Био зеленчукова градина №8

• 76 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • При розите и топлата вода ......!
Вълк, благодаря, няма да сложа тор. Peace

# 286
  • Вече на светло в София
MAD65 какво значи само първите колтуци един, два и това е.А нагоре колко израстъка стават ?
Да първите няколко 2 , 3 , зависи от разположението, ако е ниско долу почти към корена, може да се остави и да станат 2 корена, ако не махаме, но после не знам как да го опиша - да речем след 2-то минаване - по- силните остават , а даже при някой въобще не ги махаме.  Доматите стават много тежки и на всеки братим има цвят. Така го правехме в нашата градина. Леля ми миналата година ми ги опоска- изчисти от всички колтуци , въпреки моето несъгласие, каза, че нямало да узреят , ако ги оставя.

# 287
gelikas, боба не обича торене, на картофите може да сложиш според мен. Ние торим нивата за картофи на есен като слагаме кокоша и от прасетата, когато вече е изорана. На пролет орем на ново и всичко се смесва. Grinning
По въпроса с доматите вече давам на късо. Mr. Green Всякакви съвети ............ Crazy

# 288
Мила Анемония,  Hug, колкото участници в темата-толкова съвети! Всеки си има метод и стил на градинарстване, и всеки един метод е правилен, щом дава резултати. Прави това, което ти харесва!
Диди, хубави репички! Има ли покрай тях лук и салата?
Вълк, и моята кайсия е така, добро дърво, но посадено на неправилно място. И на джанката и капят част от завръзите, дано нещо и да оцелее.

# 289
Ana.Ivanova, доматите са ми болното място в градинарстването. Sad Три години подред ги хваща някаква болест и за зимнина си купувам. От оранжерията само за салатки. струва ми се, че колкото повече им треперя, толкова са по претенциозни. ooooh! Тази година ще ги оставя да се развиват сами и само ще поливам. Laughing

# 290
Ние торим картофите с оборска тор като сеем-нареждаме клубените във вадата,върху тях насипваме торта и завиваме с пръст.Става по-бавно,но пък се раждат картофи Mr. Green
Боба няма нужда от допълнително торене-той оползотворява останалото от предшественика и сам си синтезира азот и фосфор,натрупвайки ги в почвата.

# 291
Днес, каквото е ръмливо, освен да си хортуваме тука, за друго не става. Към обяд може да скоча в едни ботуши в гаража, да си скъсам марули и да надигна калта от пътеките.
За торенето на картофи с оборска тор - само с добре угнила, или да се полива с разтвор на такава. Май най добре ще е, при условие, че вече са посадени ненаторени, и есента на е разхвърляна оборска тор, сега да се разхвърля във вадите и да се поливат, ако се поливат де. http://www.soils-bg.org/question/read.asp?questionsID=122

# 292
# 293
Мама Гали, на колко години става?

# 294
На две.

# 295
Мама Гали,да ви е жив и здрав.Ще ти помага много в градината Laughing-щерката на тази възраст приемаше дъждовните червеи за желирани такива.Голямо вардене падаше да не си хапне от тях Joy

# 296
 mama_gali, честита да ти е малката градинарка и да помага в градината! Grinning
Моите синове на скоро станаха на 24 и 22. Младички сте вие. Simple Smile
Вълк, в това дъждовно време вчера събрах и аз половин кофа охлюви на мама праска. Тя ги обожава. Mr. Green Днес смятам пак да я нагостя.

# 297
Да ти е живо и здраво теленцето, да ти помага в орането!   bouquet
Имаме точно 51 години разлика. Mr. Green
И аз да ви почерпя

# 298

Моите синове на скоро станаха на 24 и 22. Младички сте вие. Simple Smile

Младички са, моите синове са на 26 и 22. Mr. Green

# 299
ВЪлк, и ти ли си рожденик, жив и здрав  Hug
Имам и въпрос, ябълката, която насадихме есента, цъфнала, прекрасна, но съм чувала, че първата година не се оставя плод, да махна ли цветовете?

Общи условия

Активация на акаунт