Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 116
  • 936
  •   1
Отговори
# 90
  • София
steliuha,  мисля, че при нас неговата помощ се изчерпа. Толкова операции направихме при него, че вече не смятам, че при нас това помага. Не и в нашият случай, когато всичко е комплицирано и операцията носи рискове. Операцията на всяка цена, с ниска вероятност на успех не ме блазни. Ние вече няма какво да спасяваме.
Отделно, че трупа един куп прегледи и изселдвания, които не са наложителни, т.е. аудиограма по време на възпаление, преглед при Василев, после междинен преглед по време на АБ, после пак преглед след АБ, после тимпанометрия с аудиограма. И всичко се плаща, нали се сещате. Само първото влизане ни струваше  90лв. Не пожела изобщо да погледне изследванията на носоглътката... А при нас всичко е в застой, докато не дойде пролетта..но него това не го вълнува. Не предотвратява събитията, а действа след това...не знам, дали съм ясна  Rolling Eyes Хич не ми се пише. Преди всичко си остава хирург, не терапевт.  Отделно хока Едрев, бута напред Василев...сърди се, че Едрев не е написал мнението си, после познайте Василев, дали го написа? И дали нещо се каза...Изобщо едни такива нещица, малки, липса на доводи и т.н. ме карат да си мисля, че в  нашият случай се е изчерпал.

Сега съм се засилила при Цветков. При него не сме ходили. Той ще е третото мнение  Crazy

# 91
При Цветков сме ходили и при спешни случаи, всички казват че е най-добрият за вадене на сливици. Но при него е винаги една лудница ( приема сутрин във Военна преди да започне операции, поне ние така сме ходили) винаги прегледа е много на бързо, и почти не обяснява, което мен страшно ме мъчи защото трябва да си правя догатки за състоянието на детето. Моля те да пишеш като мине вашия преглед да кажеш какви са ти впечатленията от него! Simple Smile

# 92
  • Букурещ
При Френгов не сме ходили. Но Едрев и Василев оперираха дъщеря ми, и Тодорова беше на операвията. Говорим за 2006 година. Страшно положително мога да се изкажа за Василев и за Тодорова. И макарите сложиха перфектно, извадиха после перфектно. Сега  дъщеря ми е на 8 и половина - грам проблем няма, а като се сетя само какъв кошмат беше и колко съм писала тук, свят ми се завива още. А сега 3 години не е пила нито един път антибиотик, за 3 години е боледувала един път от варицела, това е всичко. А преди се тровехме с всички видове препарати - цялата гама - грам никой нищо не помогна, как един препарат не помогна, как един спрей не помогна навремето, и за какво съм ги пръскала да ме пита човек..........детето си израстна проблема, всичко това след ваденето и макарите съчетано с 4 пъти спорт седмично. Само това е спасението - спорт+израстване. Всичко останало е химия, тровене, мъчение за дечицата и родителите.

# 93
  • София
Здравейте.
Извинявам се, че нахълтвам във вашата тема, но всичко това съм го преживяла преди около 11 години с големият ми син. Всичко започна с една настинка, беше на около година и три месеца. Месеци наред лечения с антибиотици и противоалергични сиропи /изрази алергия към някои антибиотици/, мнения на много лекари, ходене по частни кабинети /.... пари/, стигнахме до 70 % намален слух и на двете уши. Накрая смених педиатърката и по нейна препоръка отидох при специалиста УНГ в кварталната ни поликлиника. Огромно БЛАГОДАРЯ на тази жена. Единствено тя се усъмни, че има някаква инфекция - изпрати ни да направим изследвания и се откри, че детето има стрептококолова инфекция /вече не помня от кой вид беше/. Тогава специалистката по УНГ ни попита дали искаме да опитаме друг вид лечение на детето, а не с антибиотици. Да ви кажа честно с неохота тогава се съгласих, защото почти нищо не бях чувала за хомеопатията, но жената така поднесе цялата информация по лечението от тук нататък, че ние решихме да и се доверим. След месеците на ужас по болници и лекари, моето дете започна да се възстановява. С годините се е случвало да настине, но след преглед при нея и назначено лечение повече никога не е имало усложнения. Междудругото нито един лекар никога не е препоръчал да се извадят сливиците на такова малко дете /беше под 2 години/, всички бяха на мнение, че трябва да се изчака и най-вероятно в пубертета всичко ще отшумява.

Така, че момичета не отричайте нещо за което не сте сигурни, че може да ви помогне. Хомеопатията помогна и на мен със съвсем друг здравословен проблем.

За хрема мога да ви дам ефикасна и изпитана билкова рецепта - в 100 гр. вода кипвате 2 с.л. лайка, запарва се около половин час, прецежда се и в течността се разтваря 1 ч.л. мед и 1 ч.л. сода /за хляб/. С помощта на капкомер се капват във всяка ноздричка по 2-3 капки през около 3-4 часа. Неприятни са малко, но ефекта от тях е страхотен.

