С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 048
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
Понеже сега е горещо малката я мажа с нивеа сенситив-млякото,а зимата с олио на бюбхен.Къпя я с душ гела на бюбхен,този който е за бебета и кожата й е мн хубава...каза ни го дерматоложка.
Все пак трябва да се съобразиш с типа кожа на бебето,и това какво й понася...щото след раждането ползвах няколко пъти джонсън олиото,но се обринахме Confused

# 166
  • София
Цяло лято не го мажа с нищо.

# 167
Понеже сега е горещо малката я мажа с нивеа сенситив-млякото,а зимата с олио на бюбхен.Къпя я с душ гела на бюбхен,този който е за бебета и кожата й е мн хубава...каза ни го дерматоложка.
Все пак трябва да се съобразиш с типа кожа на бебето,и това какво й понася...щото след раждането ползвах няколко пъти джонсън олиото,но се обринахме Confused

Всякакво олио е кофти за бебешката кожа, а и за всякаква кожа. Запушва порите, омазнява прекалено...
Нивеа е кофти козметика  Confused

# 168
  • София
Мен лично нивея сензитив много приятно ме изненада, при все, че детето е с дерматит...
Бюбхен ми е доста по-кофти козметика.

# 169
http://ayurvedaforall.co.uk/products.php?product=Baby-olive-oil#
Препоръчаха ми го и съм доловна за сега.

# 170
Бебешката пудра за какво се ползва  Embarassed?

# 171
  • София
Бебешката пудра за какво се ползва  Embarassed?
За пъпчето, за подпамперсното пространство (т.е. превенция на подсичане). Аз използвах Топоцин за съвсем кратко, за пъпчето.

# 172
Бебешката пудра за какво се ползва  Embarassed?
За пъпчето, за подпамперсното пространство. Аз използвах Топоцин за съвсем малко, за пъпчето.
Под памперсите не се ли маже с кремче против подсичане?
Въобще трябва ли ми бебешка пудра или мога да си мина без нея?

# 173
  • София
Можеш да минеш и без пудра.
За под памперса най-добре е крем. Мокра (напишкана) пудра се чисти трудно.

# 174
  • София
може с крем, може и с пудра, обаче пудрата не я препоръчват, заради опасност от вдишване... за трябване, не ти трябва, т.е. може съвсем спокойно да минеш и без нея.

Топоцина е малко по-друг вид пудра все пак.

# 175
  • София
Топоцина не беше ли антибиотична пудра? А бебешката пудра си е нещо съвсем различно, тя не съдържа лекарство. И предназначението й е не да лекува, а да абсорбира течности (разбирай - пиш!)
Според мен пудра даже не е препоръчителна. Наистина, като се намокри, става на корички, залепва за кожата... Незнам, мое мнение си е. Кремче против подсичане в гънките и на дупенцето и готово!

# 176
  • София
да, топоцина е АБ пудра.

# 177
След баня мажа с лосиона за тяло на Себамед, когато правя и масажчето.  Peace

# 178
Като бебе мажех със зехтин екстра върджин преварен на водна баня
Лятото мажех с лосион на Нивея
Сега мисля за зимата да я мажа с олио за тяло

# 179
Засега го мажа с олио понеже кожата му е много суха и нежна и ако се опитвам да втривам крем или лосион, може да я прежуля. Освен ако не е възмазен.  Joy
Не използвам нищо против подсичане - не е подсечен и там също го мажа с олио. Така правеха и в родилния дом, но мисля че вече пудри не се използват. Както се казва - out of order.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт