Набор 92 - тема 2

• 37 874
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
valha, Карма, ganis, прекрасни деца  Hug

Момичета, как стои въпросът с осигуровките на младежите  Thinking

# 436
Осигуровките за юни, юли, август и септември си ги плащат децата и чак от 1.10. ги поема университета за приетите студенти. През лятото студентите отново си ги плащат сами.

# 437
А трябва ли да подават някаква декларация в НОИ преди да започнат плащането?

# 438
Осигуровките за юни, юли, август и септември си ги плащат децата и чак от 1.10. ги поема университета за приетите студенти. През лятото студентите отново си ги плащат сами.
Благодаря   bouquet. Университетът поема само осигуровките на редовните студенти, нали?

# 439

Отдавна си го задавам този въпрос (с осигуровките), но още не съм го задала на компетентен човек.
Ясно, че ги плащаме ние, но къде точно - в данъчното или в НОИ?
А какво ще рече "През лятото студентите отново си ги плащат сами" - лятото, когато са студенти ли, между 2 и 3 семестър да речем?

# 440
Ей добре, че ме подсетихте, този момент с осигуряването изобщо го бях проспала  Sick
Говорих с нашата счетоводителка и тя ме посъветва ако няма да работи на договор някъде лятото, да ги платя напред /6,7,8 и 9 мес./ еднократно, за да не го мисля, пък живи и здрави ако стане студент после от октомври е ясно, ако пък не, така или иначе ще трябва да започне редовно работа и пак ясно  Wink

# 441
.....
Говорих с нашата счетоводителка и тя ме посъветва ако няма да работи на договор някъде лятото, да ги платя напред /6,7,8 и 9 мес./ еднократно, за да не го мисля, пък живи и здрави ако стане студент после от октомври е ясно, ако пък не, така или иначе ще трябва да започне редовно работа и пак ясно  Wink

Много благодаря за подсещането!   bouquet Къде трябва да се платят?

# 442
Току що девойката ми прати и попълнено платежно  Peace
Сметката е :
НАП - НЗКО
СИ БАНК
IBAN:                BG19 BUBI 9888 8692 8299 00
код  :                BUBIBGSF
вид плащане : 560405
основание :      здравни осигуровки
период :           0106-300911
сума :                67.20 лева
задължено лице : трите имена
ЕГН - задължително се попълва   

Аз вече ги преведох, поне това да не мисля  Wink

# 443
Плаща се в НОИ, става и по банков път, но първия път трябва да се иде на място. Студентите плащат отново през летните месеци. На моя син са им напомнили да не забравят, че за юли, август и септември трябва да си платят сами, ако не работят на трудов договор. Той завършва 1-ви курс сега. Иначе университетът поема здравните само на редовните студенти. Simple Smile Може да се плати за цялото лято предварително, ако не ви се занимава , може и отделно да внасяте за всеки месец, а може и да платите през септември примерно и за месеците назад, но не пропускайте, че после ще ги търсят децата за прекъснати здравни вноски.

# 444
Току що девойката ми прати и попълнено платежно  Peace
Сметката е :
НАП - НЗКО
СИ БАНК
IBAN:                BG19 BUBI 9888 8692 8299 00
код  :                BUBIBGSF
вид плащане : 560405
основание :      здравни осигуровки
период :           0106-300911
сума :                67.20 лева
задължено лице : трите имена
ЕГН - задължително се попълва   

Аз вече ги преведох, поне това да не мисля  Wink
Само да уточня, че това е сметката на НАП София.

# 445
Мисля, че трябва за 07,08,09 да се плати. За юни се плаща от държавата. Миналата година така направи моя син. Това за лятото обаче сега го чувам и не ми се струва много логично. Нали пак са студенти newsm78

# 446
Здравейте, мами извинявам се за нахлуването в темата.Моя син е също 92 .Относно здравните осигуровки проверете дали трябва да се плащат от юни в нашето училище до края на юни се водят ученици заради държавните изпити

# 447
  • София
12-класниците завършват май, така че няма начин държавата да поема м. юни.
Аз не разбрах за какво трябва да се ходи до НОИ първоначално?
П.П. Разгледах новите снимки - хубави, слънчеви деца!

# 448
Току що говорих с кол-центъра на НАП. Осигуряването започва от юли. Подава се декларация - може и по пощата, за да се избегне ходенето до НАП. Телефонът е 0700 18 700. Много са любезни.

# 449
Осигуряването започва от м.юли до м.септември включително, в декларация 7 се вписва дата на възникване 01.07.2011г.   Ето линк да си изтеглите декларацията: http://docstore.odit.info/?s=4&rid=3325

Общи условия

Активация на акаунт