Бял списък на хотели в страната - Тема 2

• 163 456
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Много съм доволна от краткия си престой в комплекс "Изгрева" в с. Баня, обл. Разлог. Много приятен малък хотел със стаи, които са обособени като отделни къщички. Много чисто, добра храна, много чиста и топла мин. вода в басейна и мирото, които са закрити с дебели найлонови щори. Добре оформен двор, осигурен паркинг в двора за колите, голям външен басейн и още едно миро, които обаче работят при по-топло време. Малка детска площадка с люлки, пързалка и пясъчник. Любезен персонал. А самото село ми е любимо, тъй като е чисто, тихо и спокойно. От друга страна е близо до Банско, Разлог, Добринище и Добърско и човек може да се разходи и до тези места.

# 706
Все се каня да пиша и не ми остава време. Във форума няма много мнения за Хотел Пирин Голф&Спа....

Подходих доста резервирано, но решихме да прекараме един уикенд там и да го пробваме. А и имахме повод. Хотела не е голям, макар да внушава друго. Ако имате представа от комплекса, хотела се помещава само в едното крило (от всички 3 крила свързани с топла връзка) на основната сграда на комплекса. Стаите са обзаведени в алпийски стил, но доста по луксозно от Кемпински (поне според мен) и Катарино. Баните са невероятни, с хидромасажна вана и специален душ във всяка стая. Леглото беше 2/2 м., макар на мен да ми беше доста твърдо(пружинен е матрака) защото в къщи сме на латекс.

Закуската беше ок като качество, но ресторантчето(основния салон) се препълва когато хотела е пълен (както в случая, тъй като имаше голф турнир). Става неприятно, шумно, не успяваш да си намериш маса в основния салон. Имаше само двама сервитьори, които изобщо не смогнаха да сервират кафета и да почистват маси. Забавяха се сериозно с изнасянето на храна и се образуваха опашки около бюфета. Първата сутрин беше значително по-спокойно и тези дискомфорти ги нямаше. Беше много приятно и спокойно. Храната беше на високо ниво, като качество.

Вечеряхме в Гръцкия ресторант в Даун Таун. Хранили сме се там и преди и сега нивото на храната беше изключително зле, за разлика от предишните ни посещения. Съжалих, че не пробвахме ресторанта в хотела.

Спа частта се намира на ниво -1 и на практика е под всичките 3-крила на основната сграда. Личи си обаче, че основната им цел не е била да правят СПА хотел. Басейнчето(вътрешното) не е много голямо, а външните две са още по-малки. Но печелят, че са с топла вода и може да се къпеш навън докато има сняг. Има сауна, парна баня, тапедариум и релакс зона, които са ок. Няма джакузи или подобни водни атракциони, но това може би е заради факта че в стаите има хидромасажни вани.
Има големи зали за скоуш, тенис на маса, спортна зала, масажи и т.н. Не съм ползвала масажи, защото нямах настроение.

Комплекса е уникален и изключително поддържан. Всеки един от "кварталите" с апартаменти(с изключение на Даун Таун) има басейн (малък, но дълбок) и зелени площи с уреди за децата. Ресторанта към Клуб Хауса има прекрасна гледка към игрището и кухнята му е много добра.

Като цена за момента беше ок, защото беше на промоция. Но лично смятам, че цена рецепция 200 лв. за двойна супериор стая е твърде надценено ниво на съотношението качеството на услугата/цена (както и в повечето БГ хотели).

Хотела е една верига с Катарино и още няколко ..... е няма общо с него и слава богу. Заслужава си.

Със сигурност лятото пак ще се върнем в комплекса за по-дълъг престой, като вероятно ще е във вила или апартамент.

Здравейте.Тъй като аз бях есента един месец във вила,мога да споделя,кое ми хареса и кое не ,а също и да ви предпазя(прочетох няколко ваши мнения и определено мисля,че няма да ви допадне обстановката във вилата).Пиша за вилите който са на два етажа на езерото.Другите който са по алеята са с няколко класи по-добри,но за съжаление не се дават под наем от Балканстрой.2-3 се дават под наем,но са на друга руска фирма.Единственият проблем е,че в цената не е включен спа комплекса и трябва да се плаща за него около 40 лв на ден,на човек,ако не се лъжа.Цената за наем на двуетажните вили беше 2000 лв за един месец,отделно се плаща вода и ток.Цената е добра,като се раздели на 30 дни .Има 3 спални на втория етаж(много малки и "студени"понякога и в буквалния смисъл.В едната има баня с малка,неудобна вана.Другите две спални ползват обща баня и тоалетна в коридора на втория етаж.На първия етаж има голям хол с мека мебел и голяма трапезна маса.В цялата вила има само един телевизор на първия етаж.Мебелите са леко захабени,чисти се два пъти седмично,има камина и тераса с изглед към езерото и със завист към красивите едноетажни и луксозни вили.Малка кухня с печка,хладилник и сбирщина от чинии и чаши.Изключително съм доволен от комплекса извън вилата и определено ще го посещавам редовно,но не и в тези вили.Бил съм и в студио-подобна обстановка.Определено ще съм в хотела следващия път и ви съветвам да си останете и вие там,но може да разгледате вилите и да се убедите сама -:)Ако наемете вила по алеята,там вече е съвсем различно както казах и много по луксозно и удобно.
Само да допълня,че басейна беше леко хладен и много мръсен.Когато се пусне осветлението се вижда как плуват различни мръсотии.Дано има кой да го прочете и се вземат мерки-или да се чисти или да не се пуска осветлението -:)
П.с Пропуснах да спомена ,че коледните украси не се махат през цялата година и всяка вечер по "търговската алея"е красива Коледа -:)

