Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе?

• 23 078
  • 274
  •   1
Отговори
  • във вкъщи
Здравейте,виждам че има вече пуснати такива теми, но попадам на стари ,на който не  е писано от много време.А мен ме вълнува един въпрос от дълго време ,на който искам да чуя чужди мнения.
Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе? Аз искам бебе,а той казва че е още e рано.Като причините са , няма пари-то никога няма,още учиш-ами то ще уча още 3 год + 2 магистър,нямаме собствено жилище,ами аз не виждам вариант да имаме в близките 10 години.Какво ще правим с дете,ако останем без пари-ами ще се оправим някак.Ама не,и така оправдани,който май само аз не разбирам.
Историята ми е такава,на 23 съм той на 26,заедно сме от 2007,а живеем заедно от 1 година.Аз уча задочно,пари за семестър ,не ме притесняват.Той е завършил магистърска степен инженер.Имаме си работа,с пари в тази криза не сме в цветущо състояние но,не познавам човек който да е доволен от парите си в тази криза.
Сами се издържаме,с пари без пари,справяме се.За тази година съжителство сме се обзавели сами,с малка помощ от родителите.Разбираме се,обичаме се,не делим нищо,и всичко постигаме сами.Имаме прекрасни родители,който ни обичат и уважават,и в каквото и да е отношение застават зад нас.И винаги са готови да ни помогнат.(Е така ,както го описах изглежда като приказка).Просто си живеем,като нормално семейство
Но на мен ми се иска да си имаме дете,едно малко човече.Нооо,моето момче е на мнение че ако случайно стане е добре дошло,но не се навива да работи по въпроса.Наплаши се с детето на наш близък приятел,че бебето им много ревяло,а то не реве толкова много просто е бебе на 2-3 месеца,а те са млади родители с първо дете.Аз нямам кой знае колко голям опит с децата,но имам 2-ма племенници.
Всичките ни приятел и познати са женени и с деца,може би от там - не зная.Но от лятото,така ми се е втълпило в главата,че не излиза тази мисъл.
И едно дете може да се гледа с 2 и с 200.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 17:08 от otiroz

# 1
Не си готова за дете. Млада и зелена си - това с 2 и 200 го доказва ooooh! Tired. Изчакай, прав е твоят приятел. Идея си нямаш...

# 2
  • Канада
Моето мнение е да изчакаш, докато завършиш.
Била съм студентка и с бебе, пък хем аз  не работех и се оправяхме с парите благодарение работата на съпруга ми.
...и беше много трудно.

# 3
$hantalche  и аз мисля така, ама много хора мислят, че съм меркантилна  Mr. Green

До авторката, моята сетсра се роди по време на най-голямата криза 1997г, родителите ми едвам се справяха, не ми се мисли за този период, но едно ми е останало от тогава, деца ще шравя когато имам финансовата възможност да ги гледам, понеже не искам да бъдат лишавани. Е, сега имам пари, но немога да забременея...

Сама можеш да определиш финановото ви състояние и дали може да се справите с допълнителни разходи, мисля че не е невъзможно, но ще е трудно. Дриг е въпроса обаче дали сте емоционално израстнали за дете. Да не искаш бебе защото мого реве ми е малко детско... Но дори и да си права, щом мъжо не иска дете, не виждам какво значение има какво мислим ние.....

# 4
За дете трябва да сте готови и двамата, не просто да имаш желание.
Не бих родила толкова млада, все още студентка, без собствено жилище и с недостатъчни доходи.
И съм убедена, че той не се плаши единствено от мисълта, че бебето може да е ревливо, а преценява по-трезво, че едно дете има нужда от доста и важни неща - особено в началото.
Иначе, няма лошо в имането на дете. Ние скоро се надяваме да имаме трето, но не бих и помислила за него, ако ще трябва да се примирявам, че може и с 2, и с 200...

# 5
Ти според мен си готова, но мъжът ти - не. Да, гледането на деца има и трудни моменти, но особено с родители, които ви подкрепят не виждам особени затруднения да изгледате едно бебе. Аз самата не съм чакала собствен апартамент, за да родя и това въобще не ми е занимавало мислите. Ако двама души могат да се грижат за себе си, то те могат да се грижат и за дете (ако и двамата имат желание Wink).

# 6
Подкрепящите родители и самостоятелността някак не ми се връзват в едно изречение. Защото човек е добре да има свои деца тогава, когато наистина стане независим от родителите си.
Лично мнение.

# 7
Ако приятеля ти не е готов за дете е много неудачно да го притискаш. Според мен детето трябва да се чака с вълнение и радост, а не със страх. Не сте на възраст в която да е наложително, една година само живеете заедно, можете да изчакате.
Не съм съгласна че едно дете може да се гледа с 2 и 200. Аз съм гледала синът си със 100 да речем и то благодарение на родителите си, но имах позната на която гледаше детето си с 2 и често ѝ се налагаше да ползва един памперс няколко пъти. Не казвам че ще ти се случи, но повярвай ми не искаш да си причиниш подобно нещо.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 21:15 от I.Hr

# 8
Подкрепата на родителите винаги има значение за мен, независимо колко си самостоятелен  Peace Защото и най-самостоятелните хора може да имат кофти момент откъм работа и т.н. - никой не е застрахован. И колкото и да си самостоятелен, едно е да имаш към кого да се обърнеш в краен случай и съвсем друго - наистина да нямаш.

# 9
  • Насред хаоса
Фактът, че питаш тук, показва, че не си готова. Искането си е искане, сигурността е друго.

# 10
По - добре изчакай.На 23г си само. Wink

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 22:33 от Te amo

# 11
Според мен имаш още толкова неща да изживееш, а дете може и по-късно да си родите. Помисли си какво искаш да му дадеш и дали в момента можеш. Аз съм от меркантилните, които смятат, че макар любовта и грижата да са най-важни, образование, стабилност и дом с удобства също не са за пренебрегване. Мое лично мнение е, че когато двама млади решат да имат дете трябва малко или много да са си поживяли преди това. Но много плануване и чакане също не е добре. Аз понякога се моля да стане случайно при нас, защото ние пък много премисляме нещата. Аз съм на 28.

# 12
Мисля, че не е подходящ момента, много сте млади и двамата все още и няма за къде да бързате. Плюс не подценявай ученето, реализацията, за които сега е момента и изискват доста усилия.

# 13
И моето мнение е като на повечето от изказалите се.
На 23г си, завърши си обучението, пък време за деца има...Просто...разсъжденията ти ми се струват леко детински....и сега се справяте някак си....а с дете ще се справяте още по-някак си...
И аз родих на същите години, но бях завършила, че и с една магистратура...

# 14
  • София
Грешиш в заглавието си още. Всяко мислене от името на друг човек е грешка, ако ще да ти е мъж от 55 години. Той не иска, значи не сте готови, останалите 30 реда можеше и да си ги спестиш като размисъл.

Имай търпение, мъжете по-бавно узряват за идеята за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт