Подправки в саксии

• 136 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Ето и информация за розмарина: Wink
Лечебен розмарин
Произход: Средиземноморието    
Листа: дребни,заострени,гъсто разположени    
Цветове: светло до тъмно синьо,розово и бяло    
Място и почва: Слънце.Дренаж на почвата.    
Резитба: редовно лека резитба    
Размножаване: Връхни резници ранна есен или напролет    
Използваеми части: Листа,цветове    
Медицинска употреба: При умора,депресия,подобрява паметта и концентрацията,подпомага храносмилането,лекува подуване и газове в червата.    
Употреба в кулинарията: Подходящ за картофи,агнешко,свинско и патешко месо,патладжани,тиквички.

# 181
Благодаря много. Ще пробвам от клонче да го прихвана. Ако не се получи ще търся по пазарите готово, посадено.

# 182
Присъединявам се и аз към Вас.
Купих готов разсад на домати сорт - "Розова магия". Смятам да ги отглеждам на балкона.
Въпросите ми са много, тъй като ми е за първи път.
От изчетеното до тук разбрах, че до средата на май трябва за ги засадя в големи съдове. Въпросите ми са, следните:
- Каква пръст бихте ми препоръчали да купя. Гледах една в Бриколаж - "Жива земя" или нещо подобно, с холандски торен червей.
- Какъв тор да взема, за да обогатя почвата и после на колко време се тори?
По-натам ще питам за това колтучене, че засега гледам клипове и чета.
Благодаря Ви, предварително.  Hug

# 183
Значи докато подготвях една градинка за засаждане събрах две 20л торби с два вида джоджен. Единият с гладки тъмни листа, а другия - с мъхести и по-ароматен. Мога ли да го замразя или само сушен се съхранява?

# 184
  • София
Може, кълцаш - замразяваш. Гледай да не е мокър, че по-неудобно. Другите да кажат, но това с мъхестите да не би да е мента?

# 185
Може, кълцаш - замразяваш. Гледай да не е мокър, че по-неудобно. Другите да кажат, но това с мъхестите да не би да е мента?

Като нищо може и да е мента, но вече е късно. Нарязах всичко заедно и в пликчето. Благодаря!

# 186
  • София
Въпрос на един пълен лаик. 
Купих си магданоз в саксия (с къдрави листенца) Въпросът е как се бере - къса се като цветенце или направо изкоренявам... наистина съм страшно невежа в това отношение, не ми смейте, моля!   Laughing
Колко време издържа една такава саксия (разбира се, според правилното отношение към нея)? - тук вече, много ме е срам  Embarassed
Peace

# 187
съвсем в тона на въпроса ти - "подстригвай" го с ножица, не го изкоренявай.  Peace   Grinning

# 188
  • София
съвсем в тона на въпроса ти - "подстригвай" го с ножица, не го изкоренявай.  Peace   Grinning
Hug Благодаря, много!

# 189
Постригваш го до сърцевината ,без да изрязваш младите листенца във вътрешността,т.е. не до дъно Grinning

# 190
Здравейте,извинявам се,че нахълтвам така!  bouquet
Виждам,че последните коментари са на тема магданоз,много ми е любим...та да ви попитам късно ли е вече да го засея в саксия?За първи път ще ми е и всеки съвет ще ми е от ползва.

Хубав и слънчев ден!  bouquet

# 191
А, аз да споделя - моя босилек изведнъж за една нощт увяхна. Листата клюмнаха, започнаха да капят. Тази сутрин забелязах, че стъблото в основата като че ли е загнило.
Явно много съм го поливала ли?  newsm78

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 13:11 от Koen_the_koen

# 192
Кажете някакъв начин за справяне с листните въшки, че ягодите ми са нападнати Sad

# 193
  • Люлин
А, аз да споделя - моя босилек изведнъж за една нощт увяхна. Листата клюмнаха, започнаха да капят. Тази сутрин забелязах, че стъблото в основата като че ли е загнило.
Явно много съм го поливала ли?  newsm78

Да, загнива от много поливане. Следи го през 2-3 дни. Ако безвъзвратно долу са загнили, изрежи загнилото и се опитай да ги пресеш,  дано имаш късмет.
Моята жена е такава максималистка. През зимата в хола внасяме някои цветя. Тя като вземе да ги приполива, та излизат едни малки и много гадни мушички, влизат ти в носа, ушите и в очите, гадноооо. Усети се накрая, но ...накрая пак едно знае баба, едно бае.... Laughing

# 194
  • София
Здравейте! Отглеждам, или по скоро- опитвам се в сандъчета магданоз, босилек и мента. С магданоза нещо се случва ,но не знам какво ,сякаш има участъци полегнал и леко пожълтял..Дали е нещо което го яде или с поливането...? Ще сложа снимка,ако може да помогнете Simple Smile   http://radikal.ru/users/magi61#img=6086848062&r … sp;    

Общи условия

Активация на акаунт