Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 184
  • 936
  •   1
Отговори
# 165
P.s. Uredat e s cvetna skala. Na cherveno se hodi na doktor. Ideata mi e da proslediavam I ako ima uvelichena technost, da pravia poveche masaji I uprazhnenia. I izobshto, da sam non stop v techenie na neshtata. Izvinete za latinicata.

# 166
I see you,
И моята идея е това, да съм в течение на проблема, то е ясно че медицинско лечение няма как да провеждам сама, и с този уред.Но поне да знам. Иска ми се да направя всичко възможно да избегна вадене на сливици, имам си съображения, че не е съвсем безобидно.

# 167
Честно казано, ако имах вашия проблем, не бих се колебала и минута за вадене на сливицата. Това наличие на течност с години никак не е безобидно. Голямата ми дъщеря " израсна" третата сливица едва след 9-10 годишна. Не бих искала да навлизам отново в спор с хомеопатията, ама какво ви е помогнала не разбипрам, след като проблемът е налице newsm78

Наистина, въобще не заяждам, питам като майка, минала през ада намален слух  Cry

# 168
Да, няма да спорим отново, въпрос на личен избор. Този проблем сега започваме с такова лечение, и не е от години, а от мин.година. Като съм си уверила и колко ни е безполезен така често предписвания Ксизал, и разни антибиотични капки за нос. Учудва ме, че имаше период, в който детето си чуваше съвсем нормално, в какви ли не ситуации съм го пробвала. Тепърва още ще се изследваме де, аз съм от типа майки, дето в краен случай ще вадят трета сливица.

# 169
За кое дете става въпрос? Малкото или голямото? Това с пробването, корема ми се свива като си спомня  Cry Никога няма да го забравя, бяхме на една почивка, когато го забелязах. Но се оправи от само себе си, сякаш, после го забелязах отново, тръгнахме по изследвания. Направете това, което помогна нас- продухване ли, как му казват, опитвали ли сте? Нямаше никога да повярвам, ако не се бях убедила лично. Докторът е сигурно към 70 годишен, това била "стара работа", казаха младите докторя, но при нас подейства  Peace

# 170
Не хърка, не прави ангини, боледува рядко, слава Богу, само за сведение-лекуваме се с хомеопатия от 2 години. За моите деца открих, че това е начина.

Ето с това съм се заблудила за 2-те години  Peace

# 171
raja_nikol,
благодаря ти за съветите, който е минал по пътя на такива изпитания, може да вземе присърце същите  проблеми на другите.  Peace
Продухване, масажи-още не съм пробвала. Но и аз съм малко старомодна явно, защото вярвам, че много от тези остарели методи, или бабини лечения, помагат.
Става въпрос за сина ми, няма още 5 год. Недочуването забелязах освен, че се налага да му викна по-високо, ами и от държанието му в градината, съвсем отнесен, последните дни и нежелание да ходи, явно му се струва, че всички му се карат, като му говорят високо.
Така че-пътят е пред нас, дано не стигнем да вадене на сливици.

# 172
Ох, мила...аз бих я извадила за половината от вашите оплаквания, но...всеки решава сам за детето си  Peace

Първо, ако все още не сте правили аудиограма, не го нарочвай, че не чува. Лекарите ме предупредиха, че децата на тяхната възраст са много разсеяни и не могат да преценят, че говориш на тях. Бях свикнала винаги да започвам с обръщение, за да разбере, че на нея говоря.
Второ- всички деца обичат да гледат филмчета със силен звук. Аз бях пощуряла, докато не го забезях и у други.
Ох, много са нещата...много ми е трудно да говоря за тях

# 173
Правихме аудиограма- кривата си е направо права на едното ухо, другото е малко по-добре. Sad

# 174
Аудиограма или тимпанометрия?  Ние правихме 2 аудиограми, имам спомени, че и при нас бяха прави линии бе, синя и червена, и някакви числа....но казаха, че всичко е наред. Имало незначително отклонение, както били диоптрите при хората примерно, но както ви казах, бях бременна, бяхме преживели ужасна трагедия преди това и реших да не чета повече, да не търся какво значат тези стойности, прецених, че щом лекаря казва, че е в норма, значи е така. Сега от позицията на 5 изминали години, мисля, че детето ми си е добре, щом се справя отлично в училище....
Но за да не преживея този кошмар отново, твърдо съм решила на есен да махна сливицата на малката, защото те боледуват абсолютно еднакво, освен че си приличат ужасно, все едно съм го гледала вече този филм  Mr. Green

# 175
Здравейте момичета!
Моля ви за помощ!От снощи чета в нета за тази пуста трета сливица и вече всичко ми е каша,та ви моля за малко разяснение по някои въпроси.Виждам,че сте доста информирани и искам да ви помоля за някои уточнения.
Значи нашият проблем е такъв:Около нова година усетих,че синът ми /3г. и 10 м./ не ме чува когато му говоря нормално,започна и да усилва телевизора.След празниците отидохме на УНГ /преди това пак сме ходили по други причини и знаех,че има трета сливица,но тогава същият лекар ми каза че всичко с нея е наред и няма проблеми/и той беше категоричен,че третата сливица е възпалена,уголемена и притиска мембраните,които са хлътнали.Изписа ни антибиотик и категорично каза,че трябва да я махнем през месец май.Аз не дадох АБ,оправихме се с хомеопатия.В последствие сливицата се поприбра и всичко беше наред,но УНГ специалистът беше категоричен щом се е обадила веднъж значи ще има проблеми с нея и трябва да се махне.Аз не бях на същото мнение обаче и все още не съм.Започнахме с хомеопатия,проблеми нямахме до скоро когато детето ми започна през две седмици да ми вади директно жълти сополи.Това вече ме притесни и помолих личната за направление за изследване на секрет и за УНГ,но тя ми даде само за първото,за УНГ другия месец.Викам си ще изчакам резултата и после ще реша какво да правя.Но в петък вечер гледам че носа на детето е леко подут и той ми се оплака че го боли,че през денят бил паднал и го  водили при сестрата.Побърках се,никой нищо не ми каза като го взех от градина.И така вчера го водих на частно при някакъв УНГ,защото беше събота-нямах избор на лекар все пак.Човека ми каза,че носа е много задръстен/това го знаех/,мембраните са хлътнали,но не можел да измери слуха,защото апарата на тази клиника бил на годишна профилактика.Уговорихме се да взема секрета сега в понеделник и през седмицата да му се обадя,за да го измери в болницата,в която работи.Естествено се притесних,спомена ми за вентилационни макарички и така аз стигнах до нета до вас и до всичкото инфо,което е в главата ми.До момента на сина ми не са правени никакви изследвания на слуха.Искам да ви попитам какво представляват тези изследвания:Аудиограма,Тимпанометрия и акустична ринометрия?Как се разбира дали има течност зад тъпанчевата мембрана-по какъв начин???Може ли тази течност да се появи в следствие на алергии,които има детето???Третата сливица спомага ли за появата на тази течност?Ако е уголемена,а не възпалена пречи ли на слуха и изобщо на детето?Възможно ли е тя да се уголемява и възпалява от алергии???
Момичета стана дълго,дано да го  прочете някой и да ми отговори на въпросите кой както може и както е разбрал,всичко ще ми е от полза.Тук няма големи специалисти,не знам как ще се одверя на някой лекар-ние сме от Бургас.
Благодаря ви много предварително! Hug

# 176
и аз не съм голям специалист,но мисля че проблема е сливицата.Ние за 3 месеца правихме  2 отита и това е все от сливицата.По същия начин вадеше гъсти и зелени сополи,3 месеца носа и не спираше да тече.Спря за месец докато пиеше хомеопатичните и после пак.Мислех да отложа за есента ваденето,но сега реших да вадя и сме записани за четвъртък.Ще вадим във Варна.Дано всичко да мине добре и при нас и при вас.

# 177
Мислех да отложа за есента ваденето,но сега реших да вадя и сме записани за четвъртък.Ще вадим във Варна.Дано всичко да мине добре и при нас  при вас.

Стискам палци и на краката  Peace Пиши като ти остане време!

# 178
Записвам се, незнам и какво да питам ..за 2 месеца трети отит, отиваме на поредния УНГ доктор

# 179
Криска   изследванията за които питаш не са инвазивни, няма болка и не са неприятни. Тимпанометрията показва има или не течност зад тъпанчето. Аз принципно съм  на мнението на raja_nikol . Ако третата сливица е голяма и хронично възпалена, води до намаление на слуха - е за вадене. Ние също минахме през етап с намален слух, вадене на трета сливица, после на другите две.... това са тревожни моменти за всеки родител. И аз дълго се питах сбърках или не.. Е от сегашната си позиция твърдо мога да кажа - спасих децата си. И да алергиите също може да са причина за тези проблеми,а много често нещата са комбинирани.

Общи условия

Активация на акаунт