Подправки в саксии

• 136 544
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Освен за чай, как ползвате ментата?

Аз за чай не, но харесвам да слагам по малко за аромат в зелени салати, в паста от авокадо (тип гуакамоле). Дори просто във водата за пиене,  леконамачкана за да пусне и с малко лайм. Много свежа напитка за лятото.

# 391
И аз имам лавадула, но не знаех , че се яде, за какво я ползвате ???

# 392
изсушена лавандула може да се слага в различни кремове и десерти.

Да ви питам - какво правите с босилека, след като сте му обрали всички листенца?  Embarassed

# 393
Ами ние го оставяме да порасне отново. А ако имаш впредвид сухите стръкове стават и за ароматизиране на алкохолни напитки и за ароматизиране (неутрализиране) на пепелника. Може и  на връзка в гардероба ама ако е от тоя по силния, щото едрия е доста силен и дрехите заминават на църква.

# 394
  • София-Младост

Аз за чай не, но харесвам да слагам по малко за аромат в зелени салати, в паста от авокадо (тип гуакамоле). Дори просто във водата за пиене,  леконамачкана за да пусне и с малко лайм. Много свежа напитка за лятото.
АЗ направих безалкохолна мента, децата я харесаха, пият я като студен чай.

# 395
Копърът в градината ми одъртя и има вече семена. Ако сега посея семената в сандъче, дали ще поникнат и наесен ще имам пресен копър?  Thinking Като изпопадат в градината, не поникват до пролетта.

# 396
Днес засях  копър в градината. Надявам се да поникне. В сандъче би трябвало също да се получи.

# 397
Копърът в градината ми одъртя и има вече семена. Ако сега посея семената в сандъче, дали ще поникнат и наесен ще имам пресен копър?  Thinking Като изпопадат в градината, не поникват до пролетта.
--------------
Ние от повече от 10г.не сеем копър,магданоз и марули. Сами се сеят и само местим с достатъчно пръст на желаното място. Семето от копър е чудесно лекарство за колики, под формата на чай.

# 398

Лимонадата става също страхотна с малко мента листа.

# 399
Забравих за ригана,2 супени лъжици изсушен и сварен риган,  една ябълка,  10 ореха само счупени и 150-200гр.небет шекер или захар в 2 л.вода се варят докато остане 1-1.2л. И се пие за кашлица и разни бронхити и пневмонии.

# 400
Помага ли?

# 401
АЗ направих безалкохолна мента, децата я харесаха, пият я като студен чай.

Подскажи рецептата?  Praynig

# 402
Коя подправка в саксия на прозореца се ползваше да прогонва комари и мухи? Някой ползвал ли е> Ефекта какъв е? Thinking

# 403
  • Варна
Коя подправка в саксия на прозореца се ползваше да прогонва комари и мухи? Някой ползвал ли е> Ефекта какъв е? Thinking

Лавандула.

# 404
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Дават и босилека, че вършел тая работа, ама трябва бая босилек, че да постигнеш нужният ефект.

Общи условия

Активация на акаунт