С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 243
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
Хидратиращ лосион за тяло. Попадала съм на гъст и труден за мазане и попиване на Бюбхен.

# 76
Блонди,

не съм виждала лосион за тяло на Бюбхен. Аз мажа детето с мляко и си е точно с такава консистенция. Но ми трябва и нещо по-трудно за втриване. Да ме насочиш какво е това, за да го потърся? Благодаря предварително.

# 77
Ето такъв е:

# 78
Благодаря ти! Не съм виждала досега в моя град. Или съм блейка, или не съм търсила на правилното място. Ще видя и онлайн.

# 79
Може и да няма, аз от Германия съм го взимала. Имат и с невен, те са доста гъсти и мазни, аз му взимам за изпръхнала или зачервена кожа.

# 80
С нищо не mажа, саmо при нужда на очевидно сухите mеста с бебешко олио на Джонсън.

# 81
зехтин и мас може да ми се смеят някои майки но Маста е наи добрия вариант за суха кожа

# 82
В момента мажа моето пораснало момче с лосиона, който е показала Блонди.
Има го, не е дефицит.

Вики, маста е ужасно неподходяща за мазане на кожа. Тя ужасно запушва порите и е чудесен алерген.
Не причинявай това на детето си!

# 83
Бебетата са се мазали с мас навремето, особено по селата, когато не е имало качествена или никаква козметика. Не виждам причина тези стари методи да се използват от интелигентни хора в наши дни.  Confused Ако си решила нещо такова да е, ползвай зехтин, а не мас  Simple Smile

# 84
мажа с лосион на Себамед. Мисля, че когато са много малки бебенцата не трябва да се експериментира, затова съм взема медицинска козметика.
А за това дали олио, лосион или крем, правилото е колкото по-топло време, толкова по-лека козметика, зимата - олио, пролетта - крем, лятото - лосион.

Абе на мен ми е чудно мамите, които не мажат с нищо бебенцата си, как им правите масажчета? Защото аз използвам лосионът не за да е мека и нежна кожата, тя по принцип бебешката кожа си е такава, а за да му направя масаж след банята  newsm78

Tara_ и viki23@, не вярвах, че все още има хора, които използват мас. Вие бихте ли се намазала с мас? А и от къде я взимате тази мас, защото аз онова, което продават днес не бих нарекла естествена мас.

# 85
  • София
от където и да я взимат гадното на тази мас е, че животните вече са толкова наблъскани с антибиотици и хормони и маста е така хубаво "облагородена", че изобщо аз не бих тръгнала да мажа  бебе...или себе си.... дори и да бях фен на естествените мазнотии...бих предпочела зехтин или кокосово масло...

# 86
  • София
Лосион на Себамед, само по-сухите участъци.
мас от домашно гледано животно си е чиста натурална козметика, не бих мазала детето си с такава, но ако на някого му харесва - какво пък. Не би трябвало да запушва порите повече от зехтин или бебешко олио. Между другото жената с най-хубава за възрастта си кожа (76 г. и нямаше ами никаква бръчка), която съм виждала ми каза, че се маже с преварена мас на водна баня, в която добавя розова вода или вода от невен  Grinning

# 87
Angel_Dust, все още има хора, които си отглеждат прасета и съм съгласна, че тази мас е наистина чиста, затова ми е интересно от къде се взима.
Но пък, както и Туцка каза, колкото и натурална да е, чак да си намажеш бебето  Sick.... айде баба ми на село да си намаже напуканите пети го приемам, ама кожата на бебчо....

Искам да кажа, че не искам никого да засегна, моля ви. Просто изказвам моето мнение какво е. Няма да е интересно, ако всички имаме еднакво мнение. Peace

# 88
  • София
ами аз пък скоро четох в някаква тема тук, че дори хораката, които сами си гледат животни масово дават антибиотици, защото иначе им боледуват и измират.... така че.. пак до там се стига...

# 89
  • София
Доскоро мажех с олио на Бюбхен, но откакто е топло взех лосион на мустела

Общи условия

Активация на акаунт