Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 087
  • 936
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Искам да споделя и нашия опит. Детенце е на 4 години, и от миналото лято боледува почти постоянно. Нямаме проблем с гърлото, но отити, загуба на слуха, запушен нос, изпотяване, хъркане, пресипналост...Още декември д-р Папуров (от Варна сме) ни каза, че третата сливица е огромна и е за вадене. Решихме да изчакаме и да пробваме с хомеопатия, за съжаление без резултат. Операцията беше на 16, вече два дена сме в къщи и съм супер доволна. Махнаха я във военна болница - д-р Велчев, направиха ни много изследвания, внимателни са, обясняват, много лека упойка, половин час след операцията искаше вече да става  Grinning. Аз до последно все не вярвах, но сливицата е била с големината на бадем. След всичко което изчетох, чух, видях  Wink изцяло съм на мнение - взимайте мерки своевременно, за да не се мъчат малките слънца. Не съм за оперативните интервенции, но когато плюсовете са повече..

# 211
Нека позная - операцията е била в Майчин дом - Варна, нали? Д-р Войчева ли ви оперира?
И при нас сока не подейства достатъчно, само го позамая малкия и взе да се държи като леко пийнал / Party/, но все пак разбиращ какво се случва. Като влязоха в операционната го чух да реве и да вика "искам мама", докато му сложиха упойката. Нещо организацията с анестезиолозите май не е добра напоследък.
Миналата година махахме третата сливица, тази останалите две, тъй като ежемесечните ангини не спряха ... И двете операции минаха като по учебник и детето се възстанови бързо, и двата пъти бяхме при д-р Войчева  Hug - пак ще кажа: невероятно мила и човечна жена!   bouquet

pipi_rz, пожелавам скорошно възстановяване и на твоето детенце и да не боледувате повече!  Hug

Да в Майчин дом бяхме при Войчева ,направо невероятна жена.За пръв път виждам лекар да се държи така.Като пристигнахме почна да я гушка,даде ни играчки,вчера на прегледа пак обяснява всичко,като тръгвахме ще излизаме и вика на малката "дай една целувка",наистина не съм виждала такова отношение.Акушерката Лили също беше много мила,оказа се и моя градска и още по добре се държеше.Единствено тази издънка с анестезиолога че закъсня,други забележки нямам.
Нали мина вече,сега остава да устискаме да не бяга,скача и тези каши това е най трудно.

# 212
Благодаря ви момичета! Тази седмица ще го водя при друг УНГ - препоръчаха ми д-р Габровски, като гледам и за д-р Войчева има добри отзиви. В тази връзка - тя само в Майчин дом ли преглежда? И само информативно - каква е цената за преглед без направление?

Пипи, дано бързо се възстанови момиченцето ти да не й остава някаква травма от операцията. Ама как може така да допуснат да стане с упойката!!! При това е малко детенце  #Cussing out

Операцията беше на 16, вече два дена сме в къщи и съм супер доволна. Махнаха я във военна болница - д-р Велчев, направиха ни много изследвания, внимателни са, обясняват, много лека упойка, половин час след операцията искаше вече да става  Grinning.
изцяло съм на мнение - взимайте мерки своевременно, за да не се мъчат малките слънца. Не съм за оперативните интервенции, но когато плюсовете са повече..

cedricl, не знаех, че правят операции и през лятото. Понеже на мен ми казаха - пролет или есен, и аз като цяло се поуспокоих - надявам се да го стабилизирам лятото, да повторим изследванията, и чак тогава евентуално на операция. Да ти кажа, наистина ме успокояваш!

# 213
Maiadate, наистина избягват операции през лятото заради топлината. При нас беше последната възможна седмица преди есента (лекарят ни заминава в командировка и после в отпуска). Операцията обсъждаме от март месец, но малката се разболяваше. Пък аз изпитвам ужас от упойки, възможни усложнения, медиите помагат  Confused. Искам да кажа, че отлагането ми даваше възможност да си крия главата и да се надявам нещата да отшумят от самосебе си. Е, не се оправиха, и ми беше ужасно като влизахме. Но д-р Велчев обяснява много, сестрите са внимателни, има изследвания, не се чувстваш като на конвейер. А с помощта и на няколко светии, и повечко нерви нещата минават  Grinning

# 214
maiadate отиди при Войчева,много е добра,децата я обикват веднага а това е много важно, няма да сбъркаш.Прегледа е 20-25 лв. не си спомням добре.Операцията се заплаща само 130 лв.Тя оперира и в окръжна,но условията са били доста мизерни..Лятото не оперират защото инфекциите са разпространяват много в топлото.Ние сега си стоим на климатик 10 дни и излизаме само по хладното.

Рая-Никол какво стана с вас,от какво се разболя сега Райка.Трябваше да те подбера и с нас при Войчева.Оправяйте се бързо.

# 215
  • Пловдив
Да ви питам...според вас има ли връзка липсата на апетит с 3-тата сливица Rolling EyesИ...на тези,на които вече е оперирана има ли промяна?

# 216
Има, със сигурност, моята е също кльощавела...Четох доста по въпроса и съм запомнила, че поради усещането за запушен нос и трудното дишане децата не усещат вкуса на храната, затова не им се яде...лаишки обясних, но това съм запомнила  Embarassed

Да кажат тези, които вече са извадили имали промяна след това, а аз чакам есента. Няма да и се размине   #2gunfire

# 217
Нашето Вики е на 4 години-Октомври извадихме 3 сливица,но отново израстна-така ,че операцията не е гаранция винаги Crossing Arms

# 218
  • Някъде в облаците
Да ви питам...според вас има ли връзка липсата на апетит с 3-тата сливица Rolling EyesИ...на тези,на които вече е оперирана има ли промяна?

