая хижа, какво чудо е станало!  Simple Smile Реагирам много емоционално, защото най- голямата мизерия в живота си съм изживяла там - зимата, затрупани от сняг, със суха храна в раниците, 3 дена, без баня, в тоалетната имаше 2см дебел лед, в двора дървата покрити от сняг - мокри, няма кой да ги нацепи, ние деца... Студ, не можем да запалим печките. Спала съм с палтото, с 2 чифта чорапи и кубинки - не искам да си спомням просто!  ooooh!  Не знам дали ще отседна в хотела, в който се е превърнала сега, но поне ще го наобиколим да го видим и да се разходим в гората.

pina, хижата е била съборена и построена на ново Simple Smile Аз съм ходила там в далечната...1986г. Simple Smile.

Друго което се сещам до Николаевка има малък язовир и около него било много приятно, не съм ходила! само гледах снимки във фейсбук-а.

# 41
Преди време беше чудесно място за пикник горичката след с.Орешак, откъдето минава черен път за с.Долище, но не знам дали не се е пренаселило и там.

# 42
и аз съм чувала за Горица, дано успеем тази година да отидем.

# 43
Вчера бях на Камчия. Имаше кърлежи, внимавайте!

# 44
Вода(влага), трева и пролет = кърлежи.. има ги навсякъде.. аз идея нямам как да внимавам... приемам съвети всякакви..

Общи условия

Активация на акаунт