Био зеленчукова градина №8

• 75 831
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • При розите и топлата вода ......!
Да се разпиша и аз със снимки.

Какво ми се случи тази нощ. Снощи казаха, че ще има слани и аз взех, че завих доматите в оранжерията с найлонови тунелчета. Сутринта найлоните бяха покрити със скреж. Реших, че са развалени домтките, но на обяд видях, че само на няколко корена има засегнати малко листенца. На малките им няма нищо.
Чуденката ми е защо вътре се заскрежиха найлоните? Сигурно ни трябваше да ги завивам. Говорих с колега, който също има оранжерийка, нищо не е завивал и нищо им няма.
Вие какво ще кажете, защо така се получи? newsm78
Titina , чак сега ти видях подписа. И аз искам да е топло, но отвън вие вятър, а аз съм си подпалила печка. Simple Smile
vili__66 , твоите краставички в парник ли са?

# 31
gelikas, колко големи домати! Браво!
Някога и аз ще имам много лалета, много ми е хубаво като гледам снимките ви.
Днес видях, че морковчетата и копъра лееееееееекинко се подават.
И тия дни освен да садя картофи ми се очертава да разсаждам репички  Joy
Ама който е посял цяло пакетче на малка площ - нека му е.

# 32
  • Русе
gelikas, това две различни оранжерии ли са?В едната май разсада е по-голям. Вътрешните найлони ли са били покрити със скреж?

# 33
Ако ги е внесла студени, влагата от парника е кондензирала по външната страна на тунелчетата, но защо се е заскрежила. Понягога в гаража ми е по-студено, отколкото навън, и като изкарам колата, стъклата се замъгляват и запотяват отвън.

# 34
gelikas,краставичките ми са още в кофички в двойно завит тунел  Laughing.Не смея а ги разсадя на постоянно място с оглед не добрата дългосрочна прогноза.Наболи сме им пръчки,за да не полягат.И както им се радваме така могат и да се поразят.Миналата година по това време бяха вече на постоянното си място. Cry

# 35
gelikas, много са ти хубави доматите! Какъв сорт са и имат ли си вече цвят?
Моите краставички са в градината, завити в тунел, но не мърдат да растат.
Имаме една нива, 1,5 дка, ще я сеем с картофи, но не знам кога.
Студеното време ме докарва до депресия. Sick

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 09:10 от Ana.Ivanova

# 36
  • Точно където трябва
Привет и от мен!
Много рядко пиша в тая тема, повече чета. Та и сега с въпрос, макар и не точно зеленчуков. Имам едни окоренени лозички, които трябва да засадя на постоянното им място. Но те вече са напъпили. Да изчакам до есента? Или до другата пролет по-рано?
Обещала съм си да снимам ягодите, които садих къъъсно през ноември и ме убеждавахт, че няма да стане  Wink Имат цвят, надявам се и на плод.

# 37
  • на брега на Дунава
Еллиее.Лозичките в какво са вкоренени? Ако са в саксии или в каквото и да било с пръст могат да се садят по всяко време. Спред мен добре е да се засадят сега.
А за ягодите -и аз ги разсаждах до късно през есента ,защото беше хубаво времето и моите също са добре .Сега ги наторих и между тях засадих чесън да ги предпазва от сиво гниене.
Купих си някакви полски тиквички -тъмно зелени ,напръскани с кремаво бели точки.Накой сял ли е такива?

# 38
  • Точно където трябва
В земята са и понеже са в една бивша оранжерия/само конструкцията и стои/ височината им е почти до височината на конструкцията и сме ги завързали отгоре. Т.е. са около 2м. До края на месеца ако реагирам ще закъснея ли? Че и мястото им не е готово.
Такива тиквички не съм сяла, може някой друг да помогне.

# 39
Щом са напъпили, т.е. вижда се зеленичко, не ги бутай. Но трябва да се изрежат, какви два метра, това са лятошни пръчки, това са си лози направо. Трябва да останат отдолу две пъпки, без да броите спящата. Спящата ако тръгне да избива, го отронете. Тука пише ноември или март http://agronet.bg/agro/lozarstvo/1038-zasazhdane-lozi.html
Аз окопах лука, т.е. арпаджика, който е засят за лук. Днес е по-топло. Бях преместил една луковица, голяма, ненамерена от сляпото куче, с надеждата да е холандско лале, ама таратанци - днес вече си личи, че е от жълтите. Голямо, ама жълто.

# 40
  • Точно където трябва
Ами гласени са за асма, висока май. Но сега решихме на ред да ги сложим. Казваш да ги режем? Когато решим да ги засадим /което вероятно ще е есента/ или може и сега?

# 41
Сега се режат.
Ако не са развили, може да ги преместите, като първо ги изрежете, но вече се оставя една пъпка освен спящата.

# 42
Съвсем ви изгубих  Grinning.

# 43
  • Пазете Гор
Застудя. Никакъв шанс с доматения разсад да стана готов до Гергьовден. Нищо, де. На 9 май миналата година съм бил така:
http://media.snimka.bg/6182/018620155.jpg?r=0
и така:

http://media.snimka.bg/6182/018620142.jpg?r=0

Месец преди тази дата нещата сега са доста ...хм, дребни.

Затуй пък имам лук, ехааа.

# 44
Аз пък си имам първата био-продукция от скромната градинка Laughing
В неделя си набрах млади листа от лапад, обелих жилката посредата, нарязах го на ситно, бланширах го във вряла вода със сол и........хайде в кутийка във фризера Peace Вкусен се получи, опитах го след като изцедих водата. Понякога като нямам спанак или в омлет идеално ще ми свърши работа.
Иначе при нас валяло вече втори ден, свекъра каза. И доста студено било. Добре че наистина послушахме жената, която продава разсадите, та не избързахме да садим.

Общи условия

Активация на акаунт