Био зеленчукова градина №8

• 75 853
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Моите ягоди още нямат пъпки, за морковите, грах, лук, чесън няма какво да се притесняваш, за черешите - не знам, зависи колко е температурата. При нас оня ден имаше слана, и скреж по колите. Аз проверявам дръвчетата, като чукна с нещо дървено по някой клон - е, от кайсиите се посипа цвят. Не листенца, а цветчета. Че и прасковите вчера започнаха да цъфтятл Сега ръми, в 8ч температурата беше 3 градуса.
С краставици и тиквички не съм правил никакви експерименти, тая година и аз разчитам на собствени семена.
Стоим на топло, ръчкаме из нета, и гледаме през прозорците.

# 61
Черешата и прасковата аха да цъфнат, и ги наваля снега...
Дано нищо да им няма.
Дано и на вашите насаждения снощният сняг да не се отрази.

# 62
  • густо майна Филибето
Аз нямах къде да пикирам доматите и вчера насадих едната саксия направо в градината. След снощния студ и дъжд (тука сняг няма) не знам дали е оцеляло нещо, но пък имам още толкова у дома. Довечера ще разбера ще ям ли от онези домати Simple Smile
С граха имам пълен провал. Поникна 1/10 от него. Sad Ще го уплътня с половин пакетче от по-миналата година.
Сладка царевица сях, дано не никне като граха.

# 63
Да не си го заровила дълбоко под тежка глинеста почва? Есенес като взех да местя мулча от корените на граха, намирах поникнали грахчета както са на повърхността на земята, при брането паднали, и то зелени. За доматите, ако саксията е нощувала вече на открито, нищо няма да им стане, моите на втория етаж устискват в кофички, на полуостъклена тераса на 3 градуса. Малко странно обаче, има кофички, в които пикираното е по светло от това в други кофички. В другите е толкова тъмно, че чак лилавее. Едва ли става въпрос за различни сортове, защото вероятността да ги отделя така, че в нито една кофичка да няма два корена от различни сортове е нищожна. В някои кофички почвата е паркови къртичини, а в останалите - полски къртичини + малко торфена смес - 5-10% + една цедка утайка от кафе. Който не пише по кофичките, така ще е.

# 64
  • густо майна Филибето
На моите домати им стават червени стеблата като ги удари студа на терасата, слънцето ги погали и вятъра ги разлюлее. Simple Smile
Граха сигурно съм го заровила повече Sad Миналата година беше на пясък, садих със садилото, а сега го заривах с мотичката.

# 65
И моите домати някой са тъмнозелени, а други направо резедави. Нещо ли им трябва?!? А са едни до други и в абсолютно еднаква пръст!

# 66
  • Вече на светло в София
Хора и аз ви бях загубила. Докато ви изчета леле Simple Smile
При нас има малко сняг. Егати и времето, дето сина ми казва уж глобално затопляне, а то.... Outta Joint
Дали нещо ще стане на картофите от този сняг. Садени са преди седмица има вече.
dididi тъмнозелени домати май стават когато почвата е по-богата , т.е повече тор. Мисля, че е добре

# 67
Ние вчера скъсахме първите краставици - ето, похвалих се Mr. Green

# 68
Браво на вас! Отдавна не съм влизала в темата, а ето, че вече някои берат краставици!
Аз сях доста неща - поникнаха. Но ще се хваля едва, когато поне цъфнат.
Във Варна сняг няма, но лехите ми се развалиха от дъжд (понеже сме с малко денивелация).
Ягодите ми бяха на "гребена" на лехите и сега им се виждат корените.
Дано да се оправя вече времето - друго си е да се измориш приятно от работа, когато е чудесен пролетен почивен ден!
Поздрави!

# 69
Някой гледа ли розмарин? Многогодишно или едногодишно растение е? Днес минах през едно цветарско магазинче, да ме питате защо не си купих, не мога да ви кажа - уж да тренирам, да не се потдавам на моментни импулси. 1.20 лв.

# 70
Би трябвало да е многогодишно, щом си зимува в градината. При мен и розмарина, и лавандулата, и естрагона са така. Навън на двора.

# 71
  • Русе
 Аз имам розмарин в саксия. Мнгогодишно е и става като храстче.

# 72
  • София
Розмаринът е многогодишен,ама не навсякъде. Embarassed При мене не може да презимува.

# 73
Попрочетох, май по-лесно се вкоренява от резници - 15 см клонче от върха, на което се отстраняват листа от долния край и се бучва. В горния край на ягодите имам един започнат, но недовършен ред, там ще е. Достатъчно отцедлива почва, с лек наклон на югоизток. Ако не презимува, ще го мислим за саксия - имам място на цветарник.

# 74
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
времето лошо, вятърът силен, не става за работа и съм се отдала на философстване.

като сеях боба оня ден забелязах, че е обработван с нещо червено, за да не го изядат гадинките и да не гние, но се замислих за бои-то на бои-продукцията от купувани семена  Thinking
 и за "рътенето" - нали като се закисне във вода всичките тия ...иди се отмиват,  Thinking тогава кой защитава растеняита докато са малки?

днес щях да пикирам чушките, че са направили по 6 листа, а все не намирам време. май ще е утре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт