Банята, 16та тема!

• 111 875
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
И аз при щастливо сдобилите се с желания санитарен фаянс.
След като оборудвахме едната баня с мивка и висяща тоалетна Рената на Серел, решихме и другата да е в същата серия , но с моноблок. И се започна едно ходене по мъките - оказа се, че в цяла България няма заветната мивка. Звъняха до представител, до поддистрибутори, до складове и нищо повече от месец.
Накрая по неведоми начини ни зарадваха, че са намерили и онзи ден ни ги донесоха.
Ей за тези иде реч:
http://baniastil.com/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80% … 2-4-162.html#list

Сега същото ни се случва със смесителите.
Искаме на Тека, серия Инка и все не можем да намерим по 2 бр. от мивката, душа и смесителната батерия. http://shop.bania.bg/product/984/smesitel-za-mivka-teka-inca-nisak.html
http://shop.bania.bg/product/983/komplekt-smesitel-za-vana-dush- … a-45-gradusa.html но не под наклон, а прав вариант и пак същия модел, но без чучура отпред - само с телескопичната дръжка.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 15:57 от anitsa

# 736
Момичета, някоя от вас има вертикален бойлер който е разположен над моноблок? Доста ни е малка банята и не мога да измисля друго място Sad , а не знам там дали няма да пречи.

# 737
  • София
А за хоринзонтален бойлер няма ли място.По принцип вертикален бойлер над моноблока не е удобно.

# 738
Inessita , нашия е разположен точно така. Не пречи въобще , все пак си има разстояние между него и моноблока. В апартамента на родителите ми също е така.
Всъщност аз никога не съм се замисляла, че може да е неудобно по някакъв начин  Rolling Eyes

# 739
Не ми се иска бойлера да е хоризонтален защото вече от няколко места чух, че топлата и студената вода много бързо се смесвали и съответно се охлажда водата в целия бойлер. На мен и без това почти не ми се случва да изляза от банята и да има още топла вода. nikolovi може ли да ми изпратиш снимка(може на лични) за да видя как изглежда и да се опитам да убедя мъжа ми че няма да си удря главата Simple Smile

# 740
А трябва ли да е В банята? Нашия е отвън в коридора, защото вътре наистина няма място  Peace

# 741
# 742
  • София
А трябва ли да е В банята? Нашия е отвън в коридора, защото вътре наистина няма място  Peace
Добре е да е в банята,защото като протече ако е в коридора ще ви наводни апартмента.Моят е в банята и снощи към 4 часа протече.Кофти ,че му изтече гаранцията.

# 743
Inessita , ще снимам тази вечер и ще ти праят да видиш как е.
Моя мъж е висок почти 190 см и не си удря главата  Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 11:27 от nikolovi

# 744

Първоначално планирахме да е в килера. Обаче след като поразмислихме, решихме че ще стане много дълъг пътя до кухнята и ще трябва да се изчаква докато започне да тече топла вода, иначе за бянята не е чак такъв проблем. Благодаря на rumen_iankov за снимките.

# 745
Добре е да е в банята,защото като протече ако е в коридора ще ви наводни апартмента.Моят е в банята и снощи към 4 часа протече.Кофти ,че му изтече гаранцията.

Е аз съм непоправима оптимистка, вярвам, че няма да ми се случи нещо подобно е и силно се надявам де  Peace

Цитат
Обаче след като поразмислихме, решихме че ще стане много дълъг пътя до кухнята и ще трябва да се изчаква докато започне да тече топла вода

Тук съм много съгласна! При нас в банята няма проблем, но докато стигне до кухнята топлата вода, просто ми се приисква да си взема проточен бойлер!  Peace

# 746
  • София
Нини
За 5 години съм сменил 4 бойлера на Елдом инвест.Всичките те протичаха.На 3 познати и на тях протичаха.Просто сега така ги правят бойлерите,че до 1-2 години протичат.Идин познат даже си вгради бойлера в гипскартон и като протече разби картона ,за да изкара бойлера.Затова моят съвет е бойлер в баня или в помещение където има сифон на пода.

# 747
Не съм чела предните коментари, но при много бойлери е нормално да капят.... Това се получава от налягането... Така са направени (за да не гръмнат, примерно)

# 748
  • София-в сърцата на моите деца
А трябва ли да е В банята? Нашия е отвън в коридора, защото вътре наистина няма място  Peace

Е аз съм непоправима оптимистка, вярвам, че няма да ми се случи нещо подобно е и силно се надявам де  Peace
[/quote]

И аз бях оптимистка, докато не ми протече в коридора и не ми наводни къщата един зимен ден Peace Така,че по-добре в помещение ,където има сифон! Peace

# 749
  • София
Я да попитам аз, има ли някой опит в монтиране на голямо огледало в банята, моето ще е с размер 45см на 225 см и ще е доста тежичко и може да падне.

Общи условия

Активация на акаунт