Брашно за домашна хлебопекарна

• 32 126
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Обикновено като купя брашно на тази цена, се оказва доста лошо и не става за хляб. Например Зари от Карфур, Клио от Билла и още няколко, на които не помня марките, но все струваха под левче. Но щом така го похвалихте, ще го пробвам непременно и ще докладвам за резултата.

Аз също съм предубедена към подозрително ниските цени на стоките като цяло, без значение дали са хранителни, битови или други.
Но това брашно ме изненада приятно!

# 46
Бързам да ви се похваля, в Карфур има промоция на София Мел, вземаш 2 пакета брашно и печелиш нещо, каквото ти се падне. Взех 1 готов микс, да го пробвам и един пакет бяло брашно и ми се падна супер награда - силиконова форма за кекс, много се изкефих, защото нямам такава и исках да си купя  newsm44
Промоция ще има и утре, обаче ми се падна точно тази награда, която най-много ми харесваше от масичката и страшно се израдвах  smile3521
Малкия и той, явно я хареса, защото ме издебна, извади я от торбата и я носи през целият път, вирната нагоре като букет.
Първо се почудих малко, защото взимам все по 5 кг., а този път бях без мъж и 10 кг. няма начин да нося, пък по 1 кг. цената е по-висока и от Габровското ми сърце, взе да капе кръв, ама после като видях какво спечелих, много се зарадвах.  newsm68 newsm44

# 47
Мунгусолини Party
Готовата смес на София Мел не е лоша, но универсалното бяло или ектра брашно на същата фирма са по-добри, хлябът става пухкав и мек.

# 48
Нежна, нищо, да я пробвам, а за бялото брашно екстра, знам - аз все него си ползвам.
Тъкмо си мисля, че в тази форма мога и козунак за Великден да опека, да не ми изглежда като самун, иначе става много хубав, ама няма форма, ще го следя като го измеси и като втаса да го извадя от хлебопекарната и да го оформя по-добре.

# 49
  • На дивана, под юргана
Днес минах през Хит-а. Немските смеси са по 1,69 лв пакета - за тези, които се интересуваха.

# 50
Днес минах през Хит-а. Немските смеси са по 1,69 лв пакета - за тези, които се интересуваха.

Аз.
Много ти благодаря Hug!

# 51
  • София
Купих си хлебопекарна, за да избегна всичките консерванти, подобрители и други добавки в хляба.
Затова избирам брашно без такива неща. Доволна съм от брашното на Фантастико - има добавена само аскорбинова киселина / поне така пише Simple Smile/.
Хлябът бухва и се изпича добре. Цената е 0,89 ст.

# 52
  • На дивана, под юргана
Купих си хлебопекарна, за да избегна всичките консерванти, подобрители и други добавки в хляба.
Затова избирам брашно без такива неща. Доволна съм от брашното на Фантастико - има добавена само аскорбинова киселина / поне така пише Simple Smile/.
Хлябът бухва и се изпича добре. Цената е 0,89 ст.

То аскорбинова киселина има май в повечето брашна на пазара, ако дори и във всичките.

# 53

Всякакъв вид брашно ли има в големи разфасовки или само бяло? Rolling Eyes

Може и да е писал някой, но да отговоря и аз - има бяло Класик (тип 500), типово, брашно за козунаци и още 1-2 вида, които не знам какви са (по-скоро не помня).

# 54
  • София
alys, благодаря за отговора. Hug

# 55
Привет да споделя и аз. Ползвам когато имам домашно брашно от село поне знам че няма набухватели и консерванти. С техра най вкусни ми стават хлебчетата особено с пълнозърнестото и селското брашно. Но за съжаление за да бухнат самите брашна са тъпкани с какво ли не. Взимам ги предимно от Билла.

# 56
Благодаря, ще пробвам Техра със сигурност.  Peace

# 57
Готов микс повече няма да купувам - хлябът стана хубав, но само дето не ме накара на челна стойка да заставам. Единият път добавях брашно, другият път вода ...... аз като си правя смес с едно и също брашно не ми се налагат подобни гимнастики. Не стига, че е по-скъпо, ами и ще ме кара да го обикалям, айде нема нужда, моля.  Crossing Arms

# 58
  • София
Готов микс повече няма да купувам - хлябът стана хубав, но само дето не ме накара на челна стойка да заставам. Единият път добавях брашно, другият път вода ...... аз като си правя смес с едно и също брашно не ми се налагат подобни гимнастики. Не стига, че е по-скъпо, ами и ще ме кара да го обикалям, айде нема нужда, моля.  Crossing Arms

При мен пък и двата пъти се получи, без да се налага да добавям нищо. Сложих количеството продукти според указанието, като премерих брашното с мерителна купа, а не с чаени чаши както пише.
Въпреки това, определено не съм впечатлена от резултата и едва ли ще купувам често от този микс.

Иначе купувам различни брашна и експериментирам. Почти винаги резултатът е добър. С Техра не съм пробвала още. Освен в Била, къде другаде го има?

# 59
Само да кажа, че брашното Кастело от Лидл изобщо не ми харесва. Засега. Ще му дам още един шанс, защото имам още половин пакет, но колкото и брашно да сложа, тестото все лепне и се маже. С Техра и Мелко не е така - добавиш 1 - 2 супени лъжици и става както трябва. Става въпрос за бяло брашно.

Общи условия

Активация на акаунт