Банята, 16та тема!

• 111 759
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря много за мненията. След колоната ще има само душ. Стената е 1,60. Първоначално мислех и от другата страна, където ще е мивката да бъде колона, тъмна плочка, фриз, а останалото бежовка плочица. Но там стеничката е много по-малка Ще бъде само фриз, иначе ще стане много тъмно, ще се наруши линията на фриза .
Ако остане вариант едно, ще има асиметрия, по разчупенко ще бъде, няма всичко да е равно. Охх, и аз не знам какво искам. Laughing

Споделете какви смесители за баня купувате? При всичките ми се струва, че миенето на ръце и други дейности ще бъде почти невъзможно, много са ниски май.

Ще слагаме висок (от тези дето приличат на кухненску, извит). Има модел на Видима, който не ми харесва особено - SevaMega II, B7804AA, Смесител стоящ за умивалник

Затова търсихме много - Клуди имат прекрасен, но е над 400 лв.

# 166
Благодаря много за мненията. След колоната ще има само душ. Стената е 1,60. Първоначално мислех и от другата страна, където ще е мивката да бъде колона, тъмна плочка, фриз, а останалото бежовка плочица. Но там стеничката е много по-малка Ще бъде само фриз, иначе ще стане много тъмно, ще се наруши линията на фриза .
Ако остане вариант едно, ще има асиметрия, по разчупенко ще бъде, няма всичко да е равно. Охх, и аз не знам какво искам. Laughing

Споделете какви смесители за баня купувате? При всичките ми се струва, че миенето на ръце и други дейности ще бъде почти невъзможно, много са ниски май.

Ще слагаме висок (от тези дето приличат на кухненску, извит). Има модел на Видима, който не ми харесва особено - SevaMega II, B7804AA, Смесител стоящ за умивалник

Затова търсихме много - Клуди имат прекрасен, но е над 400 лв.

Ами от качествените на разумна цена този вариант е единствения, който съм виждала. Ние сме с VidimaStorm. Този беше най-високия от тези модели, който намерих и да ми е красив. Ама за друго освен да си миеш ръцете мивката не може да се ползва  Rolling Eyes

# 167
Йеее, имам първи ред плочки. Laughing

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 23:20 от Coma

# 168
  • Русе
Момичета, помагайте. Онзи ден си харесахме уж плочки, пак ще гледам, но тези засега май са ни фаворити, но не мога да намеря на кой производител и серия са, Изрових нета и нищо. Искам да видя дали има и друг цвят от тях, а в магазина уж погледнах каталога, но се заприказвахме за други неща и забравих да погледна. Става въпрос за тези, има и други снимки нататък. Дано някой успее да намери нещо.

И още един въпрос. Имате ли идея под или около ваната да се сложи някакъв малък апарат за омекотяване на водата, само за там искам. Защото водата ни е много варовита, а основен проблем на хидромасажните вани е запушването на дюзите. Та ми се иска евентуално да сложим нещо такова.

Много ви благодаря.

# 169
Момичета, помагайте. Онзи ден си харесахме уж плочки, пак ще гледам, но тези засега май са ни фаворити, но не мога да намеря на кой производител и серия са, Изрових нета и нищо. Искам да видя дали има и друг цвят от тях, а в магазина уж погледнах каталога, но се заприказвахме за други неща и забравих да погледна. Става въпрос за тези, има и други снимки нататък. Дано някой успее да намери нещо.

И още един въпрос. Имате ли идея под или около ваната да се сложи някакъв малък апарат за омекотяване на водата, само за там искам. Защото водата ни е много варовита, а основен проблем на хидромасажните вани е запушването на дюзите. Та ми се иска евентуално да сложим нещо такова.

Много ви благодаря.

Ами тези мисля са испански нали? Провери при Ибербалкан ООД - официален представител за България на испанският производител на гранитогрес и керамични плочи Ceramicas Ibero Alcorense. Телефон: 02/ 973 22 86
Дали са техни по името ще ти кажат и ако са техни ще знаят и за цветовете.

Относно варовитата вода слага се един филтър при водомера, и така ще ви пречиства и омекотява всичката вода в жилището. Отделно се купуват различни видове пълнители за него в зависимост от нуждите за варовита вода в случая. Цялото нещо с филтъра и пълнителя е около 100 лв. Би трябвало да ви ориентират в специализираните магазини. При свеки е варовита водата истински кошмар и така са си сложили.

