Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 196
  • 936
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, вчера водих малкия на поредния специалист по УНГ, борим се със серозен отит вече 2 месеца. Той ни постави +диагноза - рефлукс и ме убеждава, че ако се справим с рефлукса ще потръгнат нещата и с отита и с третата сливица. Някой "преминавал" ли е през такава комбинация и как е подействало едното на другото?

# 256
Дейна а специалиста да не е д-р Улевинов, обикновено той поставя тази диагноза.
Иначе си има гастроентеролози, и изследвания - ако детето е с рефлукс преди да започнеш лечение се убеди че там е причината. Защото аз съм свидетел как на близко дете поставиха погрешно тази диагноза и при огромна трета сливица препоръчаха лечение на несъществуващ рефлукс. А всичко приключи година по късно с махането на сливицата - при друг спциалист.

# 257
Дейна а специалиста да не е д-р Улевинов, обикновено той поставя тази диагноза.
Иначе си има гастроентеролози, и изследвания - ако детето е с рефлукс преди да започнеш лечение се убеди че там е причината. Защото аз съм свидетел как на близко дете поставиха погрешно тази диагноза и при огромна трета сливица препоръчаха лечение на несъществуващ рефлукс. А всичко приключи година по късно с махането на сливицата - при друг спциалист.

Да, той е . Да разбирам ли, че той е  поставил грешна на това  дете  диагноза?

# 258
Здравейте!
През септември ни предстои операция за вадене на трета сливица.
Синът ми е на 3г,зимата боледуваше много често,хърка,спи с отворена уста...
Вчера бяхме на консултация при д-р Валери Кюлев в Токуда.Каза,че третата сливица е много голяма и пречи,надявам се всичко да бъде наред.Да имате впечатления за д-р Кюлев?

# 259
Да това имах в предвид. Това дете е племенницата ми. Няма никакъв рефлукс, а от отромната трета сливица беше и с много намален слух. Година по късно извадиха сливицата сложиха макарички в ушите - сега е голямо момиче без проблеми. Има гастроентеролози, ако имаш някакво съмнение за рефлукс направи си консултация. Но принципно Улевинов си поставя често тази диагноза.

# 260
Аз съм с извадена трета сливица, като след като ми я извадиха започнах да се разболявам нон-стоп от ангини, да правя налепи и изобщо, поне по мое мнение положението стана по-зле. Сега ако малкия ми има подобни проблеми, не знам как бих реагирала, но сега поне има много по-ефикасни методи за лечение. Преди ме караха да правя едни безумни гаргари със сода, мед и не помня вече какво, а сега като ме заболи гърлото взимам Умкалор и за 2 дни съм забравила....

# 261
  • София
Здравейте момичета...
предстои ни вадене на трета сливица и  поставяне на тръбички в ушите...може ли някой минал през това да разкаже точно как протичат нещата...т.е. как са протекли при вас - бяхте ли при детето като го приспиваха, като излизаше от упойка...имаше ли болки, някакви проблеми при излизане от упойката и т.н....после има ли нещо специфично около храненето? нещо по-специално? диета?

# 262
Angel_Dust, a би ли споделила с каква диагноза сте и от колко време са ви проблемите със сливицата/ушите?

При нас, въпреки, че имахме 3 отита зимата, почти непрекъснато рецидивираща хрема (дори и в момента насред лятото), ни казват, че не сме за вадене.

# 263
  • София
със серозен отит е.със сливицата - до сега не знам да е имал проблем, но и никой не му я е гледал, но сега казаха, че си е оголемена, настрани и запушвала естахиевите.
около 2 месеца  пробвахме с разни методи да се изчистят ушите, но няма никаква промяна, на тимпанографа даже не е и права линията ми е отрицателна...така че в крайна сметка казаха, че най-добре това(реално със самата болест, когато забелязах, че е с намален слух стават почти 3 месеца), освен това последната година, колкото пъти хване хремичка го удря и в ушите...още от зимата се оплаква от стъпки в главата, шум в ушите и леки световъртежи и т.н...
та не мисля има накъде да отлагаме...
иначе от както е тръгнал на детка преди 3 години си е почти нон стоп с разни бактериални хреми....

# 264
  • Някъде в облаците
Angel_Dust - миналата година м.юни извадиха третата сливица на дъщеря ми - в ИСУЛ (ужасна болница), но - с прекрасен лекар и като човек и като специалист. Докато ни дойде ред - тя търча и си игра из цялото отделение (в ИСУЛ на практика това са пред и следоперативни стаи на детската хирургия УНГ). Въведе си я док в операционната - хваната за ръчичка, обяснявайки й как сега ще надуе едно балонче и кой цвят иска да е - по пижамка и пантофки (тя му има огромно доверие и го обича). Цялата процедура (без макарички - не са ни слагали) от влизането до излизането на док - 15 минути. Той оперира, тампонира и излиза, оставя операционна сестра и анестезиолог да събуждат детето. Пет минути след това ми я изнесоха - полусъбудена и разстроена, че е боцната в ръчичката (авокада). Температура не е имала, аз дадох около един час след излизането - нурофен - за да не я боли. Изстискай сок от ябълка, от портокал и давай - малко по малко - и вода - в първите четири часа това е много важно - за да изчисти по-бързо упойката. Храна - ако самото дете след 4-5 час не поиска - не му давай. Аз чак вечерта дадох - .............. сладолед................. Тя не пожела нищо повече, но беше и изтощена от едно усложнение което направи.  
Та - течности и плодове с Витамин С - и ако го боли - което илаче му действа най-добре. Според мен при трета сливица не ги боли чак толкова, защото тя е висока на носоглътката и не боли при преглъщане - по-скоро им е неприятно.
При нас, както писах,  имаше едно усложнение, но всичко завърши перфектно.
Диета след изписването не е спазвала като видове храни - първият или първите два дни - по-меки и по-пасирани храни и да са нормално топли, почти хладни - е по-важното. 10 -15 дни - зиртек - да свива лигавицата и Тантум верде - спрей - като дезинфектант и за хигиенна цел - на мястото на операцията - все пак дупка е - задържа храна (появява се и един лош дъх - от това е - да не се притесняваш). На 3-я и 15-я ден - задължителен преглед.

Ако има още нещо - питай.

Пожелавам успех - ще мине леко - сигурна съм! Peace Hug

# 265
  • София
мерси...а като е толкова кратка...има ли катетри, клизми и т.н.?

# 266
  • Някъде в облаците
мерси...а като е толкова кратка...има ли катетри, клизми и т.н.?

Няма катетри, няма клизми - на гладно се прави операцията. Предишната вечер - по моя преценка вечеря възможно най-рано - зеленчукова супа и айрян. В ИСУЛ сливици - както казва нашият док - оперират за почивка между две други .....................  Joy

# 267
  • София
ами в крайна сметка за сега се оказа, че няма да ни оперират...отидохме да ни приемант , направихме финално тимпанография...и тя се оказа съвсем добра...до петък имаше мехурчета и течност, днес не...тъпанчетата не изглеждали добре, т.е. още сиви и хлътнали, но все пак ще почакаме около месец и след това преглед и ще решим...освен ако нещо не се влоши междувременно ест... та дано си остане без операция и да се възстанови...

# 268
   Стискам палци всичко да се размине, Ангелче, детето да се оправи и ушичките да са наред и без операция Hug

# 269
  • София
I see you - а Eardoc  от къде го поръча и за колко?

Общи условия

Активация на акаунт