Здравословно хранене за децата - 5

• 52 795
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Хартия за печене купувам от Кауфланд. Цената: около 3лв. и нещо за голямата опаковка, мисля...

# 121
А фолиото за печене не е ок, нали? Много рядко покривам с него тави, но пак с притеснение... Хартия за печене по-добре ли е и от къде да купя?
Да, защото е алуминий и прониква в храната. Ако е за покриване, по-добре нещо с капак да се ползва (йенска тенджера или някаква керамика).

# 122
Благодаря ви, така и предполагах! Добре,че свърши - от 3 години една ролка... Голяма съм готвачка явно Wink

# 123
Оффф и тук ли съм в издънка  ooooh! - моята ролка не е свършила, ще си ползвам предимно йенската тенджера с капак.
И като стана на въпрос, с тази хартия за печене, може ли да се увиват продуктите, за да станат задушени, а не печени  newsm12

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 01:42 от Мунгусолини

# 124
Мунгусолини, не може.
Аз също ползвам фолио, понякога няма как да се приготви месо без него.

# 125
С хартията за печене могат да се увиват храни, за да се задушат, както се прави и с фолиото, просто трябва да се предвиди малко по-голям размер, за да може добре да се затвори "пакета". Може да се ползва мазнина или малко сос/вода,  тъй като хартията е в повечето случаи двустранно промазана със силикон и не пропуска.
Може да се ползва и за покриване на тави, само трябва да се върже с конец, че не стои на едно място като фолиото.

# 126
Мег, пробвала съм да задуша тиквички, но не сложих вода и сигурно за това станаха на подметки. Ще пробвам пак. За Великден не ми се рискува с агнешкото, но по нататък ще опитам. Би ли споделила какви зеленчуци си задушавала по този начин и как точно завиваш хартията  Simple Smile

# 127
Шада, само за картофи съм ползвала хартията, всичко друго си правя на тиган с капак или в уреда за готвене не пара.  За загъването: отгоре, където се събират двата края, трябва да се прегъне няколко пъти, така че да не може да се рагъне от само себе си; от страни, трябва да имя достатъчно останала хартия, така че да се прегъне пак няколко пъти и да не може да се отвори от самосебе си. Има и варинт с телбод - 2-3 телчета отгорое и по 1-2 отстрани. Телчетата остават много далече от храната, няма контакт дори с изпаренията.

# 128
  • Бургас
Здравейте. Записвам се в темата, линковете на 1-ва страничка ми бяха много полезни.   bouquet

Lusia, в Бургас къде купуваш продуктите на Хармоника?  Rolling Eyes

# 129
Sunny от Карфур го взимам и в био магазина на Републиканска също го има, в Пикадили също съм го срещала Peace

# 130
Момичета, да споделя и аз за хартията за печене - с нейна помощ "пържа" картофки във фурната! Нарязвам ги като за пържени картофи на ленти, попивам водата и соковете, които пускат при рязането или с домак. хартия, или с друга домакинска обикновена кърпа. В купа ги обърквам добре с някаква мазнина - 1-2 с.л. най-много, сол, черен пипер и в тавичка с хартия за печене ги пека, като ги пробърквам от време на време. Стават дори по-вкусни от пържените картофи, поне за мен. Simple Smile

Искам да ви питам за тези накиснати ядки, за които много често чета. Какво точно ги правите след накисване, как ги ядат децата, смесвате ли ги с нещо? За какви ядки става дума?

# 131
Лурдес,хартията огоре ли слагаш - завиваш тавата?
И аз да питам за ядките 0 коя марка сурови са български?Купих онзи ден от магазина бадеми, САЩ, а малкият получи обрив на крачето и около вратлето, мисля от тях...

# 132
Не, не, върху тавичката си слагаш хартията за печене, както си се слага за печене. Отгоре нищо не слагам Peace

# 133
Лурдес,хартията огоре ли слагаш - завиваш тавата?
И аз да питам за ядките 0 коя марка сурови са български?Купих онзи ден от магазина бадеми, САЩ, а малкият получи обрив на крачето и около вратлето, мисля от тях...
Ядките от САЩ се облъчват. По- добре български бадеми  и други ядки.

# 134
Лурдес, и аз пак да кажа, че и вкъщи така "пържим" картофи от години.. Скоро се случи Юлиана да опита в заведение и каза, че това не са истински пържени картофи.. Simple Smile Хапна 2 и това беше..

Общи условия

Активация на акаунт