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 21:58 от drago_2008

# 170
Не, че нещо, ама при положение, че ви е варовита водата, наистина ли смяташ да сложиш тези тъмно кафяви плочки??? Замисляла ли си се какво търкане и лъскане ще е???? Свелите ОК, но тъмните...аз бих се замислила за друга комбинация Simple Smile

# 171
  • Русе
drago_2008 , мерси. Сега ще погледна дали тази фирма има сайт, искам да видя дали има друг цвят точно на тъмните. Да, мисля, че са испански. Нямам възможност да отида до магазина, с тези двете малките не става.

foxy-the infant prodigy, аз не искам  точно такова кафяво, но засега друго не ни допада. А не ме притеснява толкова миенето, защото мястото за къпане е 1/1м. Останалото е тоалетна, вана и мивка. Няма да се мокри чак толкова. А и ваната ще е голяма, ще заема по-голямата част от банята.

И в тоалетната сме избрали подобен цвят плочки, там са малко като състарено дърво, за което ще чакаме 2 месеца за доставка, че се оказа, че ги няма произведение в завода в Италия Wink.

А за омекотяването ми се иска евентуално само за ваната, иначе не ме притеснява, дори за пиене примерно ми е гадна меката вода. Но то както сме си свикнали.

П.П. Не са на http://www.iberoceramica.com/

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 23:15 от Meggysan

# 172
Относно по-висок смесител за мивката в банята ние ще слагаме на Grohe eurosmart cosmopolitan, цената е поносима.
http://www.grohe.bg/m/11_90487/page/modules/pn/article.php?part= … t=0&amount=15

# 173
drago_2008 , мерси. Сега ще погледна дали тази фирма има сайт, искам да видя дали има друг цвят точно на тъмните. Да, мисля, че са испански. Нямам възможност да отида до магазина, с тези двете малките не става.

foxy-the infant prodigy, аз не искам  точно такова кафяво, но засега друго не ни допада. А не ме притеснява толкова миенето, защото мястото за къпане е 1/1м. Останалото е тоалетна, вана и мивка. Няма да се мокри чак толкова. А и ваната ще е голяма, ще заема по-голямата част от банята.

И в тоалетната сме избрали подобен цвят плочки, там са малко като състарено дърво, за което ще чакаме 2 месеца за доставка, че се оказа, че ги няма произведение в завода в Италия Wink.

А за омекотяването ми се иска евентуално само за ваната, иначе не ме притеснява, дори за пиене примерно ми е гадна меката вода. Но то както сме си свикнали.

П.П. Не са на http://www.iberoceramica.com/

Да не би каталога да е нов, а плочките от преди няколко години. На мен ми се струва, че съм ги виждала още преди 2-3 години?

# 174
Emi, понеже пощенската ти кутия е пълна пускам ти тук линка към сайта на нашите майстори има там и галерия и цени да си сравниш. Останалите извинете за спама. Praynig

www.sofiaremont.com

# 175

fantichka, намерих снимките от преди ремонта на апартамента. Може да се види сега колко зле е бил след 40 години без ремонт! Може да разгледаш сега. Старата баня преди, по време на и след ремонта в какво се е превърнала. Опитах се да ги подредя за да добиеш представа.
Хубава вечер от мен Wink

https://picasaweb.google.com/116191824687840821947/Bania?authkey … RgCOvSyp_n7tTgTA#

# 176
  • Русе
drago_2008 , от магазина ми казаха, че е на Иберо, но в сайта им ги няма. Има ли начин да намеря по-стар онлайн каталог на фирмата?

# 177
Meggysan, нямам представа къде може да намериш. Затова ти предложих да звъннеш на вносителя по телефона да направят справка за цветове и да ти кажат те. Питай ги може пък те да знаят за каталог нещо. В София аз ги бях гледала в магазин Сико май се казваше и ги запомних, че и на мен ми харесаха тогава. Имат сайт в интернет и тях може да ги питаш. Други идея за момента нямам Confused

# 178
Моля за съдействие.
Преди време някой беше пускал снимки на праг за под параван, който се монтира при вече залепен теракот.
Ако някой си спомня производителя да помага.   bouquet

# 179
  • София
мими.ива в магазина на Керанова на ул.Гоце Делчев изработваха прагове за паравани по индивидуална поръчка, избира се цвят по каталог, забравила съм материала какъв беше.

Общи условия

Активация на акаунт