С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 053
  • 261
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Мляко за тялото,при смяна на памперса използвам крем против подсичане.

# 181
  • на последния етаж
Според сезона. Лятото с лосион, зимата с олио, пролет / есен - мляко.

# 182
До към годинка и половина мажех с олио, после минах на млякото на Бочко със зехтин.

# 183
Ние се мажем със преварен на водна баня зехтин.

# 184
Мляко за тялото,при смяна на памперса използвам крем против подсичане.
Ето така и аз  Peace

# 185
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
От олиото  за мазане му излизат пъпки като от претопляне.  Rolling Eyes И общо взето аз не съм фен на този тип олио. Нахткерцен имат олио за баня, който е като т. нар. "душ-гел" в смисъл маже се по тялото докато си още под душа и се отмива, но кожата после остава много мекичка  Heart Eyes

# 186
  • UK
Ние сме на 4 месеца , в началото мажех с лосион след баня и с крем против подсичане при смяна на памперса.От един месец обаче я мажа по два-три пъти в седмицата, редувам  лосион и олио, а дупето почнах да го мажа само вечер, през ноща рядко сменям памперсите.

# 187
Mustela-бебешки лосион за тяло Peace

# 188
  • София
Крем-емолиент на Ойлатум. В началото мажех с лосиона на Себамед, но трудно го намирам, а млякото за тяло на същата марка не й понася, та го смених с Ойлатум - доволна съм и мисля така да си остане.

# 189
Моята схема е малко странна-не ми се смейте много. Joy При всяка смяна на памперсите с олиото на Бочко,ако се е наакал мажа и с крем против подсичане на Бюбхен,а вечер с олиото и крем Здраве бебе! Laughing Crazy

# 190
  • София
След баня мажа с лосион на Бюбхен.

# 191
  • España (Плевен)
Аз пък колкото и странно да ви е - след баня я мажа със свинска мас.
А след всяка смяна на памперса мажа с крем Здраве-бебе.

# 192
Аз пък колкото и странно да ви е - след баня я мажа със свинска мас.
А след всяка смяна на памперса мажа с крем Здраве-бебе.

Не е станно аз също използвай мас. Майка ми я миеше с 10 води и ставаше бяла и не миришеше така на мас. За след памперсите пробвах много, ама защото имахме проблем с подсичането и единствено на Авен за след смяна на пелени помагаше. А за маста от дерматолози съм чувала, че много бебета имат кожни проблеми от тези бебешки кремове, нямам доверие на тези козметики все пак химия, докато маста... Ама това си е лично мое мнение  Wink

# 193
А за маста от дерматолози съм чувала, че много бебета имат кожни проблеми от тези бебешки кремове, нямам доверие на тези козметики все пак химия, докато маста...

Същите тези дерматолози ще ти кажат, че мас не се използва за мазане на бебета.
Маста запушва ужасно порите и терморегулацията се нарушава, отделно че е доста проблемна при малките бебета.
Освен това в свинската мас се съдържат хормони и антибиотици, които кожата на бебето попива и така те попадат в организма му.
А който го е страх от козметика да ползва зехтин - екстравърджин, органичен, непреварен.

# 194
А за маста от дерматолози съм чувала, че много бебета имат кожни проблеми от тези бебешки кремове, нямам доверие на тези козметики все пак химия, докато маста...

Същите тези дерматолози ще ти кажат, че мас не се използва за мазане на бебета.
Маста запушва ужасно порите и терморегулацията се нарушава, отделно че е доста проблемна при малките бебета.
Освен това в свинската мас се съдържат хормони и антибиотици, които кожата на бебето попива и така те попадат в организма му.
А който го е страх от козметика да ползва зехтин - екстравърджин, органичен, непреварен.

именно тези дерматолози са ми казвали, че маста е по добрия вариат от козметиката. АЗ съм изгледана само с мас и нямам абсолютно никакви проблеми. Дъщеря ми я мазах почти до годината с мас и докато я мазах нямах абсолютно никакви проблеми.  Simple Smile Още повече един от най прочутите лекари в Стара Загора /няма да казвам имена/ е казвал, че е добре с мас. Незнам какво точно съдържа маста, но знам, че подхранва доста добре. Още повече други приятелки, които са имали проблем с подсичането само маста им е помогнала. До сега не съм чувала /от преки познати/ някое бебе да е имало някакъв кожен проблем...

Общи условия

Активация на акаунт