Подправки в саксии

• 135 997
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм отглеждала салвия от семенца в сандъче, стана достаха доста големи растения, изсуших си ги и пихме цяла зима Bowtie

# 646
  • Велико Търново
Миналата година спрях на пътя и си отскубнах няколко стръка лавандула, хванах си я и стана прекрасна на терасата. За съжаление тази година пак ще трябва да спирам и да "бракониерствам" тъй като не оцеля през т.нар зима.

# 647
  • Across the Multiverse
Здравейте! Simple Smile
Някой от вас гледал ли е салвия и лавандула в саксия? Аз обмислям да си купя тази година за пръв път. Споделете опит, моля.

Лавандула имах преди 2-3 години някъде, но я засуших много, после преполях може би и загина. Дренаж трябва да има, понеже в жегите иска редовно поливане, но без да задържа вода.

# 648
За градинския чай ( салвия ) мисля, че ще ти трябва по-голяма саксия. Приятелка гледа в градината си и се получава доста голям храст. Лавандула в саксия мисля, че ще се получи - в такава форма се продава поне в доста магазини.
Да разбирам, че е по-добре да не ги сея заедно, даже и да са в сандъче, така ли?

# 649
Двете в едно сандъче ще е малко рисково. Освен салвията като тръгне става доста голяма и да засенчва лавандулата, на която за да вирее добре и трябва светлина. Съвета ми салвията в сандъче, а лавандулата в саксия.

# 650
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
Здравейте! Simple Smile
Някой от вас гледал ли е салвия и лавандула в саксия? Аз обмислям да си купя тази година за пръв път. Споделете опит, моля.

Лавандула имах преди 2-3 години някъде, но я засуших много, после преполях може би и загина. Дренаж трябва да има, понеже в жегите иска редовно поливане, но без да задържа вода.

Здравейте, салвията става доста голяма и според мен е хубаво да е в отделна саксия. Моята е в сандъче

,

което задържа водата от долу и лятото на западен балкон много добре вирее.

# 651
Моят е източен.
За лавандулата разбирам, че иска светлина, а за салвията как препоръчвате да я разположа? Може ли да е на по-сенчесто или и тя е като лавандулата?

# 652
По сенчесто , иначе съхне!

# 653
Здравейте! Имам индрише в саксия в стаята. Рано ли е да го изнеса на тераса?

# 654
Ако терасата е остъклена - може да е на терасата, понеже сутрин още е хладно. Ако не е - изчакай няколко дни. Гледам, че съседката изнесе мушкатата, но аз ще изчакам още седмица.

# 655
Аз също имам индрише - наистина изчакай още малко, но ако искаш да има хубав цъфтеж, гледай да не чакаш прекалено много, на мен ми се е случвало и същите години не е имало много цветове.

Не могат да говорят, милите, да си кажат сами... Simple Smile

# 656
Аз го изкарах моето индрише още преди 1 седмица и се чувства много добре.

# 657
  • софия
Аз се чудя дали да изкарам на терасата магданоза и розмарина, дали ще им понесе?

# 658
  • Пловдив
аз ги изкарах. Ако магданоза е сега засят е по добре да седи още вътре

# 659
  • софия
Ами засят е преди около месец.

Общи условия

Активация на акаунт