Не знам дали е точно липса на апетит, на мен ми обясняваха, че когато я махнем третата сливица, щяла да порасне. Аз не вярвах - това не ми беше проблем. Мира винаги е била абсолютно съразмерно дете. Но - шест месеца - напълня и си израсна на височина дрехите за следващия размер по-рано отколкото предишните години. Храната според мен не я е увеличила толкова като количество.

# 219
Ей, защо са ми махнали моята...сигурно и аз затова качвам размера Mr. Green
Майтапа настрана, но има връзка според мен. Тя си е едно постоянно огнище, което работи в организма. Аз никак не съм и фен, както неведнъж съм казвала.

# 220
Привет!
Ние днес бяхме на контролен преглед.Моят Мирко е добре - пу-пу.Слуха се оправи,ще продължим курса с Фликсоназе-то и ще борим бактериите с Цилоксан и Бактробан.Сливицата била "добре",ще го наблюдава през лятото,но според нея не е за махане още - това ме зарадва,не че съм и фенка,но ме е страх от евентуална операция!Радвам се,че новините са добри!!!  Grinning
Някой да е чувал за някакви лампички на Цептер???УНГ-то ми спомена за такава,че можело да направя нагревки с нея!!!
Относно апетита,моят човек никога не е имал такъв,хапва само като е на градинка,там явно с децата се лъже и яде,но вкъщи всичко е с мъка,все не е гладен!

# 221
Криска, ние сме ходили на физиотерапия с направление от личния лекар. Правиха ни инхалации и нагревки с кварцова лампа в носа и гърлото. Но трябваше изрично да си поискам, иначе тц, никой не го е грижа да ти каже, че може - нито УНГ-то, нито личната. Просто е жалко и трагично да те съветват да даваш пари за лампа, като ти се полага по ЗК.

Продължавам да меря с тимпанометъра по веднъж на ден. Няма течност в ушите. Другия месец сме на контролен и ще си ида с уреда да не вземат да ми искат пари за тимпанограма  Mr. Green

# 222
Да докладвам и аз. Днес бяхме на преглед при д-р Габровски, който реално извършва операциите на деца във Варна.
Той беше абсолютно категоричен, че трябва операция, и то и на трите сливици  Sick Каза, че при тези високи стойности на АСТ (800, при норма 200) е немислимо да се говори за забавяне и т.н.
Каза, че ако можел, още утре ще го оперира... И сега съм в един "цайт нот". По най-бързия начин трябва да задвижа процедурата и още другата седмица - на операция. Последно го помолих да махне само третата сливица, сега мъжът ми ми се скара - според него трябва да се маха всичко и да се свършва наведнъж (понеже малкият много се разстрои, като разбра че ще ходи на операция и плака повече от час, много ми е страхливичък...). И сега направо не знам какво да правя. Двама УНГ смятат, че трябва всички сливици да се махат, аз съм на кантар - дали все пак да не се опитаме да ги запазим... От друга страна - кое всъщност ще е най-добре за детето - да го мъча и на втора операция, и допълнителни лекарства, или да махна с ръка и да махаме всичко.... newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy
Просто не знам какво да правя  #Crazy Кажете, какво бихте ме посъветвали!

# 223
Бих се доверила на лекарите, аз неведнъж съм писала, че проблемите със сливиците водят до увреждания в ставите, сърцето, яйчниците. За мен по- малкото зло сякаш е махането на сливиците  Peace

# 224
  • Пловдив
Да докладвам и аз. Днес бяхме на преглед при д-р Габровски, който реално извършва операциите на деца във Варна.
Той беше абсолютно категоричен, че трябва операция, и то и на трите сливици  Sick Каза, че при тези високи стойности на АСТ (800, при норма 200) е немислимо да се говори за забавяне и т.н.
Каза, че ако можел, още утре ще го оперира... И сега съм в един "цайт нот". По най-бързия начин трябва да задвижа процедурата и още другата седмица - на операция. Последно го помолих да махне само третата сливица, сега мъжът ми ми се скара - според него трябва да се маха всичко и да се свършва наведнъж (понеже малкият много се разстрои, като разбра че ще ходи на операция и плака повече от час, много ми е страхливичък...). И сега направо не знам какво да правя. Двама УНГ смятат, че трябва всички сливици да се махат, аз съм на кантар - дали все пак да не се опитаме да ги запазим... От друга страна - кое всъщност ще е най-добре за детето - да го мъча и на втора операция, и допълнителни лекарства, или да махна с ръка и да махаме всичко.... newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy
Просто не знам какво да правя  #Crazy Кажете, какво бихте ме посъветвали!

Аааа Не!  NaughtyАз не съм съгласна!Изведнъж да махнеш и 3-те сливици ще е ужасен шок за детето!Защо е нужно да го подлагаш на това мъчение!!!3-та съм по-съгласна,ако е толкова зле положението.
От кога ви са симптомите?На нас преди ни бяха казали,че поне 6 мес.трябва поне да имаме оплаквания за да предприемат операция.
И като махнеш сливиците какво ще остане като бариера?Дори и най лекия вирус ще слиза надолу...
Аз съм на мнение,че сливиците са там и са ни "дадени",защото са необходими за нищо!В организма и в тялото ни няма нищо излишно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт