С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 049
  • 261
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мажа след баня с Млякото на Бюбхен и кожата на малкия е като кадифе Simple Smile.
И аз така  Peace Съвсем в началото като новороден го намазах два пъти с олиото на Нивеа (беше януари, затова с олио), но целия се изрина. От тогава мажа с Бюбхен. Малкия е мекичък като памуче. Друг е въпроса, че сега в големите жеги не го мажа с нищо! Изобщо не му изсъхва кожата. Като го намажа, интересно, започва много да се поти. А дупето мажа с един крем, който ми приготвят в аптеката по една рецепта, която датира от 1983 г. (!!!) - съставки вазелин, ланолин и подобни, крема няма грешка! Нито веднъж не му се подсече дупето, гладичко и чистичко е отвсякъде!

# 151
Аз съм най-доволна засега от Ойлатум, по принцип и аз избягвам да я мажа сега в жегите, но то емулсията за ваничка достатъчно й хидратира кожата.
Ако не те затруднява може ли да кажеш как се казва този крем за подсичане за инфо, че имам една позната, чието бебче страда често от това.

# 152
  • София
от последният пост ли? това е бъркан в аптеката крем.
а за подсечено често дупе, хубаво е да се види може ли нещо генерално да се промени, че да се избегне. Например ако ползва мокри кърпи да ги махне и да мие детето с вода, да смени памперски или да мине на пелени и т.н.
Надали само в крема е проблема.

# 153
  • София
Ако не те затруднява може ли да кажеш как се казва този крем за подсичане за инфо, че имам една позната, чието бебче страда често от това.
Не разбрах дали към мен е въпроса. Ако е така, Angel_Dust е напълно права - това е кремче по рецепта, написана от някаква педиатърка през 1983 г. за някакво дете и от тогава до сега по тая рецепта сума ти дупета са изгледани и измазвани, кремчето няма име, нося рецептата в аптеката и ми го забъркват там. Ако все пак те интересува, мога да ти пратя съставките на лс.
А за останалото също напълно подкрепям Angel_Dust - по-добре да се открие причината за честото подсичане и тя да се премахне, а не да се тушират само симптомите, т.е. - подсеченото дупе.

# 154
През летния период с абсолютно нищо не мажа.

# 155
  • Sunshine state
Мажа с Нахткерцен на Д-р Тайс,обаче изобщо не съм доволна и смятам да се върна към Ойлатум. Peace

# 156
В началото с преварен зехтин,а след това със Себамед.

# 157
През летния период с абсолютно нищо не мажа.
Peace
Иначе с преварен зехтин.

# 158
  • Пловдив
Веднага след раждането започнах с бебешко олио Себамед. Кожата и беше много суха и се лющеше. Имах и един крем на Бюбхен и ги редувах. Сега през лятото мажа с Авен, с пудрата и съм много доволна, защото абсорбира  потта. Обаче ми свършва, както и лятото, така, че мисля да премина на Юриаж. Взех и кремчето за лице- доволна съм. Честно казано за себе си не бих дала толкова пари за козметка, но за малката не правя компромис  Peace.

# 159
Аз използвах олио, но само до четвъртия месец, синът ми е роден в края на февруари. През лятото не съм използвала нищо освен крем против подсичане при необходимост. 

# 160
Не разбрах дали към мен е въпроса. Ако е така, Angel_Dust е напълно права - това е кремче по рецепта, написана от някаква педиатърка през 1983 г. за някакво дете и от тогава до сега по тая рецепта сума ти дупета са изгледани и измазвани, кремчето няма име, нося рецептата в аптеката и ми го забъркват там. Ако все пак те интересува, мога да ти пратя съставките на лс.
А за останалото също напълно подкрепям Angel_Dust - по-добре да се открие причината за честото подсичане и тя да се премахне, а не да се тушират само симптомите, т.е. - подсеченото дупе.

Благодаря за информацията! Памперсите са причината според моята приятелка, защото от скоро ги е сменила за втори път и казва, че по=добре дупенцето на бебчо.
Иначе по принцип попитах за кремчето, за което беше писала MelindaD, но може би и в аптеката ще знаят как се прави.

# 161
  • София
да, мисля в аптеките, в които бъркат лекарства си знаят рецепта за цинково кремче за дупе...може и да има обче разни вариации...

# 162
  • София
Ами май този не е цинков. По-скоро си е вазелин. Поне от рецептата разчитам само вазелин и ланолин, а и на вид, цвят и консистенция си е съвсем като вазелин. Има и някакви други съставки, но не съм се сетила да питам в аптеката какви са, а от рецептата не мога да ги разчета. А специално тази рецепта е доста стара (малко по-млада от мене....  hahaha), та незнам дали я знаят в аптеките

# 163
  • София
като каза вазелин и ланолин,  ако някой е ползвал чист ланолин за зърна покрай кърменето тип лансинох, може и с него направо да се маже..

# 164
Искам да попитам, каква козметика използвате за тялото на бебето след къпане, защото аз все още не съм намерила подходяща. От олиата й се омазнява кожата, а лосионът, който ползвах е гъст и се разнася трудно. Споделете вашия опит мами  Simple Smile
Polzwah на "Мустела" лосион за след баня и измиващ гел за новородени,и след годината сменях и с "Веледа"Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт