Банята, 16та тема!

• 113 705
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте,момичета,голямото къртене започна  Simple Smile.Имам един въпрос относно душкабините-спрели сме се на 90/90 квадратна без коритото.Дилемата ни е между фаянс и видима,но разликата в цената им е двойна.Защо фаянс са толкова скъпи и дали си струва?Коя препоръчвате и какви сте си сложили вие?
Здравей и ние в момента сме на такава чуденка  Laughing, ще ни се да е многоъгълен параван ... но нищо не си харесвам... аз гледах сайта на коло... и мисля, да е нещо такова като марка... ще се радвам да си помагаме с мнения и идеи   bouquet

Здравейте ние лятото сложихме душ кабина на КОЛО и ни излезе около 550лв . От Джесика на Ботевградско. Имаше много изложени мостри, които можеш да разгледаш. защото друго си е на каталог , друго си е на живо. Моята половинка влиза и в тях да види размера дали му е удобен, защото мястото ни е малко и се двоумяхме за размера.
А относно душ кабината , проблеми не сме имали досега, надявам се и занапред.
http://dalila12.snimka.bg/other/novata-banya.536856

# 31
и аз да се абонирам Heart Eyes

# 32
Здравейте, знаете ли в Баумакс теракота и плочките на кои фирми са? Харесах днес едни зеленички, но ми се иска да ги покажа на картинка на фемилито. Laughing
Плочки за стена в баня мат лесно ли се поддържат?

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 15:11 от Coma

# 33
Да се отчета и аз - ние вече привършваме. Плочките са наредени. Но със снимките ще почакам да сложат всички аксесоари. Голямото великденско почистване предстои Simple Smile

# 34
Здравейте, знаете ли в Баумакс теракота и плочките на кои фирми са? Харесах днес едни зеленички, но ми се иска да ги покажа на картинка на фемилито. Laughing
Плочки за стена в баня мат лесно ли се поддържат?

GORENJE ; KAI за тези знам други фирми не се сещам

# 35
Имам една питанка. Имаме сифон посредата на банята и наклонът е към него. Сега тръгнахме да слагаме душ кабина. Нейният сифон е в ъгъла. И сега се оказва, че за да обърнем наклонът на душ кабината към ъгъла, трябва да повдигнем крачетата й отдолу с много. Така че остава разстояние между поддушовото корито и пода на банята около 2-3 пръста.
Въпросът ми е това с наклона и централния сифон грешка на майстора ли е или такава е практиката? Майсторът, който ни прави банята знаеше, че ще слагаме душ кабина.

# 36
  • София
С флекс с диск за неметал можете да прережете  коритото и да намалите разстоянието .Малко е играчка но става.А иначе майстора правилно ви е направил наклона на банята към сифона по средата.Обикновено  като отиде човек в магазина душ кабините са сложени на равни повърхности и лягат плътно,но на практника на пода на баните има наклон и не се получава както в магазина.За монтажа на коритото ще ви трябват 3  силикона,за да залепне добре към плочките.Успех и ще чакаме снимки.

# 37
Имам една питанка. Имаме сифон посредата на банята и наклонът е към него. Сега тръгнахме да слагаме душ кабина. Нейният сифон е в ъгъла. И сега се оказва, че за да обърнем наклонът на душ кабината към ъгъла, трябва да повдигнем крачетата й отдолу с много. Така че остава разстояние между поддушовото корито и пода на банята около 2-3 пръста.
Въпросът ми е това с наклона и централния сифон грешка на майстора ли е или такава е практиката? Майсторът, който ни прави банята знаеше, че ще слагаме душ кабина.
Грешката е на колегата не е преценил душкабината в банята (забравил я е ).Потдушовото корито си има собствен наклон ,мястото на душкабоната трябва да е съобразено с него както и сифона за самата кабина другият сифон си е за мифката .Също така и ъгала кадето е кабината трябва да е прав.

# 38
  • София
Грешката е на колегата не е преценил душкабината в банята (забравил я е ).Потдушовото корито си има собствен наклон ,мястото на душкабоната трябва да е съобразено с него както и сифона за самата кабина другият сифон си е за мифката .Също така и ъгала кадето е кабината трябва да е прав.

И аз мисля така, ние също сложихме душ кабина и имаме един сифон посредата на банята и кабината си е ок.

Аз да се похваля след 4 месечно чакане душ кабината пристигнаааа  Peace, НО повече никога няма да си купя и кранче от фирмата , МНОГО разочарована от отношението им и от цялотоо обслужване, бясна съм   #Cussing out

# 39
  • София
kimbolina, 4 месеца... Shocked Коя е тази фирма? На нас ни предстои поръчка на два паравана, като единият ще е малко проблемен и още не сме се спряли на фирма.

# 40
  • София
Фирмата е Акуанова, поръчахме душ кабината октомври на Стройкото за да ползваме отстъпка, защото кабината не беше евтина. Направихме поръчката и кабината трябваше да пристигне до 31.12 2010г., което нас ни устройваше, защото още не бяхме започнали с ремонта на банята. В началото на януари се обадих да питам какво става, беше ми отговорено , че имат леко забавяне и до края на месеца ще дойде. След което на всяко мое позвъняване срока се удължаваше. Та така кабината закъсня с 4 месеца  Tired, след което в един момент ми звъннаха да ми кажат , че е тук и да се  доуточним за доплащане и монтаж. При разговора ми се извиниха и даже ми казаха, да заповядаме пак ако имаме нужда от още нещо за банята и да ги ПРЕПОРЪЧАМЕ на приятели и познати  Tired Tired Tired
Е питам се аз как да ги препоръчам с какви очи , луди ли са какви са  newsm78

Най- обидното за мен беше , че тези 4 месеца никой не си направи труда да се обади да кажа, че има забавяне и да се извини, а трябваше АЗ да звъня по 100 пъти да питам какво става с кабината, е питам се аз какво е това отношение към клиентите ????

# 41
Магазин за прилични фаянсови и подови плочки (сръбски)http://www.boymar.com/,разочарован съм от KAI нещо напоследък са много криви и различни в размера ,поставят се много тегаво и трудно се постига желаният ефект.От 2 лева в разлика в цената ще се спестят доста нерви на майстора и на притежателя на самата баня.

# 42
Също така и магазините X-tra са много коректни ,влизаш избираш плочки, аксесоари,мивки и какви ли не (изгъзици)поръчваш и проект по-желание и си трагваш ,в посочено от вас време всичко ви се докарва на място и се качва до входната врата на етажа което е много удобно за клиента.

# 43
  • София
по- полека с рекламата

купихме си плочки от x-tra проекта е 50лв  ако си купиш плочките от тях ти приспадат тези 50лв  аз трябваше да напомням за тези 50лв да ги приспаднат че те бяха позабравили

след плащане за транспорт плочките ги докараха в уречения час но не са ги качвали до входната врата на етажа 

# 44
Много благодаря за отговорите! Душкабината напредва, но отпред ще има допълнителна лайсна, за да се закрие дупката.

Общи условия

Активация на акаунт