Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе?

• 23 081
  • 274
  •   1
Отговори
# 45
Ами именно - имам едно дете без план, ама второ - не искам, кое не ти е ясно  Wink
Първо - финанси, второ - детска стая, трето - организация, за да гледаш две деца...много са нещата, дето не ми достигат на тоя етап, за да имам второ.

Е, те това не ми е ясно. Може да имаш едно без план, ама второ не може.  Сега ти дойде акълът.

# 46
Ами именно - имам едно дете без план, ама второ - не искам, кое не ти е ясно  Wink
Първо - финанси, второ - детска стая, трето - организация, за да гледаш две деца...много са нещата, дето не ми достигат на тоя етап, за да имам второ.

Е, те това не ми е ясно. Може да имаш едно без план, ама второ не може.  Сега ти дойде акълът.

Тълкувай го както искаш.  Peace
Първото ми дете просто не беше планирано, но се случи, забременях, родих си го и си го гледам. С много любов. И с баща му. Второ обаче - как да родя - къде да го туря да спи - в коридора ли? Пък и дрешките от първото вече ги раздадох.

# 47
Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе?
...
Нооо,моето момче е на мнение че ако случайно стане е добре дошло,но не се навива да работи по въпроса.Наплаши се с детето на наш близък приятел,че бебето им много ревяло.......
Ами ей това,болднатото оправдание , Ментова,на мен хич не ми звучи като солидно оправдание на мислещ за бъдещето на детето си мъж.
А по-скоро като страх на още недорасъл мъж,който се страхува повече за свободата си и начина си на живот ...
Но без значение тълкуването на причините,факт е ,че бъдещия татко все още не е готов за тази си роля....дали от страх ,или това не е точната жена за майка на децата му,само той си знае.

# 48
  • Варна

А по-скоро като страх на още недорасъл мъж,който се страхува повече за свободата си и начина си на живот ...

Само казвам, че на 26 си е в реда на нещата да се усеща така. И има поне един признак на зрялост - дава си сметка за това и не го крие от партньорката си.

# 49
Трещерица, какво да правя аз в свекървинската  Mr. Green Поне 8 години имам, дорде стана свекърва, надявам се  Laughing

А и жилище имам, нямах на 23  Peace

# 50
...Освен това е хубаво авторката да се замисли дали е готова да рискува здравето и психиката си, да допусне да се чувства като след осем рунда срещу Майк Тайсън.

Раждането на дете може да е много леко, но може да е много голямо физическо изпитание, което да остави сериозни следи върху психиката и работоспособността. Може да си забравиш квалификацията, да загубиш амбициозната акула в себе си само заради проклетия окситоцин...затова трябва да се замислиш дали имаш две години достатъчна стабилност, за да се справиш със собствената си временна невменяемост, умора и промяна на приоритетите.

Много ще кажат- може и да не е така, но никой не знае със сигурност.

# 51
  • Linz
Млади сте още, порадвайте се още някоя година на живота, че после няма връщане. Да имаш дете е най-голямата отговорност и всяко житейско решение вече ще трябва минава през въпроса "това ли е най-доброто за детето"?

# 52
На 23г., без основа (разбирай жилище, работа, семейство), без гръб от родители, и без съгласието на мъжа, ами не бих си и помислила, дори и да ми се искаше. И то още докато уча, абсурд. Няма начин.
При тези условия, колкото и меркантилно да прозвучи, бих решила да имам дете само ако мъжът наистина си заслужава и има пари, донякъде и с цел да се обвържем. Иначе няма шанс.

# 53
Много е лесно да се дават съвети... Не на 30, на 25 забременях след ДВЕ ГОДИНИ опити. Тогава се разбра, че имам проблеми. Ако бях чакала до 30... На 28 цикълът ми почти изчезна и се почна с ходенето по мъките. На 30 забременях за втори път, съвсем случайно, на късмет. В момента лежа за задържане, лежа почти от самото начало и така ще е до края, защото според лекарите повече шансове най-вероятно няма да имам. Не бих давала такива съвети на някоя, че й е още рано... защото за мен можеше да стане късно. Да, има жени, които без проблем забременяват и на 40. Но с други нещата не стоят точно така.

# 54
  • София
Послушай партньора си...

# 55
  • Канада
Подкрепям казаното по-горе за жилището.
Да плащаш големи вноски по заем за жилище, не е равносилно да имаш собствено жилище/
А колко хора са си изплатили заемите на по 25-30 години?Е има сигурно...но са малко
В някои случаи е дори финансово по изгодно да се живее под наем, ако се пресметне в годините колко пари се дават за покриване на интереса.

Но всичко си е индивидуално.
Аз родих на 21 големия ми син, още учех, нямахме жилище, но съпругът ми имаше добри доходи и не сме били зависими от родителите, финансово.Е, те помагаха и то много, но го правеха с огромна радост и желание.Първи внук и прочие.По онова време беше криза, който си спомня, 1990-1991.
Живеехме скромно/в сравнение със сега/, но бяхме щастливи.
И двамата си искахме бебето еднакво силно, въпреки, че не беше планирано.
Та така, индивидуално е.

# 56
Добре де, партньорът все пак е казал, че ако се случи - ОК, тоест явно не е тотално против  Thinking

# 57
  • Канада
Много е лесно да се дават съвети... Не на 30, на 25 забременях след ДВЕ ГОДИНИ опити. Тогава се разбра, че имам проблеми.

Да, има жени, които без проблем забременяват и на 40. Но с други нещата не стоят точно така.
и с това също съм съгласна  Peace

# 58
Леле,колко сте млади!23 години!Спокойно може да почакате още 10 години.

Мисля партньора ти е по-наясно с рисковете,а и като дойде детето ти ще учиш,и той ще е на топа на устата.
Що не си планирате по-добре живота?
С едно бебе така ще си объркаш живота.Само с искане не става.Колкото и да си мислиш,че знаеш какво е,докато не родиш няма да разбереш.Така,че слушай патилите и не се увличай по това което имат други или романтични заблуди.
Освен това ако той не желае, не е редно да го насилваш.И не,не му се лигави около бебешки дрешки и подобни.Това пак е изнудване.

За мен най-добре е човек да завърши,да поработи1-2 години и тогава да ражда.

Ако мислиш детето да го гледат бабите,докато учиш и работиш,то защо е това бързане?

# 59
А що тъй аз да попитам - се заклеймява гледането от баби, но пък от детегледачка е така престижно?

Общи условия

Активация на акаунт