Био зеленчукова градина №8

• 75 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Ние имаме сняг и светкавици. newsm78
gelikas, поздравления за доматките!

# 46
  • Пазете Гор
tzarina, лападът е чудесен, макар и аз да се борих години наред с него, че беше заел мястото, отредено за морава. Въпрос на вкус е, а аз от листните предпочитам спанак. Спанакът:

1. Уплътнява ми градината във времето
2. Полезен, ранен, вкусен
3. Три реколти годишно
4. Евтино семе, добър добив, малко грижи, никакви болести

Другия ми любим листен зеленчук е копривата, макар тя да не е точно зеленчук.

Три пръста сняг при мене. Обещаха да не вали сняг под 1200 метра. Сбъраха с половин километър. Cry

# 47
  • Русе
анемония ,Куркума  в кои райони е този сняг, че ме плашите.

# 48
Ааа, лапада е строго контролиран в нашата градина именно поради агресивният си характер. Дори не му се дава шанс да направи семе. От цял двор с лапад и бъзе /навремето/, сега е сведен до няколко коренчета. Може би 5 или 6.
А да речем, тази събота късно ли е да се насее спанак? Куркума подсказа чудесна идея.
Тук в София и при нас е сняг  #Cussing out Пред блока всичко е побеляло. Но в къщата засега е само студ и дъжд. Божее, как се моля на господ да не вали сняг Praynig Ще ми скапе всичко, дори и овошките... ooooh!

# 49
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
анемония и сняг и светкавици? newsm78 Какво ли още ще видим? Току що говорих със сина ми, в София вали сняг.
lady_Blu , лалетата са много лесни за отглеждане. Аз имам и малко по- късни. много красиви, шарени. Пак ще пусна снимки.
lady_Blu, да различни оранжерии са. Садени са през 17 дни. Да, вътрешните найлони бяха покрити със скреж. Даже на няколко корена, които са опирали в тях имт потъмнели листенца.
Вълк, завих ги към 19 часа и не беше студено, даже не вярвах, че ще застуди. Просто не мога да си го обясня. малко над оранжерията имам посяти картофи. По- високите коренчета са попарени. На дръвчетата малко по- настрани им няма нищо. Нямам обяснение, не че разбирам де. Просто търся логика.
vili__66  , браво, в кофички пък имат завръз.
Ana.Ivanova в първата оранжерия двата реда са Рила, а двата Наслада. Нарочно ги посадих така за да видя разликата. Имам не само цвят но и вързали доматчета. Simple Smile
Куркума , аз обичам спанак, даже го вземам за лечение- анемия. Тази година първият не ми излезе. Сях втори път и пак го няма.
И при вас ли сняг. Мале мила, ами моите доматки! Whistling
tzarina, в наше село няма откъде да си вземеш едно коренче лапад.

# 50
  • Пазете Гор
Западна България е под снега, северно от Дупница, предполагам. Стягай се и ти, анн, ще ви зарадва влашкия вятър.

Прасковите в Подбалкана се колебаеха да цъфтят ли. Може би ще оцелеят. Виждам проблеми с ранните череши.

Странно gelikas, спанакът имат отлична кълняемост и никнат бързо. Лападът се множи с резници (като хряна) или семена, но не зная кога, и как. Съвсем мимоходом, елдата е братовчед на лапада, яде и се семето.

# 51
Много шантава природа  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Утре ще вадя зимното яке за детето ooooh! С този сняг навън...........

# 52
  • на брега на Дунава
Лападът ,на който викаме още лопуш,се разсява от семена.Като духне вятър и цялата градина е пълна.Иаз се старая да го контролирам ,но все го намирам из цветята ,особено при розите.Иначе на мен ми вкусно смесено лапад и коприва ,или и спанак.
В Русе няма сняг,но е някак зимно и неуютно.
Изнесох и последните разсади на балкона ,защото започнаха да им пожълтяват семеделите и да падат.
Патладжана ,който сях преди седмица е пощурял .Чушките също.Днес ги пикирах и ще чакаме слънце и топло за Балкана.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 22:44 от МХ

# 53
И ние му викаме лопуш, но родното ми село е на 50 км от Русе, та не е чудно. Мама ми правеше лопуш с яйца на сач. Сачът е плосък съд за пържене, леко вдлъбнат, без стени и дръжка. Абе представете си куха сфера с диаметър 3 метра, от която е отсечено парче - това е сачът. Меден, от вътре калайдисан. Махат се железата на печката и се мята сача, слага се една лъжица свинска мас, запържва се една глава лук и се слага нарязания лопуш. Бърка се докато поомекне, чукват се пет-шест яйца отгоре, слага се сол и се бърка бързо, яйцата полепват по лопуша. Много вкусна манджичка. на капански диалект - лопуш с еца.

# 54
  • на брега на Дунава
И аз правя така ,но на котлона в тиган с дебело дъно.Няма как цивилизация .Децата ми много го обичат.
На Балкана една леля ,вече не е там,така пържи картофи в меден тиган направо на огъня.Картофите са леко продълговати ,розови отвън ,не много едри ,бели вътре с розови точки.По вкусно нещо не съм яла.

# 55
  • на брега на Дунава
Някой ще ми каже ли как да качвам снимки от компютъра си.Много съм боса ,но пък имам желание да ви покажа и аз гордо какво съм сътворила.

# 56
Някой ще ми каже ли как да качвам снимки от компютъра си.Много съм боса ,но пък имам желание да ви покажа и аз гордо какво съм сътворила.
Искаш ли на лични да ти обясня? И кога ще ти е удобно?

# 57
МХ, регистрирай се в http://prikachi.com/register.php - там е най лесно за начинаещи, освен това от качването не се губи ни едно пикселче, после ще ти обясна по-нататък.

# 58
И ние с Теди си имаме сняг, дано е кукувичи! Подозирам, че част от семената ми отидоха на вятъра-тиквички и краставички, в този студ няма начин да не се съсипят. Добре, че са домашни, има още доста от тях. Жалко за кайсиевите цветчета! И за ранните картофи, толкова хубаво бяха очертали редовете!

# 59
Да ви се оплача - тази сутрин като се събудих и навън 6-7 см сняг  #Cussing out заминаха черешките Confused Тъй хубаво беше нацъфтяла. Допреди малко валя сняг - сега го обърна на дъжд, но .................... За грах, лук и чесън не се притеснявам, няма какво да им стане, пък и може да се посеят отново, но овошките - ще се моля да оцелеят. Моят съпруг ходи да тръска дърветата да пада снега, ще видим накрая какво ще оцелее, засега има само един счупен клон. Дано и ягодите ми да са добре, че имам завързали - канех се до седмица две да бера за дребосъците. Cry

Общи условия

Активация на акаунт