Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 176
  • 936
  •   1
Отговори
# 180
Криска   изследванията за които питаш не са инвазивни, няма болка и не са неприятни. Тимпанометрията показва има или не течност зад тъпанчето. Аз принципно съм  на мнението на raja_nikol . Ако третата сливица е голяма и хронично възпалена, води до намаление на слуха - е за вадене. Ние също минахме през етап с намален слух, вадене на трета сливица, после на другите две.... това са тревожни моменти за всеки родител. И аз дълго се питах сбърках или не.. Е от сегашната си позиция твърдо мога да кажа - спасих децата си. И да алергиите също може да са причина за тези проблеми,а много често нещата са комбинирани.
От сърце благодаря за отговора!Днес ходихме на УНГ,диагнозата е серозен отит,но естествено пак никакви изследвания не му направиха,дори не му пъхна фунийка в ухото.Изписа ни АБ - Ксимебак,фликсоназе и капки за в очите /защото и там ни удари/ и за в носа-цилоксан,като капак си имаме и бактерии в носа и за тях-бактробан!След това лечение каза че ще ни прати на нагревки,после и нещо хомеопатично ще пием,каза ми да се въоръжа с търпение!В понеделник пак сме при нея.
Marychery,защо и другите две сливици сте изкарали???Страх ме е от операцията да,тук са страхотни касапи нашите лекари,но най-се тревожа,че пак ще се появи тази сливица и така ще си се въртим в кръг.Иначе ако тя е причината за намалянето на слуха,разбира се че ще я махнем,но просто адски ме е страх!

# 181
и аз не съм голям специалист,но мисля че проблема е сливицата.Ние за 3 месеца правихме  2 отита и това е все от сливицата.По същия начин вадеше гъсти и зелени сополи,3 месеца носа и не спираше да тече.Спря за месец докато пиеше хомеопатичните и после пак.Мислех да отложа за есента ваденето,но сега реших да вадя и сме записани за четвъртък.Ще вадим във Варна.Дано всичко да мине добре и при нас и при вас.
[/quote
Дано всичко е наред,стискам палци! Hug

# 182
Криска, когато оперирахме баткото и племенницата ми в един ден, операцията беше в Пета градска болница при д-р Първанова. Тя категорично тогава ни убеди как трябва да е с местна упойка и колко по добре е това. Ок и двете деца скоро след това бяха с рецидиви- - лошо свършена работа и лоши спомени за децата. Племенницата ми с огромна сливица наново, възпаление в ушите силно намален слух. Баткото с хронично възпалена трета сливица пак, тогава почнаха проблемите и с малката ми дъщеря... При племенницата ми  махнаха наново третата сливица и сложиха макарички в ушите. При моите деца нещата се усложниха, и двамата бяха с артрит и ни казаха че ако искаме да спасим ставите трябва да извадим сливиците. Сега и трите деца са големи вече, напълно здрави и без проблеми. Казвам го в заключение за да те успокоя - има го и момента на израстването предполагам, важното е че боледуват веднъж в годината от хрема. Така че успех на вас и спокойно.

# 183
  • Пловдив
Криска, когато оперирахме баткото и племенницата ми в един ден, операцията беше в Пета градска болница при д-р Първанова. Тя категорично тогава ни убеди как трябва да е с местна упойка и колко по добре е това. Ок и двете деца скоро след това бяха с рецидиви- - лошо свършена работа и лоши спомени за децата. Племенницата ми с огромна сливица наново, възпаление в ушите силно намален слух. Баткото с хронично възпалена трета сливица пак, тогава почнаха проблемите и с малката ми дъщеря... При племенницата ми  махнаха наново третата сливица и сложиха макарички в ушите. При моите деца нещата се усложниха, и двамата бяха с артрит и ни казаха че ако искаме да спасим ставите трябва да извадим сливиците. Сега и трите деца са големи вече, напълно здрави и без проблеми. Казвам го в заключение за да те успокоя - има го и момента на израстването предполагам, важното е че боледуват веднъж в годината от хрема. Така че успех на вас и спокойно.

А как установиха,че имат артрит???И кое доказва,че е от сливиците? Rolling Eyes

# 184
Болките в ставите, отоците, невъзможността да стъпват, лошите изследвания на кръв и гърлен секрет, супер високото АСТ - със стойности му 800 и 1600,   диспансеризацията при ревматолог, потвърждение на диагнозата от ортопед. И за причина сочеха постоянните стрептококови инфекции - бета хемолитичен стрептокок гр. А, който не се подаваше на лечение изолирам многократно в сливичните секрети.

# 185
  • Пловдив
Болките в ставите, отоците, невъзможността да стъпват, лошите изследвания на кръв и гърлен секрет, супер високото АСТ - със стойности му 800 и 1600,   диспансеризацията при ревматолог, потвърждение на диагнозата от ортопед. И за причина сочеха постоянните стрептококови инфекции - бета хемолитичен стрептокок гр. А, който не се подаваше на лечение изолирам многократно в сливичните секрети.

И това от колко време?В смисъл...кога разбрахте,че е от сливиците?След 2-6мес. или година?Аз си мисля,че трябва доста време да сте имали симптоми,които да подсказват това...

# 186
Ми не е точно така. Болките при баткото започнаха внезапно, окуця за няколко часа, но след прекарана скарлатина, може би 4-5 месеца. Тогава направихме всички видове изследвания и се изолира бактериалната инфекция. При Мария обратното - имаше си я инфекцията, лекувахме я, махнахме третата сливица, но нямаше ефект, поду се може би година след първите симптоми, и поне 5-6месеца след като вече беше махната третата сливица.

# 187
Има много тясна връзка между стави и трета сливица, аз вече съм писала- имам 3 операции на бедрото, в резултат от късно извадена трета сливица /чак на 10 год/. Затова експерименти не ми се правят.

Пипи, успех утре  Peace, цялата компания ви стискаме палци  Praynig

# 188
Пипи и от мен успех!!!
Искам да ви питам, че не ми се рови из предните теми - давали ли сте лимфомиозот, колко време, по схема ли и по колко капки/това е взависимост от възрастта/..Благодаря!

# 189
Ние пихме, при нас нямаше полза, но при всеки различно

# 190
В листовката си пише - примерно за дете 2г-6г - 8 капки з пъти дневно, но като продължителност не пише . Вие как го пихте, спомняш ли си?

# 191
Нашият беше на хапчета, не си падаме по капки.

От вчера сме с нещо си- температура и хрема. При преслушването докторката нещо се усъмни да не си е пъхнала, толкова силно хърка, ще умра вече от притеснения. Според мен тя така си хърка отдавна, и за всичко е виновна тая тъпа сливица. Май много рано спряхме и Фликсоназето, дъждовете се проточиха тази година, а нас влагата ни мъчи. Дано няма и друго...много ме е страх. Няма навик да си пъха в носа, ама знам ли Cry

# 192

Благодаря ти,вдъхваш ми много кураж,дано всичко приключи благополучно! Hug

# 193
Аз си получих поръчаните уреди! Като измерих, на дясното ухо (на което правиха парацентеза миналия месец) показа в жълто, т.е. има нещо малко и трябва наблюдение. На лявото - зелено, няма течност. Направих масаж на дясното ухо с другия уред, който вибрира и по този начин отпушва евст. тръба, отново измерих - зелено! Вечерта пак измерих - зелено. Действа, много съм доволна!

Сега ще поръчам и Отовента да го имам за всеки случай - приспособлението, което се надува през едната ноздра.

# 194
Има много тясна връзка между стави и трета сливица, аз вече съм писала- имам 3 операции на бедрото, в резултат от късно извадена трета сливица /чак на 10 год/. Затова експерименти не ми се правят.

Пипи, успех утре  Peace, цялата компания ви стискаме палци  Praynig

Благодаря на всички.Дай боже всичко да е наред.Немога да си намеря място отсега,до утре сигурно ще лудна,а тя милата си мисли че отива на почивка,много е щастлива че ще ходи във Варна

Общи условия

Активация на акаунт