Подправки в саксии

• 136 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
И мойте не са покарали, само в едната саксийка май нещо се показва.
А руколата бързо тръгна и си седи така както  и не е мръднала грам повече

# 256
Чак сега ви откривам момичета и влизам директно с въпрос:
Посях копър, поникна идеално, порасна около 10 см, но коренчетата като че ли не са плътно в пръстта, а отгоре  newsm78 Орязах до 2-3 см, понатиснах ги, но защо така се получава?

# 257
Посях копър, поникна идеално, порасна около 10 см, но коренчетата като че ли не са плътно в пръстта, а отгоре  newsm78 Орязах до 2-3 см, понатиснах ги, но защо така се получава?

Най вероятно не им стига слънцето, сигурно са наклонени и на една страна

# 258
  • София
Посадих магданоз в 3 саксии на 13.03 и за мое учудване преди 2-3 дни се показаха, сега са по 1-2 см  Hug Предният път, когато садих магданоз, чаках над месец да покълнат семенцата. За сега върви чудесно  Party Планът за тази година е да посадя и домати на терасата. Дано се получи  Thinking

# 259

На перваза на южен прозорец са, повече светлина къде  newsm78

# 260
  • София

На перваза на южен прозорец са, повече светлина къде  newsm78
Не е от светлината. И при мен ставаше така предишните пъти - тъй като семенцата се засайдат на плитко, повдигат почвата и като пораснат - все едно е кухо под повърхностния слой - малко след това умират. За това този път когато ги посях притиснах почвата максимално - за сега са добре. Дано не убия и тези.

# 261
Защо си мисля, че точно така са корените на копъра newsm78
Не всички са в почвата и са едни криви жълтеникави. Може да посипеш още малко пръст отгоре,ако има място в саксията/съндъчето.

# 262
Посадих магданоз в 3 саксии на 13.03 и за мое учудване преди 2-3 дни се показаха, сега са по 1-2 см  Hug Предният път, когато садих магданоз, чаках над месец да покълнат семенцата. За сега върви чудесно  Party Планът за тази година е да посадя и домати на терасата. Дано се получи  Thinking

Толкова бързо ли пониква? Ако е така и аз бих пробвала

# 263
Дами, казаха ми, че е хубаво твърди семенца като на магданоза да се накиснат за денонощие във вода преди засяване, за да омекнат, да се разпукат по-лесно и да поникнат по-бързо.
Вярно ли е според вас?

# 264
  • София
Дами, казаха ми, че е хубаво твърди семенца като на магданоза да се накиснат за денонощие във вода преди засяване, за да омекнат, да се разпукат по-лесно и да поникнат по-бързо.
Вярно ли е според вас?
то май важи за всички семенца. Аз моите директно ги насадих. Очаквах след 1 месец да видя ефект,а  то след седмица.

# 265
Е моите , засяти преди 10на дни, още не са се показали...

# 266
И моите са засяти на 13-ти, но още нищо не се е показало. Ще почакам месец и ако нищо не излезе ще сложа пак, но от друг вид магданоз.

# 267
Какво пише на пакетчето магданоз като сорт, ако е купешко семето? Аз сях в оранжерията около 3-5 февруари и вече си има магданозени листенца, но ми е интересно дали има някой много бързо развиващ се сорт.
А босилекът пониква за около 5 дни, но трябва да е на топло. Моят поникна бързо и реших да преместя кофичката в оранжерията. През нощта е завит с найлонче, но си го върнах, защото не расте. Явно нощните температури го стресират. През август експериментално засях босилек и се разви много скоростно. След това раздадох разсада, защото нямам зимни условия да го гледам.

# 268

Какво пише на пакетчето магданоз като сорт, ако е купешко семето? Аз сях в оранжерията около 3-5 февруари и вече си има магданозени листенца, но ми е интересно дали има някой много бързо развиващ се сорт.
А босилекът пониква за около 5 дни, но трябва да е на топло. Моят поникна бързо и реших да преместя кофичката в оранжерията. През нощта е завит с найлонче, но си го върнах, защото не расте. Явно нощните температури го стресират. През август експериментално засях босилек и се разви много скоростно. След това раздадох разсада, защото нямам зимни условия да го гледам.
------------------------------------------------------------------------------------
Босилека издържа на ниски температури ,нашия е на двора и презимува с найлон отгоре ,поради лисата на достатъчно светлина листенцата имат червеникаво-кафяв цвят, но сега си възвърнаха цвета. Щом има оранжерия може да си зимува там без каквито и да било проблеми.

# 269
  • Варна
Не знаех къде да задам въпроса си. Ако не е удачно тук, моля кажете ми в коя тема.
Имам малък лимон, купен преди седмица от разсадник. Откакто го взех, расте доста бурно, днес забелязах, че част от стеблото му се е пукнала и се вижда ликото. Мястото където е пукнато е точно над мястото, където беше етикетчето със сорта.
Опасно ли е за растението и какво може да се направи?
Прилагам снимки:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт