Здравословно хранене за децата - 5

• 52 940
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
За фурмите знам, че иранските в една зелена кутия са натурални. Не се обработват с химикали. За други сушени плодове не мога да кажа. То и биото не знам дали са био, но това е друга тема.

аз пък точно за тях се съмнявах , че са обработени  newsm78

maimun77, това е био магазина в Бургас http://www.bioburgas.com/ , но според мен няма много неща. Най-добре е онлайн  Peace

# 16
  • София (Възраждане)
Относно въпросните ирански фурми, консервирани са в захар и наистина са ужасно сладки, не бих купувала.

# 17
  • варна
Сиси, благодаря за темата.

# 18
  • Пловдив
Много ми харесват точно тези в зелената кутия, иранските. По -меки са и сладки. Не ме притеснява захарта - дано само това да използват като консервант... Wink
Но трудно ги намирам...

# 19
  • Пловдив
Много ми харесват точно тези в зелената кутия, иранските. По -меки са и сладки. Не ме притеснява захарта - дано само това да използват като консервант... Wink
Но трудно ги намирам...
на Четвъртък пазара ги има  Peace

# 20
  • София
Сиси, голямо благодаря и от нас!  bouquet

Може ли да ми кажете кой течен подлсадител бихте препоръчали - майка ми иска да замести захарта в някои неща, като ягоди с кисело мляко, например  Blush ? Взехме агаве, което ще разделим помежду си, че е 1л., но ни е за сефте, та.. да попитам  Flutter

# 21
Сиси, много ти благодаря!  Hug
Махни от книгите, което смяташ, че не е подходящо.

Малини, от всичките течни подсладители предпочитам мед, защото това се  отглежда в България. А не  агаве и кленов. Но пък на агавето казват, че ГИ  е  нисък.

От предишната тема: под хляб, крекер и бисквитки имам предвид сурови нещица. Wink

Фурми тук взимам само ирански. Нямат допълнително захар. Те стават много сладки от сушенето. От един арабски магазин взехме пресни фурми и ги оставихме в хладилника нарочно дълго време. После като я пробвахме, не се ядеше от сладост.

# 22
  • София (Възраждане)
Относно иранските фурми в България, струва ми се че не се водят сушени а консервирани именно в захар, но не си спомням дали пишеше това на етикета или ми го каза продавач, по вероятно е първото, ще проверя.

# 23
  • Пловдив
ivka_007, къде на Четвъртък пазара? Нали го развалиха...там някъде на сергия ли  или в някое магазинче?

# 24
Нещо не мога да попадна на фурми, които да харесам. Може и в мен да е проблема в начина на приготвяне и предлагане. Детето много обича стафиди, за него това е дефиницията на бонбони. Вземам био, най са ми/му вкусни. Има една Кюстендилска фирма за сушени плодове и зеленчуци, от която редовно купувам и съм доволна (бяла и черна череша, сини сливи, червени чушки и домати).

# 25
На кутията с ирански фурми нищо не пише. Преди, това ме спираше да ги купувам, но те са най-хубави и вече само такива вземам.

Моето хлапе е фен и на боровинките, но в тези на Детелина има добавено олио  Rolling Eyes Някой знае ли защо?

Така и така сме подхванали сладкото, та кажете какво ви е мнението за небет шекер. Имам мераци да го залъгвам с него, когато му предложат бонбон. Пачна да прави разлика и иска да опитва моя разбойник. До преди време, залъгването ставаше със сурови бонбони, ноооо вече се дърпа  Laughing

# 26
Специално за тези,в зелените кутии фурми аз съм звъняла във фирмата,която ги внася и те ми казаха,че няма нищо добавяно към тях-дано да е вярно!Много жалко за стафидите-дребния много ги обича,по едно време казваше,че са "бонбони"и си ги ядеше с апетит!
За съжаление аз все повече се провалям в усилията ми да го опязя от вредните храни-при положение,че всички деца около него ядат кой"Барни",кой снакс или друг някакъв боклук,как да го убедя,че това са лоши неща,които ще го разболеят ....Явно аз нещо бъркам в подхода-ако някой има друга тактика и въобще такъв проблем-нека сподели!

# 27
А от къде можем да си вземем сушени плодове на слънце, без използване на сяра и разни други гадости?  newsm78
То май да се сушат на слънце не е полезно, защото се разрушават много вещества и цветът се променя.  Thinking

# 28
В сушилни се сушат, ама сигурно е по-лесно като им се извлече водата предварително.  Tired

# 29
А от къде можем да си вземем сушени плодове на слънце, без използване на сяра и разни други гадости?  newsm78
То май да се сушат на слънце не е полезно, защото се разрушават много вещества и цветът се променя.  Thinking

здравейте мислих да се включа само с въпрос, но сега видях че мога да отговоря

от моята баба знам че на слънце сушаха примерно ябълки и после ги използваха за ошаф, но те стават много сухи и не остават месести като другите сушени плодове.
предполагам че сушилнята е най-добрия вариант- много се замислям и аз - има ли ги в България?

знам че може да сушите плодовете във фурна на слабо с отворен капак, но не съм чела много за това  ето тук една малка статия http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09309.html

та въпросчето ми е - кога мога да дам на детето тиквени или слънчегледови семки- предполагам че със слънчогледовите няма проблем, защото му слагам слън олио в храната
искам да кажа че бебчо е с алергия към белтъка, и не ядем млечни, иска ми се малко белтъци и да разнообразя менюто му, примерно сутрин в овесените ядки да му прибавям 1 ч.л смлени тиквени семки .

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 10:46 от lux

Общи условия

Активация на акаунт