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:52 от Sezam

# 707
Sezam благодаря! Имам координати на другите вили и ще проуча. Не планираме чак такъв дълъг  престой като вас, но поне седмица - да.

# 708
Х-л Двореца Велинград до момента беше един от предпочитаните хотели, но тази нова 2014 година ще се развива в различна от досегашната посока. Визията на "Лицето", което ще води PR на хотела е доста показателна за нови имидж на хотела!!! Интересно защо направиха този рязък завой? До сега 10 г. добре се развиваше, а сега ще предложат и допълнителни екстри за самотните мъже, като силиконови компаньонки!!!
http://zahotelite.com/808-spa-hotel-dvoretsa-komentari.asp

# 709
  • хасково
Искам да попитам,някой може ли да изкаже мнение за хотел Зорница Сендс СПА между Св. Влас и Елените, тази година съм се насочила към този хотел,но много противоречиви мнения срещам.
Благодаря предварително!

# 710
Здравейте ! Препоръчайте ми работещ в момента,не много скъп хотел в Бургас или Поморие !
Хотел Лазур е ок.

# 711
За Зорница сендс енд спа, миналото лято бяхме там с малкото ни бебе за 5 дни. Доволна съм общо взето, но не напълно. Стаите са хубави, не много големи, но беше чисто. Бяхме началото на септември и нямаше много хора, иначе според мен ще е доста шумно с аниматорите в басейните. Плажът беше хубав, водата на басейните миришеше доста на хлор. За храната съм много доволна, като изключим, че десертите винаги бяха едни и същи за обяд и вечеря, всеки ден едни пастички и тук-там някой плод, но не разнообразие (били сме няколко пъти в Турция и в 4 и 5 звездни хотели) ами и този е 5 звезди, но разнообразието определено не е на ниво. И също така при ол инклузив би трябвало да има междинни хранения и напитки, но не нито хранения, нито напитки. А за напитки безплатна е само водата за закуска обяд и вечеря, а за закуска има и кафе и сок Simple Smile ако през останалото време ти се пие кафе - цена 4 лева. Не го разбирам този БГ ол инклузив..... Но за обстановка , палмички, моренце -супер е!

# 712
  • София
здравейте,

препоръчайте ми комплекс (сравнително близо до СФ), да е уютно, топло, с деца ще бъдем, да има хубав ресторант и да готвят вкусно  Peace

Доста изисквания, но се надявам да си намерим такова местенце. Става дума за уикенд с компания  Peace

Междувременно ще продължа да чета темата назад  Peace

п.с. Да не е Боровец и Банско.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 00:35 от missence

# 713
Здравейте, искам да помоля някой с пресни впечатления от х-л "Марая" Банско и х-л "България" във Велинград, да ми даде мнение. Подготвяме обща почивка с няколко приятелски двойки, и сме се спрели между тези два хотела и не искаме да се подведем.

# 714
  • София
Препоръчвам хотел Галери в Хисар.
  Топло и уютно е,обаче в ресторанта няма разнообразие.В съседна тема писах по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633652.720

# 715
"Зорница сендс енд спа - не го разбирам този БГ ол инклузив....".  Ами този хотел не работи по системата ОИ, а е на FB - закуска, обяд и вечеря с вкл. само някои напитки.
Може би не сте го разбрали при престоя си там!!!

# 716
  • София
Търся актуални впечатления за комплекс Божилово - село Заселе  Peace

# 717
Не знаех че база "пълен пансион" не означава " ол инклузив" както и да е ...

# 718
Не знаех че база "пълен пансион" не означава " ол инклузив" както и да е ...

Не, не означава.

FB е различно от All in.

FB- 3 хранения, в повечето случаи без напитки;
All in - 3  хранения, междинни хранения, местен алкохол, в някои случаи ограничен вид вносен алкохол.

# 719
Здравейте и от мен. Ориентирала съм се към почивка на Беклемето. Някой може ли да даде отзиви за хотелите и вилите в околността

Общи условия

Активация на акаунт