Подправки в саксии

• 136 532
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Plovdiv, Bulgaria

Могат. Но е добре да имаш поне 2 саксиите, та да могат да се опрашват и да ти раждат още Simple Smile

така ли? ние не ги ядем, но мога да си купя ядливи

# 421

Могат. Но е добре да имаш поне 2 саксиите, та да могат да се опрашват и да ти раждат още Simple Smile

така ли? ние не ги ядем, но мога да си купя ядливи

Не са ли всичките люти чушки ядливи?
Аз лично абсолютно избягвам лютото, но открай време, вкъщи всички люти чушки се изяждат.

# 422
  • На брега на реката
Имам дафинов лист в саксия. Всичко си му беше наред, но.... изведнъж листата изсъхнаха.  Sad Не е променян ритъмът на поливане, саксията не му е малка, на едно и също място си е... Дали загива растението или е нещо свързано с есента? Ще изкара ли нови листа? Ако сега ги събера ще стават ли за готвене?

Извинявам се за многото въпроси, но ми беше много любима подправка в саксия за кухнята.

# 423
Имам дафинов лист в саксия. Всичко си му беше наред, но.... изведнъж листата изсъхнаха.  Sad Не е променян ритъмът на поливане, саксията не му е малка, на едно и също място си е... Дали загива растението или е нещо свързано с есента? Ще изкара ли нови листа? Ако сега ги събера ще стават ли за готвене?

Извинявам се за многото въпроси, но ми беше много любима подправка в саксия за кухнята.

На колко години е? Аз знам, след края на втората година може да започват да се ползват листата за подправка. И за предпочитане са сушените. Знам още, че обича влага и за това му се слага легенче с вода в близост, но не съм гледала и не знам какъв може да му е проблема.

# 424
  • На брега на реката
Тази година го купих и да си призная, не мога да преценя колко годишен е. Висок е около 45 см. Не знам да махна ли листата, които са всичките изсъхнали и ще изкара ли нови?  newsm78

# 425
  • Пловдив
Вечнозелено е дафиновия лист, не би трябвало да му пожълтяват листата и да капе. Има някакъв проблем, но не знам какъв. Аз имам дръвче на 4-5г., но расте на двора и до сега не са му пожълтявали листата. Само най-долните, и то не всички, понякога са по-жълтениакви, ама не капят - аз ги късам и тях ги ползвам за готвене.

# 426
Да не е измръзнало? Ако е бил отворен прозорец.

# 427
  • Пловдив
Хм, тук прочетох, че листата живеят 3 г., след което се заменят с нови:
http://parkove.bg/inf/+Dafinov+list+-+LAURUS-427.html

moonika, моето живее на двора, както написах, и дори и зимата при минусови Т не замръзва; как
ще замръзне до прозорец, и то началото на есента?!

# 428
  • На брега на реката
Тогава ще ги събера всичките и ще се надявам да изкара нови.  Confused Ама пък чак всичките листа да се сменят наведнъж... не ми се вярва.  Thinking

# 429
Кипра Маца , това за двора съм го пропуснала. Наистина не ми хрумва какво може да му е станало. Някой да го е полял с нещо?

# 430
Копирам си мнението, защото моля за съвет.

Привет. Аз искам да си завъдя пресен босилек, розмарин и мащерка, но се чудя дали да ги държа вкъщи до прозореца, или в мини-парник на терасата?

# 431
Босилека - вкъщи до прозореца, защото измръзва при отрицателни температури, обича топло и слънчево. Другите - не знам. Simple Smile

# 432
killpop със сигурност трябва да са на светличко. За мястото, този мини парник горе долу каква температура поддържа? Може пък и да им е добре там.

# 433
  • На брега на реката
Вечнозелено е дафиновия лист, не би трябвало да му пожълтяват листата и да капе. Има някакъв проблем, но не знам какъв. Аз имам дръвче на 4-5г., но расте на двора и до сега не са му пожълтявали листата. Само най-долните, и то не всички, понякога са по-жълтениакви, ама не капят - аз ги късам и тях ги ползвам за готвене.

Всичките листа събрах и реших да изчакам да видя дали ще оцелее. Сега виждам, че има избило малко клонче от едната пръчка, почти отдолу, което си е надежда някаква, че ще оцелее. Да подрежа ли останалите стебла до около 10-ина см. от нивото над пръстта или така да ги оставя? newsm78  Височината им е около 40см.

# 434
Опипай ги, те изсъхналите се чупят лесно. Ако са съмнителни, по меки изчакай, понякога избиват.

Общи условия

Активация на акаунт