Подправки в саксии

• 136 007
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Босилекът наистина е едногодишно растение, но от миналогодишният ни остана едно стръкче, което още е зелено и растат листенца. Беше на остъклената тераса цяла зима... Да видим дали ще успеем да го развъдим пак:herb:

# 616
Подправки в сандъчета на балкона.
Засяти са миналата пролет и ги оставих, без да засаждам нови и да изкоренявам старите. Имам копър и мента, но те още спят. Като се разлистят ще споделя снимки.
Това е към днешна дата:

Босилек

Магданоз

Стевия - става много хубав чай

Това последното не е ли салвия(градински чай)?Няколко пъти засаждам коренчета , взети от градината на баба и докато тръгнат и все нещо им става, иначе след зимата ми оцеляха - розмарин, джоджен, мащерка и едно стръкче лавандула.Мисля да си посея пак рукола и босилек , но да се постопли малко.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 16:02 от str8

# 617
Ние засаждаме всяка година босилек, магданоз и копър.И тази засадихме и вече са покълнали.Голяма радост е за детето да ги къса, а пък ние сме доволни, че имаме пресни подправки.

# 618
И на мен ми е интересна темата, току виж отгледам нещо. Simple Smile

# 619
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
Подправки в сандъчета на балкона.
Засяти са миналата пролет и ги оставих, без да засаждам нови и да изкоренявам старите. Имам копър и мента, но те още спят. Като се разлистят ще споделя снимки.
Това е към днешна дата:

Босилек

Магданоз

Стевия - става много хубав чай

Това последното не е ли салвия(градински чай)?Няколко пъти засаждам коренчета , взети от градината на баба и докато тръгнат и все нещо им става, иначе след зимата ми оцеляха - розмарин, джоджен, мащерка и едно стръкче лавандула.Мисля да си посея пак рукола и босилек , но да се постопли малко.

Да, салвия /стевия/. Семената ги купих от един строителен супермаркет миналата година през зимата оцеляха.

# 620
Салвия (градински чай) и стевия са различни растения.  Simple Smile
От първото се прави чай, а листата на второто служат за подсладител и заместител на захарта.

# 621
Мента става ли да се гледа в сандъче по този начин ? При мен ми се струва, че нормално посадена ментата се изражда, понеже в недалеко съседство има посят джоджен ( и двете са от едно и също семейство ) и резултата от отглеждането не е това което ми се иска като аромат.

# 622
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
Мента става ли да се гледа в сандъче по този начин ? При мен ми се струва, че нормално посадена ментата се изражда, понеже в недалеко съседство има посят джоджен ( и двете са от едно и също семейство ) и резултата от отглеждането не е това което ми се иска като аромат.

Да, нямам проблем с ментата в сандъче. Да отбележа, че сандъчетата са на западен балкон и след обяд доста пече слънцето.

# 623
Има няколко вида мента и едната наистина има мирис на джоджен, аз я гледах в саксия на балкона.

# 624
  • Велико Търново
Тази вечер ви изчетох и днес отивам за семенца за босилек и мента Wink дано и аз успея да ги захвана.

# 625
И аз съм гледала мента, става наистина в саксия.

# 626
Има няколко вида мента и едната наистина има мирис на джоджен, аз я гледах в саксия на балкона.

Джодженът е вид мента.  Simple Smile

# 627
  • Пловдив
Момичета, нали знаете джоджан и мента да не са наблизо. Даже и на един балкон не става. Всичко ще стане джоджан ако са близки.

# 628
Момичета, нали знаете джоджан и мента да не са наблизо. Даже и на един балкон не става. Всичко ще стане джоджан ако са близки.
Така ли оле, затова ментата ми мирише на джоджен, явно няма да бъде Grinning

# 629
Ментата и джоджена са от едно семейство и затова ако са близко всичко става джоджен. Това го проверих миналата година на практика, нищо не бяха на 8 метра разстояние едно от друго, имаше реколта джоджен ! Grin На мен ми дадоха мента коренче и сега ще търся пак така. Но трябва да са разделени - въпросът е как ?
Другото което ми се върти в главата е лаврово дърво, т.е. дафинов лист. Искам да го завъдя на терасата в по-голяма саксия, че много добре пасва на доста вкусотийки Wink Ама първо ментата !

Общи условия

Активация на акаунт