Aдът, който се нарича ин-витро забременяване в България

• 13 004
  • 105
  •   1
Отговори
# 30

...Mislq, che vsichki, koito ne odobrqvat mnenieto mi, ili sa uspeli s 1-2 opita, ili sa po nqkakav nachin svrazani s klinikite i/ili pleqdata "pacientski" organizacii pokrai tqh.

...Dobavqm oste nesto - koq rabotesta jena moje da si otdeli 2 sedmici stimulacia i prosledqvane? Kogato oste ne se polaga bolnichen, a i realno ne znaesh kolko vreme ste ti otneme viseneto v "klinikata"? Mislq, che vsichki (pone izvan Fonda), koito si pozvolqvat tova, sa jeni na izdrajka, koito ne hodqt na rabota i malko ili mnogo se zanimavat s in-vitro kato s hobi.

Ne se ostavqite da vi lajat v ochite i da vi manipulirat!

Uspeh na vsichki!

Е, неееееее, не мога да не се включа отново след този пост!

Скъпа ми Жанет, пиша ти точно и ясно, защото знам, че четеш избирателно!  Mr. Green

Да, аз съм от успелите при първо самофинансирано ИКСИ при следните условия: 3,5 години преди това операция от извънматочна с отстранена тръба, 4 неуспешни инсеминации; за самата ин витро процедура:15 фоликула, 3 яйцеклетки, 1 оплодена = бебе Мартин на почти вече година. Смятам, че успешният опит се дължи на повече от 50% на вярата ми!  Peace

Да, 6 месеца след като се роди бебето ми, аз реших да стана част от една от наречените от теб "пациентски организации, свързани с клиниките", а именно станах доброволен координатор на Фондация "Искам бебе", защото вярвам, че мога да помогна и на други жени да сбъднат мечтата си, било в България или където и да е по света! За мечтите граници няма!  Peace

Да, аз съм от тези, които ходиха най-редовно на работа (защото не съм на нечия издръжка  Grinning) по време на стимулацията, а след това си взех само 1 седмица болничен. Не висях в болницата, а отивах преди и след началото на работния ми ден за поставянето на инжекции, което ми отнемаше броени минути. Ама пък полезно, приятно и ползотворно се оказа "хобито" ми!  Mr. Green

Аз лично познавам доста жени от форума, живеещи извън България, които успяха да сбъднат мечтата си за дете именно тук. Така че, моля - не се опитвайте да разколебавате момичетата и да им отнемате целеустремеността и вярата!  Peace

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 22:28 от Margaritka

# 31
  • София
Е в чужбина как се умества работа и прегледи, или там някакви интерактивно от разстояние гледат?
Ако наистина си била в чакалня на БГ клиника, голяма част от жените са обикновени, едва свързващи търчането на работа и процедури, на ничия издръжка.

# 32
  • Варна
Жанет, последните ти думи са много грозни, дори обидни бих ги нарекла - "жени на издръжка", "ин витро като хоби" Sad. Какво хоби, като това ти е шанса да имаш деца?
Относно висенето в клиниката - аз не мога да се оплача от такова нещо, при започването на стимулацията ми показаха как сама да си поставям инжекциите, после отидох на преглед на шести ден, след това на осми и след това на дванадесети за пункцията. След пет дни ме викнаха за трансфер. Това е висенето в клиниката. И не съм безработна, нито "жена на издръжка". Процедурата си платихме сами.

# 33
  • София
Аз пък започвам да се съмнявам, че авторката изобщо е правила ин витро процедура. Просто е прочела темите тук и в Зачатие и е започнала масово и генерално обощаване на работата на АРТ клиниките в България.
Дали не й/му трябва материал за статия?

# 34
 Аз мисля, че модераторите трбябва да заключата тази тема и на този потребител да бъдат отнети правата да пише в този форум.
 От пръв поглед се вижда, че не се е сблъсквал/а проблемите, които имат повечето то нас.
 Не може да ми дава съвети да не "вися" в клиникте и че "трябва да съм спокойна"-при условие, че са ми отстранени двете тръби, и да съм спокойна, едва ли нещо ще се случи ако не "вися" в тези клиники.
 В тези теми влизат хора, които имат нужда от подкрепа, а не от грозни съвети като тези.

# 35
Ох... Момичето го казва с ирония това за спокойствието. Иска да каже, че независимо от хилядите, които се дават за АРТ процедури, забременяването си остава въпрос на късмет, шанс и Божия воля, тъй като лекарите не си мърдат пръста....
Просто пояснявам, защото всички се хванахте за "спокойствието" ....

# 36
  • София
Не се стърпях просто.....

Жанет, не знам дали изобщо заслужаваш да се обръщам с име към теб ooooh!
Да започна от начало...

Това - Успокойте се и чудото ще стане, ги говори на баба си! Ти имаш ли идея защо се прави това инвитро? Замисляла ли си се някога, че може би някой хората нямат друг избор? Нали не смяташ, че някой прави инвитро, за да подпомага клиниките финансово?

После - Правили един - два опита и те успешни е аз съм правила 3 и трите са неуспешни, и представи си два от тях съм самофинансирала, имам операции и разни други "екстри",  които съм платила сама.
И О шок и ужас - не съм на издръжка на никой, не съм в нито една организация и ходя на работа даже - можеш ли да си представиш Shocked
Графичен дизайнер съм и нямам нищо общо с инвитрото, освен, че това е единственият ми шанс да имам дете.
Дева Мария е една, втора няма да зачене непорочно - вервай ми.
Ти, ако смяташ, че като се успокоиш работата ще стане - стой си, чакай си, успокоявай се и се радвай на живота си.

Хоби - инвитро - Това беше възможно най-голямата простотия, която си написала. ooooh!
Защо да прочета една книга, като мога да се подложа на една инвитро процедура, за да си намажа с мед душата Shocked
Всеки един е разочарован понякога, след 3 неуспешни опита да не мислиш, че всичко ми е на 6?
Това не значи, че трябва да си го изкарвам на всички около себе си, или пък да влизам във форумите и да попарвам хората и надеждите им.
Ако си изпаднала в някакви черни и дълбоки дупки потърси помощ или приятел /ако изобщо имаш такива/, не наранявай хората, които с нищо не са ти навредили.

Моя приятелка има 4 неуспешни опита в Германия, няма гаранция, ако си направиш труда прочетеш тук-там два реда ще ти стане ясно, че дали ще е инвитро или по естествен начин, шанса за забременяване е 30%, ако си в останалите 70% и на Марс да ти направят инвитрото все тая.....

Аман от депресирани хора, които си изкарват негативизма на "обществени места".
Не си написала нищо конкретно, обвиненията са ти така хвърчащи към тоя и оня, изобщо неиздържано отвсякъде.

Стой си у вас, чакай си късмета и не сипи обиди и глупости в нет пространството ooooh!
Нямам намерения да се извинявам за грубия тон, защото дори съм мека, след прочетеното ми идеше да те изям с парцалите, но не е нужно да натоварвам и останалите Naughty

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 10:02 от Морганчето

# 37
На мен едно не ми стана ясно.
Как същата тема в съседния подфорум "Искам бебе" бе изтрита минути след публикуването й, а тук оставена да се развива, наранявайки все повече потребители...

# 38
На мен едно не ми стана ясно.
Как същата тема в съседния подфорум "Искам бебе" бе изтрита минути след публикуването й, а тук оставена да се развива, наранявайки все повече потребители...

1-во защото въпросната тема се дублира, и
2-ро - защото не и е мястото в подфорумът "Искам бебе"

Това е форум и всеки има право на мнение, без значение колко е различно то от мнението на остналите. Виждам, че все пак има момичета, които са съгласни с авторката и това ме спира да заключа темата. Ще помоля обаче Жанет да бъде малко по сдържана в квалификациите и раздаването на етикети!

# 39
това с хобито ме уби ...

и затвърди подозренията ми, че потребителят жанет69 е мъж ...

такава идиотия, жена преминала през гинекологичен преглед само дори, не би могла да напише  Peace

# 40
  • София
 Joy Joy Joyверно...

# 41
Много време и страници се отдели на темата и автора й, а той дори се срАми да пише с родните си букви.

Що не направите "заключ"? Който е съгласен с пусналия темата, да кореспондира на лични.

# 42
  • Стара Загора
Тани,нямам нищо против различнoто мнение на който и да е потребител ,ама поне авторката да бъде по-конкретна с имена,факти и т.н.т.Ей така подхвърлени такива обвинения хич не са ми по вкуса и като гледам не само на мен  Peace Очевидно има причина за негативното отношение към клиники и доктори ,но поне да каже защо .
И искам да я помоля да не обижда никой тук ,защото няма никакво право ! И дано само не каже ,че сме PR  на някого ......

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 20:13 от Veni76

# 43
Не мисля че трябва да се реагира толкова остро към Жанет , ясно е че има някаква болка и просто си е изляла сърцето тука. Аз не мога да кажа че съм съгласна с нея , но от друга страна нямам идея как стоят нещата в БГ ... ясно е едно ... стерилитета е стращо емоционално и физически изпиваща болест .. мисля че трябва да сме по състрадателни към болката и макар и това което е написала да е обидно за някои хора.

Не мога да се съглася че жените правят хоби от ин-витро процедурите.. това е пълно безумие ... може би е имала предвид че някой жени с пари просто отиват и се подлагат без да имат нужда или да са опитвали достатъчно дълго? незнам ...

# 44
  • София
Жанет ако търси състрадание и място, където да си излее болката и да я разберат, да се научи да се изказва правилно.
Не може да ми размахва пръст с това колко сме богати и се чудим къде да си пръснем парите, затова правим инвитро, или че участваме в организации, или хобито ми какво било, и метреси и какво ли още не.
Айде стига, като си глупав и не можеш да се изразяваш правилно си трай, като не си траеш ще си носиш последствията.

Като има болка да си каже болката, не да ми обобщава и да ми слага всичко под общ знаменател и дори не се разбира от постовете й срещу какво точно се бунтува, на ангро всеки може да говори.
Като не й се чака в Ада, да си стои в Рая и да си търси късмета, защо трябва да сипе обиди?

Общи условия

Активация на акаунт