Здравословно хранене за децата - 5

• 52 796
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
cmilena, благодаря, ще търся! Ти ако отидеш преди мен, че аз рядко ходя в този район, хич не го обичам, но пък ей такива ценности само там се намират, аз си взимам от китайския някои неща..

Мег, да и аз понякога слагам хартията за печене на решеткат, но с тави ми е удобно, защото мога пека по 2 на вентилатор. Wink С патладжана и аз така процедирам. А печен лук на колелца е направо фантастичен, пека и моркови, картофи, тиква и всичко, което ми хрумне по този начин.. Да разбирам ли, че си ок за хартията за печене, че аз имах някои съмнения, подбудени от другите ролкови..

# 106
Досега не съм намирала хартия за печене, която не е промазана със силикон. Но аз съм ок за силиконовите форми при Т под 200, така че и хартията за печене така си я ползвам.

# 107
десито, може би ще ти е интересен руският филм Вода! Peace Потърси да прочетеш за структурираната вода.
Благодаря, ще видя и филма и ще прочета Hug

Като стана въпрос за соев сос, може ли да споделите какъв ползвате?

# 108
Мег, мерси, успокои ме! Hug Ще гледам да се придържам и аз към максимума от 200 градуса. Peace
десито, вкъщи не консумираме често соев сос, но взимам напоследък този.

# 109

Мунгусолини, а защо му даваш филийка, казваш това и това има за ядене, избирай, ако не искаш, оставаш гладен. При нас това работи, след известно време се връща на масата или след няколко часа пожелава да яде и може да не си изяжда всичко предвидено, но със сигурност опитва и чак тогава, ако преценя предлагам и алтернатива. За тъпчене не може и да става въпрос..
За пърженето няма да коментирам, опитай все пак да печеш в тавичка върху специална хартия. Аз я ползвам и за тиквички, патладжани, пека ги съвсем малко, че ги обичаме по-сурови и мазнина не слагам.

Не става - държала съм го по цял ден гладен, много е упорит  Sad
Известно време му давах пчелно млечице с мед, за апетит, ама не видях особен резултат.
Като реши, че няма да ми опита яденето, не го опитва.
Иначе си пека в тавичка, без специална хартия, но може да пробвам и с хартия  Thinking
Сега направих от хлябът с маслини, дано успея да го убедя да го опита, защото е много вкусен.

# 110
десито, може би ще ти е интересен руският филм Вода! Peace Потърси да прочетеш за структурираната вода.
Благодаря, ще видя и филма и ще прочета Hug

Никакъв, във всичките слагат натриев глутамат  Sick

# 111
Прясно изстискани сокове, чай, мед, размразена вода..

Как точно помага размразената вода? Embarassed

Изчиства патологични натрупвания (физически, емоционални). Препоръчва се при лечебно гладуване (само на вода), тогава има най- добър ефект. Разбира се още по- добре е да се ползва ежедневно- за пиене, за готвене, но приготвянето и е играчка:

Слага се съд с вода в камерата да замръзне. Когато се появи лед по стените и отгоре по повърхността, съдът се вади, пробива се дупка и водата се излива в друг съд, а ледът се хвърля. В леда се е събрала "тежката вода", разните вредности от водата.
Другият съд с водата се връща в камерата и се замразява. Когато водата замръзне около 2/3 от първоначалния си обем, се вади, леда се пробива, излишната вода се излива, а ледът се запазва. Разтопеният лед е т.нар. "протиева вода". Енергетически може да се сравни с празен лист хартия, на който при изпиване на водата се записва информация за разни болестотворни огнища в тялото и се изхвърля навън.
Дано го казах разбираемо. Ако нещо не е ясно, питай на воля. Hug

# 112
Госпожа Емилия Спиролинова , много интересно! Благодаря за споделеното   bouquet

Мунгусолини , пробвала ли си обратния вариант - да забраниш да яде  Wink Вместо да го убеждаваш, че хляба е много вкусен и трябва да го опита, му кажи да не пипаааа  Mr. Green

# 113
Не всичкия соев сос е боклук както и не всички марки кетчуп. Аз чета етикети - трябва да е от сове изърна ферментирали с пшенични зърна и след това да е добавена сол. И гледам да е био, защото иначе не се знае каква е соята. Не всички био продукти са ок от гледна точка на здравословното хранене (някак не ме блазне био сухо-мляко в добавка на полуготови био спагети...), но пък точно в био-магазините по-често може да се попадне на здравословни алтернативи на някои масови продукти. Примерно царевичен флейкс - масовият е със захар и няколко Е-та; био-варианта е с био-царевица и малцов сироп - пак сладни, но няма нужда от захар и Е-та.

# 114
Никакъв, във всичките слагат натриев глутамат  Sick

В грешка си, в био соевите сосове няма, или поне този, който аз купувам, виж по-горе съм посочила.. П.П. с Мег пишем едновременно..
За детенцето ти си знаеш, но на мен ми звучиш като предала се, винаги има начини, търси вашия!

# 115
Е, радвам се, че съм в грешка и имало и такива сосове без, ще потърся.
Не съм, пробвала да му забраня да пипа, но мисля, че няма да сработи, защото той за всичко останало ме слуша, кротък и послушен е, само за яденето е злояд и капризен.
Успокоявам се, че ще мине с времето, защото и аз бях същият модел, а сега ям всичко.
Той даже беше ящно бебе, обаче изкара дребна шарка и изведнъж спря да яде - не знам дали има връзка, но от лакомник се превърна в злоядец - това обаче не е по темата, за което се извинявам. Embarassed
Направо се чувствам безсилна, пред този проблем.  Tired
Не искам да ви измествам хубавата тема, в страни, затова май ще си пусна друга.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 22:04 от Мунгусолини

# 116
Госпожа Емилия Спиролинова, много благодаря за споделеното Hug
Мег, ти си цяла енциклопедия newsm20

# 117
Сиси, като гледам на Мунгусолини сладура е Теле, забрави, че ако е казал веднъж "не", после ще опита.
На мен баща ми приказки ми е разказвал, само и само да хапна. А майка ми с лъжицата е търчала след мен и какъв е резултата, криех си сандвичите зад леглото като пораснах. На мен най- противното ми време, беше времето за ядене. С времето наистина се променят нещата, а пък и той е момченце, дано при вас скоро да прояде мъника, Мунгосолини Hug

# 118
До дете си е всичко-моето не мога да го накарам нищо да вкуси-ако не му харесва на външен вид!Портокал например колкото и да го убеждавам-не!,бели ми го,храни ме в устата,пие сок ,изцеден от портокал,но самия плод-не близва!Не мога и нищо на филия намазано да го накарам да яде!Е,може и аз да бъркам някъде-приемам съвети всякакви!

# 119
А фолиото за печене не е ок, нали? Много рядко покривам с него тави, но пак с притеснение... Хартия за печене по-добре ли е и от къде да купя?

Общи условия

Активация на акаунт