Подправки в саксии

• 136 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Europe
За кориандъра нещо да ви попитам. В момента ми е около 2 см. висок, че късно го засях, но като откъсна листенце и го разтъркам с пръсти на нищо не мирише  newsm78.

Аз по принцип заради специфичния му аромат го харесвам. Дали е рано и не се е обогатил все още или съм попаднала на калпав сорт. Нормално ли е да не мирише в началото?

# 316
Здравейте, и аз тази пролет реших да си отглеждам билки и подправки в саксии, за сега имам мащерка и риган, които са вече големи и няколко коренчета лавандула , която отгледах от семенца, ще взимам още босилек, салвия , розмарин и джоджен от градинката на баба, сега им търся красиви сандъчета, че тези пластмасовите нещо не ми допадат, ще следя темата за съвети и предложения относно отглеждането, разнообразяването на видовете и най- важното , което ме тревожи, презимуването.

# 317
Аз досега в сандъчета презимуване не съм успявала да направя - всяка пролет нови, поне при мен е така.

# 318
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз досега в сандъчета презимуване не съм успявала да направя - всяка пролет нови, поне при мен е така.

същата работа. всяка година 50+ лева за сандъчетата, ама пък цяло лято ми радват окото  Flowers Sunflower

# 319
Аз отглеждам копър, магданоз и босилек. Когато готвя, е доста удобно и приятно. Хубаво е да се използват пресни подправки в кухнята. Мисля да си насадя и още, но не знам какви да бъдат те, някакви предложения?

# 320
Аз отглеждам копър, магданоз и босилек. Когато готвя, е доста удобно и приятно. Хубаво е да се използват пресни подправки в кухнята. Мисля да си насадя и още, но не знам какви да бъдат те, някакви предложения?
Зависи какво обичате. Джоджен например или пък девисил.

# 321
Розмарин, риган, мащерка, мента.

Аз имам и лавандула.

# 322
  • Plovdiv, Bulgaria
Розмарин, риган, мащерка, мента.

Аз имам и лавандула.

откъде лавандула?

# 323
Лавандула си купих семенца и от 100 бр. в пакетчето излязоха 5 растения,но мисля ,че вече е късно за семената.

# 324
Ако наистина си от Пловдив, то при вас трябва да я има на всяка крачка. По пазарите, специализирани цветарски, понякога в Лидл, Практикер и др. подобни.
Може да се захване от резник (моята е от такъв), може и чрез семена (досега не ми се е получавало). В Пловдивско предлагат и готови разсади (на едро са около 20-30 стотинки).
Ако минаваш през поле със засята лавандула, отчупи си 1-2 стръкчета и ги бодни в пръст, това е храстчето,  което се хваща по-лесно и от мушкатото.
Скрит текст:
Моята лавандула, зимува навън

Добре се вписва и в цветна група, а в комбинация с босилек гони мухи и комари. Може да се нареже, изсуши и сложи в торбички в гардероба против молци

# 325
  • Plovdiv, Bulgaria
Лавандула си купих семенца и от 100 бр. в пакетчето излязоха 5 растения,но мисля ,че вече е късно за семената.

жалко, аз не съм виждала вече готови растения, а за семенца още нямам кураж да пробвам

# 326
  • Пловдив
Мисля, че на подлеза на Тримонциум, но не от страната на Тримонциум, а от другата, точно където излизаш след първите стълби, е засята лавандула - пада се пред ресторанта, който вечно е в ремонт Simple Smile
Можеш да си откъснеш оттам една клонка.

# 327
vasq_5, не съм се сещала за джодена, страхотна идея, благодаря.

# 328
vasq_5, не съм се сещала за джодена, страхотна идея, благодаря.

И мента си сложи  Peace
Миналото лято имах една саксия колко домашна лимонада правих от нея, добре че се сетих утре да търся, че тази година нямам.

# 329
Къде ти изчезна ментата? Тя е многогодишно и също като джоджена, няма отърване от нея.

Общи условия

Активация на акаунт