Био зеленчукова градина №8

• 76 280
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Вълк, това значи ли, че си рожденик? Ако е така ти пожелавам здраве и берекет! Grinning

# 301
Да, рожденник съм, но днес съм сам, и ще се опитам да готвя. Удава ми се, ма да видим.
Ще се боря с едно агнешко бутче и шпиковане.

За ябълката, изчакай да видиш кои цветчета ще вържат, може да оставиш една, колкото да я видиш и кусаш. Аз така на две праскови оставих първата година общо три. Клончетата се наведоха надолу и на резитбата ги отстраних. Може да се забие един кол и от върха му с две връвки да се хване от двете страни на плода клончето, да не увисва.

# 302
  • Русе
  Вълк, да си жив и здрав ,да даваш съвети и да пазиш ценното познание за земята, което за съжаление поизгубихме.  Hug

# 303
Жив и здрав,Вълк!  bouquetВсичко,което докоснат ръцете ти да даде изобилен плод.Мир и обич в семейството.Почит от вълчетата и вълчицата.И в най-скоро време да се похвалиш с нова,хубава и платена работа  Hug

# 304
 newsm59 Честит празник, Вълк, и на твоето детенце, мамо Гали! Желая ви мир в къщите и берекет в градините!

# 305
  • Пазете Гор
Дорде си жив, да си здрав, Вълк. Да обсъдим тука или другаде, а най-добре на терен, какъв да е подхода към зарзавата през хладното лято на 2063 година.

А в една друга тема честитят и на Дедо. Не ми остава друго, освен и него да поканим на споменатия семинар през 2063.

Вълк, зарежи шпиковането на агнето, то е за заек, за сърна, за по-постни, сухи меса. Тури в соса на тавичката няколко стръка джоджен и девесил и поливай през половин час. Толкоз. Вкуса и аромата агнешкото си го има.

Дъжд при мене слабо, но достатъчно. Баклата дръпна стабилно. Прогнозирам засаждането на доматения разсад за около 20 май. Няма да стнае по-рано.

Аз започвам торенето с разтвор на птичи тор при бутонизация, и така през седмица, до към края на август. Понякога пускам няколко търкалца амониева селитра в дупчицата преди да бодна разсада. Имам познати, които браха много ядове, защото ториха с амниева селитра бидейки в близост до трева. Ех, каква джунгла си докараха....
mama_gali , моята голяма гювечоунищожителка на тая възраст ми помагаше с арпаджика. Опитваше го ха вкус, с люспите, с коренчетата и калта. Беше доволна.

# 306
Мамо гали, да ти живо и здраво малкото градинарче!
Вълчо, и на теб честит рожден ден, всичко най-хубаво.

lady blu, теб трябва да те черпя, като се видим пак, живот и здраве, сигурно пиеш и нещо друго освен кола лайт. Simple Smile

# 307
  • Русе
mama_gali, Много да те радва детенцето.Здраве и щастие на него и всички около него
Вълк Честит рожден ден и тук. Пожеланията ти ги написах.Пропуснах само много плодородие в градината.
анемония има и други с толкова големи синове, но няма да се предаваме още.

# 308
  • Вече на светло в София
Вълк, Честит рожден ден! Здраве и добра реколта, усърдни  помагачи в градината и на масата! Наздраве! Wine Glass
На малкото градинарче на мама Гали, весели игри, смях и здраве!  party002

# 309
Честит Рожден Ден и на младия и на мъдрия земеделец! Wink Много здраве и берекет!

Искам да питам за разсада от домати. Получих от добри хора двайсетина корена, около 10 см. са високи. Къде да ги държа, вътре или вън? На светло ли...на топло ли...нищо не знам за този им период. Да ги поливам ли и колко?  Thinking

# 310
  • Пазете Гор
Всяка капка е жълтица, сега и през целия май, казват хората. Преди месец някъде разговаряхме с един градинар, вече болен и стар, от Звъничево. Той ми разказваше, че при тях най-хубавото било, че имали в землището над 600 сондажа, и изобщо водата излизала на 2 метра. Като се съчетае това с точния климат и чудната почва на Родопската яка и долината на Марица, се получават приказните местни зеленчуци.
Зеленчуците консумират доста вода и почти е невъзможно да се отглеждат без поливане, не всички, разбира се. По-интензивно стопанство се развивало на места, където се разчита само на мелиорация: край древния Нил, Месопотамия, великите реки на Китай, дори и Андите. Земеделието е фундаментът на цивилизациите. Има и неземеделски цивилизации, де, ама ...не са моя тип.

Мисля, че завинаги ще помня, как като дете си представях разлива на Нил, който оставял след себе си "богат нанос", и там, напояващи от причудливи съоръжения, древните египетски градинари отглеждали по три реколти годишно...Днес, казват, заради язовира "Насър", вече няма разливи, няма наноси, и плодородието на земите там пада. Затуй торят с синтетични торове, презглава.

Навън ги дръж, нова. Поливай по-скоро да е малко, нежели да преовлажниш. Няколко дена преди засаждането спри поливането. Може да ги засадиш и сега, нищо, че са малко дребнички.

# 311
Здравейте,
преди известно време бях писала, че си посадих в саксийки чубрица и риган. Едно от двете тръгна много добре, а на другото поникнаха няколко стръкчета само.
Обаче, това, което беше поникнало добре и много, нещо взе да умира май. Растението взе да изсъхва и вече не расте, а другото пък си е все така. Някакви идеи какво съм направила? newsm78

# 312
Макар само да чета, ви следя редовно и крада идеи  Wink ,но не мога да не се включа за рождения ден на Вълк !
Да си жив и здрав и мнооого късметлия!

Аз като гледам картинката ти , реших ,че си на 80  Joy Joy , а пък  ти си бил младеж със толкова знания !!

Весел и напоителен празник    bouquet

# 313
Честит Рожден Ден, Вълчо!   bouquet
Да ти е жив и здрав и много да ви радва малкият помошник, Мамо Гали!

Ето малко снимки и от мен:
https://picasaweb.google.com/teodora.mihova/28042011#5600597162316753602

И да ви почерпя с една Торта за моят рожденик (беше в петък) .... само не гледайте датите на снимките, че някой са от бъдещето  Joy

И да споделя нещо :
Баба от няколко години слага в кофичките с пикиран разсад  по няколко кристалчета захар и ги полива с по малко разтворена във вода мая за хляб - резултатът е по силни и здрави домати от моите гледани при по-топли и добри уж условия; разсадът от босилек започна да ми се "сече" и веднага го напръсках и полях със ....... сребърна вода - сеченето спря. Сребърната вода ее от аптеката по 3 лв шишенцето и за сега смятам да продължавам с тези ексеприменти Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 16:03 от Тedy

# 314
Tedy,и на теб живо и здраво момченце!
Сега си позволих да погледна тортотворенията ти  bouquet .-поне очи напълних и нощес може тях да сънувам,а не проклетата шоколадова бисквита  Hug
Къде е лятото  Cry newsm78

Общи условия

Активация на акаунт