Подправки в саксии

• 136 433
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
В Кауфланд тази седмица има оферти за градина - семена, почва, саксии и други.

Аз купих разсад ягоди миналата седмица и се чудя дали мога да ги пресадя в саксии още сега.

# 151
  • Пловдив
Phil търсеше семена за чери доматки. А за разсад Thinking не съм гледала. Аз за първа година сея

# 152
Здравейте,засадих си семенца босилек в едно пластмасово съндъче,сложих го на перваза на югозападен прозорец-от вътрешната страна,в стаята.Като посадих семената,полях с  вода,но не много обилно,и сега се чудя,всеки ден ли трябва да поливам семенцата,прочетох за някакво оросяване на почвата-как се прави това?Както и дали трябва да покрия сандъчето с нещо-стъклено капаче или прозрачно фолио?Не съм гледала много цветя,подправки пък изобщо,но нещо ми дойде музата да опитам.Надявам се да ме посъветвате Simple Smile

# 153
  • София
Бе аз семена си извадих от купешки чери-та, ма утре по план ще ги посадя, ако тръгнат - тръгнат. Ако не, ще ходя за разсад Simple Smile

Сибирският ми лук цъфна  Grinning иии... малката си откъсна "цветенцето", хаха.

Мислите ли че мога да гледам тиквички на терасата? Сигурно мога де, ма колко голям съд искат и според вас колко корена в него  newsm78

P.S. Цял живот съм била без тераса и сега съм като отвързана. Плановете ми се доближават до създаването на джунгла Simple Smile

# 154
  • София
И моята тераса се поосвободи и се чудя как да я "залеся"  Mr. Green
Гледах едни семенца от ягоди, дали ще излезе нещо от тях?
Идеята за тиквичките също ми допада.

# 155
  • София
В Лидл преди няколко дни имаше млади растения ягоди. По коренче в саксийка, продаваха се по 6 в комплект. Но не помня цени.

# 156
Здравейте, тази година искам да засадя лавандула, като средство против комари. Някой изпробвал ли го е и кога е най - добре да се засади.

По-добре дейстай с дребнолистен босилек. 2 в 1. Докато наблюдаваш как инсектите бягат като дявол от тамян си поръсваш босилек в/у свежо домашно сиренце и отпиваш от винцето.

Лятото проблема са западните стаи, вечер не отваряме прозорците. През деня е много слънчево, босилека дали ще оцелее?

# 157
Много е устойчив, разбира се не го оставяй да изсъхне.

# 158

Имах предвид, че няма никаква сянка, ще е изложен на пряка слънчева светлина и то следобяд. Няма ли да повехне? Преди години съм гледала босилек, но беше на сенчесто място в двор.

# 159
  • Пловдив
Моят опит с босилек е, че не обича силното лятно слънце. Имах един страхотен босилек, който държах на прозореца, хем само късно следобед го огряваше слънце - та само го местех напред-назад (до обяд на прозореца, после на масата на сянка и вечер обратно на прозореца  Crazy), но понякога го забравях и в тези случаи се спаружваше здраво, мъжът ми всеки път го отписваше  Mr. Green, обаче след като го полеех обилно, се съвземаше. Може би лятото най-подходящо е да на място, където не грее пряко слънце.

# 160
  • Plovdiv, Bulgaria
В Лидл преди няколко дни имаше млади растения ягоди. По коренче в саксийка, продаваха се по 6 в комплект. Но не помня цени.

сега има в Mr.Bricolage

# 161

Имах предвид, че няма никаква сянка, ще е изложен на пряка слънчева светлина и то следобяд. Няма ли да повехне? Преди години съм гледала босилек, но беше на сенчесто място в двор.

Ани, не се плаши. Поливай го всяка вечер. И ти препоръчвам дребнолистният. Не винаги по-голямото е по-добро Simple Smile

# 162
Някой взе ли ягодите от лидл? При мен няколко листенца се спаружиха и не знам от какво Sad

# 163

Ани, не се плаши. Поливай го всяка вечер. И ти препоръчвам дребнолистният. Не винаги по-голямото е по-добро Simple Smile

Благодаря за съвета, както казваш, ще си го хапваме и комари няма да ни тормозят. Simple Smile

# 164

Общи условия

Активация на акаунт