вредни ли са витамините prenatal?

• 16 305
  • 45
  •   1
Отговори
в prenatal мултивитамини съдържанието на фолиевата киселина е 1 мг,а препоръчителната дневна доза е 0,4мг.Някоя от бременните пила ли е такива витамини и знаете ли дали могат да са вредни за плода?

# 1
не е вредно аз ги пих от 3 месец сега влизам в 9 и още ги пия това са витамини не могат да са вредни

# 2
Да с първата си бременност пиех,точно такива витамини-предписани от гинеколога.Незнам да са вредни.

# 3
Аз също пия такива витамини - започнах няколко месеца преди да забременея и ще ги вземам през цялата бременност. В никакъв случай не са вредни - това са витамини, които са важни за бебето и които колкото и здравословно да се храним, няма как да си набавим само от храната.

# 4
аз също не мисля, че са вредни Peace
при предната ми бременност пих фк в двойна доза до 8 месец
сега си пия по едно витаминче и съм ок

# 5
  • София
Не съм пила синтетика по време и на двете ми бременности, и не бих, особено по време на бременност.  bouquet

# 6
Благодаря за отговорите,момичета!Бях се притеснила от дозата на фолиевата киселина,защото навсякъде пише да не се надвишава 0,4мг.

# 7
Благодаря за отговорите,момичета!Бях се притеснила от дозата на фолиевата киселина,защото навсякъде пише да не се надвишава 0,4мг.

Аз ги пих в началото на бременността и също като теб ме притесни тази двойна доза. Наскоро някъде попаднах на статия за вредата от високите дози фк, но така и не я прочетох. Щом момичетата са ги пили и не е имало отрицателни последствия, лекичко се поуспокоих, но въпреки всичко мисля повече да не ги ползвам.

# 8
За вредни не са,щом са под лекарско предписание.
След като започнах да ги приемам,апетита ми се увеличи двойно Embarassed и на своя глава ги спрях.В противен случай рискувах да вляза в родилния дом минимум 100кг. Laughing

# 9
И аз пия от тях, доволна съм. Ако те притеснява голямата доза ФК, няма нужда! Този 1 мг е доста под дозата за предозиране. Примерно, на рискови бременности дори им предписват по 4 мг и това пак е под макс дозата. Лично аз бих добавила, че точно тези витамини ми се струват по-хубави, защото са от естествени източници.

# 10
И аз да успокоя авторката, тук всички таблетки фолиева киселина или комбинирани витамини са със съдържание на фолиева киселина 1мг на таблетка.
Вярно, че са малко маниаци на тема витамини, но пък не вярвам да тровят нарочно всички бременни и кърмещи Peace

# 11
Аз също ги пия вече 3 месеца. Едва ли са вредни, щом са създадени специално за бременни.

# 12
А как точно това, че и друг/други пият витамини показва, че са не са вредни или обратното Laughing?

# 13
Valerie, то никога няма гаранция, за съжаление Tired
Но все пак въпроса беше дали количеството фолиева к-на е прекалено много в тези таблетки.
Според мен, ако това е вярно, то бременните и бебчетата им в цяла Северна Америка биха били застрашени Rolling Eyes

# 14
Галче, просто се пошегувах с повечето аргументи за липсата на вреда.
Само ти все пак отговори около съдържанието на фолиевата киселина.
Струва ми се, че  във форума скоро четох статия, че предозирането можело да доведе до изоставане в развитието на бебето.
Аз също се колебая да взимам ли витамини, но по-скоро клоня към "не". През първата бременност не съм пила и не сме имали никакви проблеми нито аз, нито синът ми.

Общи условия

Активация на акаунт