Здравословно хранене за децата - 5

  • 52 797
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • USA
  • Мнения: 675
Ivka, Lusia, благодаря за магазините в Бургас!

Вери, мерси за линковете за ядковите млека! Пробвах да направя от кашу, не е лошо, а и дъщеря ми го хареса. Тази вечер повторих и накиснах зърнени ядки за сутринта. Да видим дали ще й харесат и по този начин.

# 91
  • София
  • Мнения: 460
  Това пише на петмеза от фурми, който съм купила: 100% финикова паста. Избрах го заради стъкления буркан от 900гр, защото имаше и петмез в пластмасова кофичка от кг. на същата цена /6-7лв/. Марката е DURRA, сирийски и го купих от един арабски магазин на пазара. Препоръчвам го, уникален е.

# 92
  • Мнения: 2 829
Момичета, имам въпрос за киноата:

1. Знаете ли колко й е срока на годност?
Купих насипна преди около 3 седмици от Биомаг и имам още.

2. Нормално ли е отделянето при накисване и готвене на нещо като много тънички власинки/люспички - не знам как точно да ги опиша Simple Smile?

# 93
  • Мнения: 3 869
Дълъг е срокът на годност на киноата, когато се съхранява на сухо и проветриво място.
Нормално е това, което се отделя при накисване и варене.

# 94
  • Мнения: 186
Я каква хубава темичка...
 Hug благодаря за споделения опит!

# 95
  • София
  • Мнения: 438
Малко съм ви загубила дирите, че нещо боледуваме последните три седмици Sad

Бихте ли споделили какво давате, за да повишите тонуса на дечицата при боледуване?
(извън плодовете, чай и малко мед...) Аз имам две био сиропчета - едното е прополис, другото ехнацея и прополис, но ги давах зимата и не ми се иска много да ги давам пак.
Малчо ми се вижда даже малко поотслабнал и се чудя с какво да му помогна...

# 96
  • Мнения: 4 392
Прясно изстискани сокове, чай, мед, размразена вода..

Най- бързо и минава, когато спре да яде. Нормално е. Организмът не хаби сили да храносмила и се лекува сам. Wink


# 97
  • Мнения: 2 829
Дълъг е срокът на годност на киноата, когато се съхранява на сухо и проветриво място.
Нормално е това, което се отделя при накисване и варене.

Благодаря Мег!

# 98
  • Мнения: 4 358
Чак сега ви открих съвсем случайно.
От всичко показано и разказано пробвах ядкови млека-от ориз и овесени ядки.
Правих с тях кремчета.
Страхотна тема Peace Peace Peace

# 99
  • Мнения: 1 147
Прясно изстискани сокове, чай, мед, размразена вода..

Как точно помага размразената вода? Embarassed

# 100
  • Мнения: 12 382
Ако не знаете за предстоящите Зелени дни, ето - http://www.predizvikatelstva.com/zeleni/

Галче, не настоявай за гъбите, както сама казваш, нищо не губи, те са си тежка храна. Но ако все пак държиш, можеш да й пасираш в супа за аромат.
Мунгусолини, а защо му даваш филийка, казваш това и това има за ядене, избирай, ако не искаш, оставаш гладен. При нас това работи, след известно време се връща на масата или след няколко часа пожелава да яде и може да не си изяжда всичко предвидено, но със сигурност опитва и чак тогава, ако преценя предлагам и алтернатива. За тъпчене не може и да става въпрос..
За пърженето няма да коментирам, опитай все пак да печеш в тавичка върху специална хартия. Аз я ползвам и за тиквички, патладжани, пека ги съвсем малко, че ги обичаме по-сурови и мазнина не слагам.
shora mishora,  Hug Само вие може да сте най-добрия му пример! Peace
orhideq, продължавай да го искаш и да правиш необходимото и нещата ще се случат постепенно, промяната не може да стане за един ден. Hug
cmilena, много благодаря за информацията за петмеза, но може ли по-подробно къде точно се намира магазинчето? Ще го потърся при първа възможност, радвам се и аз на бурканите!
abel, и аз давам в зимния период предимно, а сега от време на време клеева тинктура, Цитросепт и сребърна вода (тя е с пауза през 20 дни по принцип), но аз имам уред и осребрявам и общата на определени периоди.
Госпожа Емилия Спиролинова, и при нас е така и двете деца спират да ядат и им минава по-бързо. Wink С малкия още се кърмим и така ми още по-спокойно, тъкмо сега и двамата караме нещо леко..
десито, може би ще ти е интересен руският филм Вода! Peace Потърси да прочетеш за структурираната вода.

# 101
  • Мнения: 3 869
Тиквичи и патладждани наистина стават чудесно върху хартия за печене на решетката на фурната. Нарязват се на "филии" 5-7 мм дебели; патладжаните могат да се посолят леко и при всички случаи трябва да се оставят да се оцедят (аз после отмивам солта и ги подсушавам с кухненска хартия). Мажа "филиите" от двете страни с марината от соев сос (качествен) и зехтин и пека с вентилатор на 160 С. Придобиват много хубав цвят и съвсем не са тежки като пържените, а детото много ги харесва Simple Smile 

# 102
  • София
  • Мнения: 460
  Сиси, за съжаление не знам как точно да те упътя за магазинчето... Ако застанеш с лице към началото на пазара, откъм Пиротска,  се оформят две алеи - едната с храните и втората с разни дрехи , грънци и т.н. Тръгваш по първата, с плодовете и влизаш във всяко арабско магазинче. И аз ще правя същото упражнение, защото петмезът ни свършва.

 Меги, някъде бях чела, че патладжанът натоварва бъбреците и не става за честа консумация. Досега не съм давала на децата. Някой чел/чул/знае ли нещо по въпроса?

# 103
  • Мнения: 3 869
Не го знам това за патладжана, но и не ядем често патладжани... Моето хлапе хапва чат-пат кьополу откак беше на годинка и малко - тогава правеше локална реакция към патладжан, както и към червените домати - пчервеняване по кожата около устата за кратко.

# 104
  • София
  • Мнения: 460
  Агенцията по храните пуска горещ телефон за потребителите 0700 122 99
http://www.horemag.bg/show.php?storyid=1074301

Общи условия

Активация на акаунт