Здравословно хранене за децата - 5

• 52 923
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
На женския пазар петмеза от фурми и тахана е доста по-евтин отколкото в диетичните магазини-поне с 20-30%,но и аз рядко стъпвам там.
А купувате ли от тези,грамадните фурми от Пикадили?

# 46
Може би за Меджул става дума. Много са хубави и различни от другите.

# 47
  • София (Възраждане)
Фурмите в Пикадили струват малко царство, не си спомням колко точно, но една жена си купи една единствена за сума от около 80 ст. /по смътен спомен Mr. Green/

# 48
Мег, и на мен не ми е хрумвало да си поръчам петмез, мерси за идеята! Hug
Фурмите в Пикадили и аз ги заглеждах, но не съм пробвала..

Valery m, узряването в соления разтвор, предполагам. Макар че ми се струва трудоемко да се прави на ръка..

Вери, ще ми е много интересно да споделиш в кратце какво пише в аюрведическата книжка за дните, цветовете.. Hug

Вчера правих бадемово мляко, а с остатъка от бадемите днес спретнах едни измислени бисквитки.. Направих и сладолед с банан и боровинки, наистина много приятно се разби банана като го замразих преди това! Peace

Покрай тези неща се замислих за предстоящия Великден.. Можем да обсъдим алтернативни рецепти с дъх на козунак, кифлички, курабийки.. Simple Smile

# 49
Да,така е наистина-неприлично скъпи са,но са съвсем различни от другите,както Вери е писала.

# 50
Сиси   bouquet
Ще ме простите, че ще се запиша... и се връщам да чета... толкова много и нова информация.

# 51
  • Пловдив
...з понякога взимам био сушени плодове и на тях пише, че са сушени на слънце  ...

На кои био плодове пише, че са сушени на слънце?

Днес погледнах кутията на иранските фурми през витрина в Халите, пишеше че са fresh dates.

Мег, къде са арабите, около Женския ли? ох, като знам как изнасят едни овнешки трупове пред магазините и ги кацат мухите, малко ми е едно такова нехигеинично да минавам от там дори, но аз съм доста предубедена Sad

Ами аз си взимам от магазин Зелен в Пловдив и така пише на етикета. Взимала съм си и Годжи бери от Балев и пак пишеше така, а фурмите както казах нямат нищо общо с тези арабските  newsm78

# 52
Като съм почнала за "странности" от миналата тема, да споделя и сега нещо такова. Пак от Кауфланд взех едни био стафиди - пише "коринтски", черни, мн. дребни, внос от Гърция, на "Био свят". Обаче... нещо ми "хрускат" и не мога да определя дали от семки в тях евентуално или... За инфо - мия ги преди употреба и пак хрускат отявреме-навреме... Нормално ли ви се струва и имате ли поглед върху продукти с тази  марка, дали са качествени според вас?

# 53
Взимала съм такива тук (не в България) и не ми хрускат.

# 54
Пробвай да ги изкиснеш докато набъбнат, тъкмо ще разбереш и дали имат семки. Така стават и по-полезни, иначе извличали течностите от стомаха.

# 55
  • София
Вчера правих бадемово мляко, а с остатъка от бадемите днес спретнах едни измислени бисквитки.. Направих и сладолед с банан и боровинки, наистина много приятно се разби банана като го замразих преди това! Peace

Аз направих за сефте лешниково мляко, не е хич лошо Simple Smile и опитах от пулпата и брашно от рошков, малко агаве и сушени кайсии да направя топчета, но много ми преобладава рошковия вкус.. и понеже ми е нов, не ми се понрави кой знае колко...

Сиси, ще споделиш ли рецептата на измислените бисквитки?

# 56
  • Пловдив
Искам да попитам, вие какво сирене купувате, каква марка. Аз взимам на Маджоров, но се чудех дали наистина е толкова добро? newsm78

# 57
  • Пловдив
Аз купувам едно смес: 50% краве 50% биволско мляко. Много ми харесва на вкус. Не знам колко е читаво, обаче..
Продават го по специализираните магазини за млечни продукти. Вакумирано. Около 6,50лв./кг, Не се сещам сега на коя мандра е.
И домашно, ако сме някъде и продават - винаги купувам.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 11:57 от *Бенджи*

# 58
Искам да попитам, вие какво сирене купувате, каква марка. Аз взимам на Маджоров, но се чудех дали наистина е толкова добро? newsm78

Аз купувам на Елена или Вароша (май е пловдивско). Чудя се и аз по какви критерии да го избирам..  Crazy

# 59
  • Пловдив

Аз купувам на Елена или Вароша (май е пловдивско). Чудя се и аз по какви критерии да го избирам..  Crazy

аз го избирам по критерий цена и гледам и да пише само мляко и закваска, но дали е достатъчно  newsm78 Иначе съм взимала и на Забърдо, също е хубаво  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт