Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 195
  • 936
  •   1
Отговори
# 150
raja_nikol моля те обясни ми каква е разликата между този апарат и аудиограмата която са ви правили.На нас ни казаха ,че и двете му уши са пълни с течност,зачетох се и повечето майки пишат,че след болдуване се прави на 30 ден,а ние бяхме с отит като ни я направиха.

Вече сме много по добре,особено вчера доктора като му каза,че мама трябва да му купи сладолед.

# 151
Ами първо ни правиха аудиограма на някакъв апарат, със слушалки, и трябваше да реагира при чуване на звук. После по същия начин ни правиха в Русе.

Там доктор и прави нещо...ама не знам как се казва, нещо за изравняване на налягането в тъпанчетата. Караше да я преглъща ох...забравила съм. Някакъв стар метод беше, но веднага имаше разлика в слуха и. Сега нямаме проблем, поне така си мисля, чува си добре детето.

А на вас какво всъщност ви правиха? Вадихте ли сливица или не още?

# 152
извадиха я(била огромна,не исках и да питам колко),но не са ни правили тази аудиограма а само с този уред .След 1 месец като отидем пак да измерат ушите ще искам да направят и това.Ние сме от Плевен,всички ни пращат при Божинова,явно в тази клиника са най новите апарати,но не съм питала за аудиограма,защото не знаех.Каквото и да напиша в момента ще са само догатки,след като минем ще пиша отново за тези които те първа ще минат по този път.Ако се наложи  и до Русе и до София ще го закарам,но дано не се налага.Иска ми се да вярвам,че вече всичко ще е наред .Тези макарички......изпитвам неистов ужас от мисълта,че може да се наложи  да се поставят.

На 18 сега сме на контролен преглед и ще говоря с доктора за аудиограмата.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 11:34 от sisa788

# 153
  • Пловдив
Само да ти кажа,че тя не се поема ат касата!Ние като ходихме разпитах и водих детето на частно-20лв. беше.

# 154
Изследванията са две - аудиометрия (измерване на слуха) и тимпанограма (измерване на налягането, от което се съди за наличието на течност в ухото и отделно показва функцията на евст. тръба). И двете изследвания могат да покажат отклонения по време на възпалителен процес, дълго време след който е възможно течността да се дренира от ушите.

Затова и се прави контролно замерване след месец. За серозен отит (хроничен) се говори, ако тази течност не може да се дренира в продължение на над 3 месеца. Едва тогава се пристъпва евентуално към слагане на тръбички.

Съветвам ви да четете в нета малко повече и да не давате току така да се слагат тръбички, защото те си крият своите рискове.

Ние ходихме при Френгов. Много съм доволна от него. Оказва се, че в нашия случай - точно течност в ухото, парацентеза не се прави. Обясни, че в този случай тъпанчевата мембрана е хлътнала навътре, секретът е много гъст и лепкав и създава вакуум вътре. И дори да се направи разрез, тази течност не може да излезе навън. Така че, смело казвам - НЕ ХОДЕТЕ НИКОГА ПРИ Д-Р БЕГОВ В 5-ТА ГРАДСКА!!!!!! Също ни каза, че ако в рамките на месец, двете тимпанограми са ни нормални, значи все едно нищо не е било. Искаше да каже, че спират да се броят рецидивите и не се налагат никакви мерки повече. Ако се разболее пак - броим наново.

# 155
Точно за това хлътване говорех аз, получавало се при боледуване, течност не знам дали сме имали....но след тази нищо и никаква процедура, която направи доктора, тя просто изведнъж се оправи.

# 156
Това се прави именно за отпушване на евст. тръба, след това задържалият се секрет в ухото да може да се стече сам. Има такива упражнения за отпушване - при деца с подобни проблеми в момента, в който се появи хрема, трябва да се правят на всеки час. Чудя се защо докторите не ги обясняват тези неща на родителите. Най-елементарното е да се запуши носа и детето да надуе силно през него, както и непрекъснато да се дъвче нещо - това са все техники, които подпомагат отпушването на евст. тръба. Плюс инхалации за хремата, шмъркане на солена вода и т.н. Аз правя и масажите всеки ден.

raja_nikol, имало е секрет. Именно той запълва всички кухини и слепва всичко вътре и се получава това всмукване на мембраната навътре, защото се образува вакуум. При вас от една такава процедура, всичко е било наред, а на нас за такова нещо ни перфорираха тъпанчето!!!! Затова никога не се доверявайте само на 1 доктор, когато ви наплашат, че е необходима някаква интервенция, макар и най-малката.

# 157
Ох, страхотии, може би при нас е било по- леко, не помня вече, бях бременна, случи ни се и нещо друго ужасно, просто всичко ми дойде накуп.
Ние нямаме никакви специалисти в града, много е трудно. Ама ето на, че и в големите градове се случват неприятности.
Дано всичко вече да е наред и при вас  Peace

# 158
I see you ако му давам по често дъвка това ще помогне ли по някакъв начин?

# 159
Здравейте,
преди няколко страници някъде ви прочетох за домашен тимпанометър, който обаче не се продавал в БГ. И понеже другата седмица приятел си идва от Щатите, реших да поръчам- човека сега ми пише, че намерил на цени от 2500-до 6000 $, и само един на 1800 $. Предполагам, че това не е точно този, който видях на снимка тук-като електронен термометър.
Искам да питам има ли някой, който да се е снабдил с такъв, и като цена колко вървят?

# 160
1800 долара  newsm78 за домашен уред? През ум не ми е минало, при условие, че изледването струва 20 лв. Каква е идеята да си го купя в къщи  Shocked

# 161
И аз така разсъждавам, това са си много пари. Но предполагам , че се е объркал и е търсил при професионално медицинско оборудване.
Всъщност връщайки се пак назад, видях линка, който е дала I see you,
http://www.eardoc.info/buy-now/ Тази цена е по-приемлива.
Иска ми се да проследявам в домашни условия ушния ни проблем по-често от преглед при специалист на месец-два. Масажите също ме заинтригуваха, мисля да пробвам.

# 162
Не бих си купила такова нещо, видяно по телевизията. За да ползваш медицинска техника, трябва поне малко да разбираш  newsm78. Всеки ден ли имате проблем с ушите? Защо се налага ежедневно проследяване?

# 163
Ежемесечно се налага.
Оплакванията са ни единствено намален слух, тимпанометрията установи сериозен проблем, явно задържа течност. Третата сливица е уголемена, но не възпалена, такава си е явно. И разположението й е малко странно. Та проблема установихме още от миналата година, намален слух, като скоро пък си чуваше съвсем добре Confused Не хърка, не прави ангини, боледува рядко, слава Богу, само за сведение-лекуваме се с хомеопатия от 2 години. За моите деца открих, че това е начина.

# 164
Az porachah eardoc ot amazon, dostaviha go na priateli ot shtatite, sega chakam da doide po chovek. Blizo 60 dolara izleze.

Общи условия

Активация на акаунт