вредни ли са витамините prenatal?

• 16 306
  • 45
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В този ред на мисли, трябва да се отчита и усвоимостта на синтетичните витамини, която май не е точно това, което пише на шишенцето. Ако греша, моля поправете ме Peace

Това е основното, което ме прави скептична към синтетичните витамини. Природата се е погрижила за всичко, не е случайно например, че мастноразтворими витамини има в месо, риба, ядки, а водоразтворими - в плодове и зеленчуци... То си е цяла хармонична система и човекът не може да я изкопира. Това, че сме успели да изолираме даден елемент и да го предлагаме самостоятелно за пиене, не знам дали и доколко замества полезното действие на елемента в тази специфична комбинация от вещества, която има в естествения си вид. Мисля, че храненето е единна система и не е въпросът просто да приемем дадено количество вещество, а с какво го приемаме и какъв е източникът му.

ПП. Niandre, без да съм специалист, мисля, че поне в България земеделието не е толкова индустриализирано. От супермаркет и аз не си купувам плодове и зеленчуци, но ходя на пазара, там има само български продукти, за които вярвам, че са пресни и сравнително чисти, особено ако си купуваш само сезонните. С мъжа ми обикаляме доста и по провинцията уикендите и си купуваме селска продукция - като цяло, земеделието ни е в ръцете на дребни арендатори и не е толкова химизирано, колкото в други държави. Ясно, че няма как да са толкова чисти продуктите, колкото преди столетие, но все пак е малко преувеличен страхът от пестициди и т.н. поне в нашата страна.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 10:14 от Flip

Общи условия

Активация на акаунт