Брашно за домашна хлебопекарна

• 32 142
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
А тази немска смес има ли си име.

# 31
Има си - Kuchenmeister. Производителят е Friessinger Muhle.
Има различни видове - Витален, пълнозърнест, чабата, с тиквено семе, със слънчогледово семе, селски и пр.

# 32
  • На дивана, под юргана
А тази немска смес има ли си име.

Те са поне 7-8 вида различни смесите. На една и съща немска фирма са. Нещо около един шейсет и нещо ми се върти в главата, че струваха преди около месец и половина. Дали и сега са толкова - нямам представа, обаче и тогава си бяха по-скъпи в Пикадили.

# 33
И аз съм доволна от СофияМел.
Някой знае ли от къде може да се купи цял чувал с брашно в София, защото си мисля че ще е по-изгодно.  newsm78
Аз купувам по 5 кг. и питам за по-голяма разфасовка.

Звънни на СофияМел, може да има възможност за закупуване директно и от тях. Адресът им е  София,  ул. "Павлина Унуфриева" 4 /някъде към Сточна гара се пада/, а ето тук има телефони за контакт. Peace

А ти разфасовките от 5 кг. от къде ги купуваш и какво е брашното?

Благодаря за инфото.   bouquet
Аз купувам по 5 кг. бяло брашно, даже пише екстра от Карфур.

# 34
Благодаря за инфото

# 35
  • София
Ако не ме лъже паметта тази немска смес е 0,500гр. Което ще рече, че килограма идва около 4лв ако не е на промоция. Ще я пробвам и аз някой път, но поради високата цена няма да присъства често вкъщи. Засега пълнозърнестото брашно Арчар ми идва най-добро като съотношение цена-качество.

# 36
Пакетът суха смес е 500 грама, от нея се приготвят 750 грама хляб.

# 37
  • София
Да, именно това имам предвид. Понеже правя всеки ден хляб от 750гр. Ще го пробвам и аз това брашно да го видим как е.

# 38
Аз не ям много хляб, обаче мъжо си похапва и затова взех да мисля и за цената, иначе откъм качество го докарвам. Не съм мислила за готови смеси, защото в рецептите си го има съотношението на видовете брашна, бяло, пълно-зърнесто, типово и когато брашното е хубаво става хубав хляб. Пробвала съм много видове брашна и наистина с някои видове ми се е налагало да добавям брашно или вода. Ако брашното е качествено и спазя рецептата, всичко е ОК.
Аз много харесвам пълно-зърнестият хляб, обаче дребното човече иска бял хляб и козунак и заради него купувам предимно бяло брашно. Слагам и от поръските с различни видове семена и става още по-добре.

# 39
Изпробвах брашно Кастело от ЛИДЛ. До сега хляб не ми беше бухвал така, както с това брашно. Ползвам една и съща мая. Спазвам строго рецептите.
До сега съм правила хляб със София Мел и немските смеси.

# 40
О, значи ще се пробва това Кастело. Колко струва?

# 41
О, значи ще се пробва това Кастело. Колко струва?

Килограмът е 0.79 лв.

# 42
Кастело и аз съм пробвала и съм доволна  Peace
пробвай!

Тъкмо цъкна хлебопекарната - отивам да си вадя хлябът.   chef

# 43
Искам да споделя и за вкуса на хляба от тесто Castelo - много добър, пукав хляб с приятен мириз и вид, както споменах и по-горе. На много изгодна цена.
Да не помислите, че правя реклама на брашното.  Wink

# 44
Обикновено като купя брашно на тази цена, се оказва доста лошо и не става за хляб. Например Зари от Карфур, Клио от Билла и още няколко, на които не помня марките, но все струваха под левче. Но щом така го похвалихте, ще го пробвам непременно и ще докладвам за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт