Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми с приятеля ми

 • 3 344
 • 61
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте, нова съм тук, за първи път пиша в такъв тип страница. Бих искала съвет или просто някакво мнение по моят проблем, защото имах нужда да споделя, моята история.
Аз съм на 17 години и имам приятел, който скоро става на 20. Разликата в годините ни е 2. Във връзка сме от 3 години и си имаме своите проблеми още от началото на връзката ни. Аз съм още в училище, а той е в университет, двамата сме заети личности - аз спортувам и спорта е неразделна част от живота ми, уча в училище, което ме влече и имам интерес към него, той работи, спортува ходи на университет. Отделно не споменах, че сме в двата края на София(доста далеч един от друг).Миналата година ни беше лесно да се виждаме, сравнение с тази, което според мен е огромен проблем.(вижда ме се по 1-2 пъти в седмицата понякога и пропускаме, спим заедно понякога някой уикенд , но и това става рядко). Имам чувството, че не сме във връзка всеки си прави своите неща, пишем си, но няма какво да си кажем освен това какво сме правили през деня, според мен това се дължи на липсата на контакт.Чувствам го отдалечен искам да сме заедно, да се виждаме, липсва ми, той твърди същото, че иска да се виждаме да сме заедно, но не става. Искам да имаме някакъв общ личен живот, но не се случва, дали е заради това, че още не може да живеем заедно или за нещо друго не знам. От месеци му повтарям и му се тръшкам, сърдя се, че не се виждаме, че искам да имаме връзка, в която да сме щастливи да се забавляваме, да ходим насам натам, заедно, с приятели. Правя драми поради тези причини, а той вместо да направи нещо ми отговаря(защо постоянно и всеки ден правя драми за това нещо и се сърдя , казва ми, че така се отдалечава от мен и не се чувства добре ). Аз не се чувствам окей, в това положение, дори не сме си говорили за секс от много време, правим го когато се видим, ако имаме възможност. Аз, както и той все още живеем с родителите ни и може би и това допринася някакъв минус в това да се виждаме и да ходим един в друг, да преспиваме заедно , а сме от 3 години заедно. Винаги съм си казвала, че като заживеем заедно ще потръгнат нещата🤷🏼♀
Наистина ще съм благодарна на някое друго мнение и съвет какво да правя!😞

# 1
 • Melmak
 • Мнения: 6 698
Ами ти още си в гимназията, къде бързаш да заживееш с някого?

Възможно е приятелят ти да се радва на студентски живот и хич да не му е до твоето мрънкане.

# 2
 • Мнения: 10 317
А защо ТОЙ да направи нещо, а не ти?

Реално вече нямате възможност тази връзка да продължи - разминавате се. Време е да я прекратите.

# 3
 • Мнения: 2 358
Изчерпали сте се. Повечето връзки, започнали в гимназията, угасват до към втори курс. Нови впечатления, нови хора... Тези сметки, които си ги правиш за съвместно съжителство, няма да ги бъде.

Двама души като искат да са заедно, приятно им е заедно и искат да прекарват време заедно - прекарват време заедно. При вас вече не е така и с мрънкане няма да го поправиш.

# 4
 • Мнения: 19 150
А защо правиш драми и мрънкаш на приятеля ти, като реално ти също нямаш време за да се виждате повече. Имаш свои важно неща, които трябва да си движиш като училището и спорта и правилно, това са нещата,  които трябва да са ти приоритет на тази възраст. Защо бързаш да живееш живот на семейна жена. С това момче лека полека ще се отдалечите, както става обикновено с училищните връзки, после ще срещнеш друг, ще се влюбиш и ще имаш време за него Simple Smile

# 5
 • Мнения: 45 679
Ако искаше да прекарва време с теб, щеше да намери начин.
Насила не става, а за съжителство ти гарантирам, че даже не мисли.

# 6
 • Мнения: 539
Здравей! Наборка съм ти и съм в много сходна връзка (заедно сме от 2 години) Приятелят ми живее в друг град, поради което се виждаме на месец веднъж. Той е вече в университет, а аз все още в училище и наистина не намираме време и финанси да се виждаме всяка седмица. Разстоянието може да е проблем за някои, но според мен дава възможност и да си имате личен живот, а не само "съвместен".

Съветът ми е да седнете и да поговорите сериозно за всичко, което не ви угажда във връзката, изслушвайте се и проявявайте разбиране един към друг. Компромисите също са неизбежни. Добра идея ще е да си определяте дни, в които да се виждате просто за по лаф и секс, и други в които да си правите романтични срещи или каквото сметнеш за нужно, за да задвижи връзката (щом и двамата тренирате не може ли да го правите заедно? отидете на кънки на лед, до зоопарка, до някой музей, на театър... на кратък поход из витоша също не е зле да пробвате)

Не се отказвай от връзката си. Недей да му мърмориш, а направо действай с нещо. Знам, че е трудно да си във връзка особено когато се чувства сякаш световете ви не си приличат, но щом сте от толкова време заедно, значи е имало защо Innocent

# 7
 • Мнения: 2 134
Къде си се разбързала, нямаш 18 още, а искаш да живеете заедно?
Казваш, живеете далеч един от друг, колко далеч? От Горна баня до Бизнес парка за час стигам с метрото. Не може ли да се виждате за кафе някъде, където и на двама ви да е по средата на пътя от вкъщи?

# 8
 • Мнения: 2
Къде си се разбързала, нямаш 18 още, а искаш да живеете заедно?
Казваш, живеете далеч един от друг, колко далеч? От Горна баня до Бизнес парка за час стигам с метрото. Не може ли да се виждате за кафе някъде, където и на двама ви да е по средата на пътя от вкъщи?

Не е най-големия проблем, това че живеем далеч един от друг, а това, че нямаме време и че сме заети(той повече от мен)

# 9
 • София
 • Мнения: 11 762
На 17 с гадже от 3 години, та ти си с него от 14 годишна...Тепърва съвсем няма да има какво да си кажете щом не сте в една компания и нямате време да се видите. Ще се появи някой нов и ще се отървеш. С първо гадже се разделя човек по-трудно, но тепърва има много какво да ти се случи преди да започнеш да переш нечии чорапи. Надявам се.

# 10
 • Мнения: 2 358
То сега щом нямате време, няма да става по-добре. За важните неща човек си прави време, никой не е зает 24/7. За не-важните неща няма време. Мдам.

# 11
 • Мнения: 229
Авторке,
По написаното разбирам, че ти имаш повече интерес към него, отколкото той към теб. Самия той ти казва, че като мрънкаш, се отдалечава от теб.
Много е трудно с тези ранни връзки, от опит знам. Самата аз си пропилях младостта с дълги връзки, а няма връщане назад. Щеше ми се вместо това да изживея тези така хубави години. Възможно е при вас да е различно и надявам се да бъркам, но ми звучи, че ти повече страдаш от разстоянието между вас, от колкото той.
Когато влезеш в университет ще стане съвсем различно, ще ти се отворят много хоризонти, може да срещнеш и нов мъж, ще има студентски празници, купони, това са едни от най-хубавите години, които те очакват. Искрено се надявам да успееш да живееш и за себе си и да се насладиш на младостта и свободата си, преди да заживееш от толкова рано с някой. Но времето ще покаже и се надявам да се случи най-доброто за теб и да бъдеш щастлива!

А за сега като съвет мога само да ти кажа- Дистанцирай се малко към него, колкото и да е трудно, бъди по-студена, не му мрънкай, не проявявай ти инициатива за срещи и виж дали ще има някаква промяна в отношението му, дали няма да ти каже, че му липсваш и да тръгне той да те гони. Обикновено така става при мъжете, когато усещат, че могат и да ни загубят. Възможно е и малко за даденост да те е приел, а това не е хубаво, все пак той е мъжът, нека той се бори за теб.

# 12
 • Мнения: 1 965
Нямате какво да си кажете, нямате време - че то бракове де разпадат по тези причини. Вие просто не сте един за друг. Останете си за сега приятелчета, пишете си. Но и не се вкопчвай в това че сте гаджета.
   И синът ми така с приятелката си от училище. Сега тя си е намерила друг. На него му било самотно в началото сега се озърта за друга.... Така - животът си върви,  растете, развивате се. Нормално. Вече не си на 14.

# 13
 • Мнения: 4 991
Не виждам причина на тази възраст да стоиш във връзка, която не те удовлетворява. Не си пропилявай младостта с хора, за които очевидно не си приоритет. Че да заживявате заедно - най-вероятно момчето няма да иска, но пък се чудя защо ти искаш. Не си усложнявай живота.

# 14
 • Мнения: 391
От месеци му повтарям и му се тръшкам, сърдя се, че не се виждаме, че искам да имаме връзка, в която да сме щастливи да се забавляваме, да ходим насам натам, заедно, с приятели. Правя драми поради тези причини, а той вместо да направи нещо ми отговаря(защо постоянно и всеки ден правя драми за това нещо и се сърдя , казва ми, че така се отдалечава от мен и не се чувства добре ).

Тръшкането, повтарянето на едно и също нещо по хиляда пъти, сърденето и фръцкането не работят в нито един житейски етап, дори и в детската градина. С това свое поведение го натоварваш и отблъскваш, и е въпрос на време да се отдалечи съвсем. Няма нормален човек, който да стои във връзка, която повече го натоварва, отколкото да го прави щастлив. Зрелите хора обаче, не се тръшкат и сърдят, а разговарят. И докато не замениш "искам, искам, искам" с "предлагам, имам идея, направих план" - няма да ти се получат нещата, нито с това момче, нито с което и да е. Започни да мислиш малко по-зряло - не само за това КАКВО искаш, а и КАК да го постигнеш. При условие, че той е студент, а ти ученичка, и и двамата не сте самостоятелни, идеята да живеете заедно в нечия детска стая, докато родителите ви издържат, е меко казано несериозна, да не употребя по-силна дума.

Общи условия

Активация на акаунт