С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 086
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте - искам да попитам за новородено какви продукти/лосион за мазане и т.н./ трябва да набавя - един вид стартов пакет за чаканото бебе Simple Smile? Ползва ли се  шампуан за тяло и коса в самото начало или само чиста вода?

# 91
Цитат
Здравейте - искам да попитам за новородено какви продукти/лосион за мазане и т.н./ трябва да набавя - един вид стартов пакет за чаканото бебе Smile? Ползва ли се  шампуан за тяло и коса в самото начало или само чиста вода?

Toва и мен ме вълнува. Особено zа лятно бебе. И посzвате ли при всяка смяна на памперс крем или при подсечено дупе?

# 92
Спомням си колко объркана бях и аз.  Hug

Ние ползвахме гел 2+1 от самото начало, но не всеки ден.
Мазала съм само с лосион и пак не всеки ден, защото другите продукти ми изглеждаха ужасно мазни (и то за зимно бебе).
За подсичане ползвах крем също при нужда само.

Но бебетата имат различна кожа, така че няма еднозначен отговор.
ако му е по-сухичка кожата на бебето сигурно трябва повече мазане и по-малко къпане

Както и с другите продукти за бебето - сигурно ще накупите доста неща, които няма да ползвате Simple Smile
С времето ще видите, кое най-много ви допада.  Peace

# 93
  • София
Цитат
Здравейте - искам да попитам за новородено какви продукти/лосион за мазане и т.н./ трябва да набавя - един вид стартов пакет за чаканото бебе Smile? Ползва ли се  шампуан за тяло и коса в самото начало или само чиста вода?

Toва и мен ме вълнува. Особено zа лятно бебе. И посzвате ли при всяка смяна на памперс крем или при подсечено дупе?

все тая лято зима - нещо леко и хидратиращо.
крем за подсичане аз си ползвах при всяка смяна.
за къпането - бих къпала с чиста вода(ако е по-суха кожата - по-рядко), а през 2-3 дни с олио за вана, никакви душ гелаве, сапуни и т.н., такова нещо, само за наакано дупе.

и при избора на козметика - четене на етикета, по-добре да няма парабени, аромати, оцветители....

# 94
В болницата ми къпеха бебето с бадемово масло, което сипваха във водата и след това не го мажеха с нищо  Simple Smile

# 95
От прочетеното - тук и на други места се ориентирах към лосион за лятото, не масло /с маслото трябва да се примиря само в началото, защото в АГ-то, където ще раждам искат масло за бебето и нищо друго/. За парабените - за себе си до сега също ползвам бебешко масло без парабени на Hipp да си мажа корема, за бебо задължително ще чета етикета.
Мерси за съветите   bouquet

# 96
  • София
Блонди какво количество слагаха?
аз си мисля, че по нашите АГ.та  само на чешми къпят...никой не прави вани, че да сипва нещо във водата...

# 97
И там на чешми, обаче самите те са дълбоки и квадратни, запушват я и пълнят с вода. Олиото сипват на око, не е много. Накрая изплакват на струята и това е  Simple Smile

# 98
Днес купих козметиката, след известно четене във форума - взех комбиниран препарат за тяло и коса, мляко за чувствителна кожа и крем за дупе на Нивеа. И на трите изрично пише, че не съдържат парабени, алкохол и оцветители. Вкъщи сме доволни от марката, затова и реших да пробвам с техните бебешки мазила, пък ще видим.

# 99
взех комбиниран препарат за тяло и коса

Такова не взимам  Stop

# 100
А ще може ли някакви причини да споделите? За пръв път ми е, няма как да знам всичко.

# 101
Аз лично не бих взела Нивеа, защото знам със сигуност, че в БГ не са истински продуктите. Носили са ми от Германия, а и доста майки са споделяли същото тук във форума. Залагам на медицинска козметика, която се продава само в аптеките.

# 102
  • София
Млякото сензитив на нивея, на мен ми хареса...това е последното, което купувах за детето...но пък е малко тежичко според мен за лято.... въпреки, че е мляко.... т.е. за моето дете става, което е с  проблемна и мн суха кожа, но иначе не е леко кремче...

# 103
Аз сега ползвам Ексципиал лосион неутрал. Той е подходящ за начало, защото е високо липиден. Продължих с него впоследствие, защото му беше суха кожата, но сега вече е добре и го мажа само след къпане и миене на дупе. В процес на търсене съм на лосион подходящ за лятото. Някакви препоръки от опит?

# 104
  • София
ами зависи...може би Нахткерцен .... но ако си доволна, от това което мажеш, може да пробваш да не го сменяте.
иначе аз до 3 зима-лято, само линола фет ползвах, тежък е колкото искаш....но това беше положението.
 след това вече денем кара на слънцезащитен, след баня, ако сме на море с нещо за след слънце, когато сме си тук, с някое мляко и то не ежедневно.... някакво непретенциозно от типа на хип и подобни.... ако видя , че почва да се засушава - тайс или линола... ползвах...това лято ще видим...но при моят основен проблем има в студените месеци...лятото му е доста по-добре кожата...

Общи условия

Активация на акаунт