С пожелания за приятен ден и приятни предстоящи празници  bouquet

# 94
Здравейте! Нека и аз се разпиша тук и помоля за мнения

Преди почти 5 месеца - на 30 Ноември оперираха сина ми от трета сливица. Беше много уголемена. Симптоми - хъркане нощем, задна хрема , дишане през устата, носово говорене. Увредиха се и ушичките, сериозна загуба на слуха, няколко отита, парацентеза. И след всичкото това и една камара лекарства - операцията. Всичко мина ок, 10-ина дни след операцията кошмара отмина - дишаше толкова леко и тихо нощем, че съм стояла над него да усетя дали диша изобщо. Слуха се възстанови напълно постепенно, няма задни хреми, няма носово говорене, диша си през устата спокойно. По принцип рядко боледува, дори и с болната сливица никога не е правил ангини. След операцията също не е боледувал. Но ето че 4 месеца и половина по-късно същите симптоми се повтарят. Направо изтръпвам като се сетя за онези кошмарни месеци на лутане от лекар на лекар и лекарства. Изведнъж отново се появи задна хрема, започна да говори на носа си и да диша през устата, от около седмица се появи и нощното хъркане. Този път веднага отидохме на лекар, за да избегнем пак проблемите с ушите. Секрет от нослето - не е изолирано нищо, кръвни изследвания ок, ще ни пращат на алерголог. Но аз имам усещането, че просто третата сливица отново се е появила - сякаш съм се върнала няколко месеца назад във времето като го слушам как диша и говори. Но на който лекар кажа, че преди 5 месеца е опериран категорично отхвърлят вероятността отново да е израснала сливицата за такъв малък период. На мен ми се иска първо да отхвърля или потвърдя тази вероятност преди алерголога, за да му спестя отново месеци в излишни лекарства. Сега във вторник ще ни пращат на алерголог, но аз все пак ще настоявам първо за УНГ - дано се преборя. Та, възможно ли е действиелно за толкова кратък период сливицата пак да израсте и то до такива размери, че да създаде същите проблеми като преди операцията? Благодаря ви!

# 95
  • Варна
Може просто лекаря който я е оперирал да е извадил само част от нея. Аз например исках след операцията да ми покажат какво вадят от сина ми, и като го видях не вярвах на очите си, че нещо голямо 5 на 2 см. е било между гърлото и носа на сина ми.

# 96
  • София
Да, Сиска, възможно е да не е изрязана добре. И сега в това променливо време да се е "активирала". Другото е алергия...
И на мен тогава ми показаха извадената сливица, но пак има едно парченце, което си виси отдолу. Порастнало е малко.

# 97
  • София
Здравейте.
Здравейте! Нека и аз се разпиша тук и помоля за мнения

Преди почти 5 месеца - на 30 Ноември оперираха сина ми от трета сливица. Беше много уголемена. Симптоми - хъркане нощем, задна хрема , дишане през устата, носово говорене. Увредиха се и ушичките, сериозна загуба на слуха, няколко отита, парацентеза. И след всичкото това и една камара лекарства - операцията. Всичко мина ок, 10-ина дни след операцията кошмара отмина - дишаше толкова леко и тихо нощем, че съм стояла над него да усетя дали диша изобщо. Слуха се възстанови напълно постепенно, няма задни хреми, няма носово говорене, диша си през устата спокойно. По принцип рядко боледува, дори и с болната сливица никога не е правил ангини. След операцията също не е боледувал. Но ето че 4 месеца и половина по-късно същите симптоми се повтарят. Направо изтръпвам като се сетя за онези кошмарни месеци на лутане от лекар на лекар и лекарства. Изведнъж отново се появи задна хрема, започна да говори на носа си и да диша през устата, от около седмица се появи и нощното хъркане. Този път веднага отидохме на лекар, за да избегнем пак проблемите с ушите. Секрет от нослето - не е изолирано нищо, кръвни изследвания ок, ще ни пращат на алерголог. Но аз имам усещането, че просто третата сливица отново се е появила - сякаш съм се върнала няколко месеца назад във времето като го слушам как диша и говори. Но на който лекар кажа, че преди 5 месеца е опериран категорично отхвърлят вероятността отново да е израснала сливицата за такъв малък период. На мен ми се иска първо да отхвърля или потвърдя тази вероятност преди алерголога, за да му спестя отново месеци в излишни лекарства. Сега във вторник ще ни пращат на алерголог, но аз все пак ще настоявам първо за УНГ - дано се преборя. Та, възможно ли е действиелно за толкова кратък период сливицата пак да израсте и то до такива размери, че да създаде същите проблеми като преди операцията? Благодаря ви!
На колко години е момчето ти? Ако е под десет години не е ли по-добре да изчакате де регенерира сливицата. Да, знам че е тежко да гледаш така детето си, но с повече пазене /относно настинки/ може всичко да отшуми и без оперативна намеса, която хич не е приятна за децата. Сиска, поразпитай за други мнения и методи на лечение, от личен опит ти препоръчвам да се борите с детето без да го подлагате на това повече - Успех  bouquet

P.S. Сега видях колко е голямо момчетот ти, ще видиш, че след около две години всичко тове ще е зад гърба ви и сливицата ще спре да му пречи /ако е израснала наново, което е напълно възможно/.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 12:34 от nunty

# 98
От есента насам и ние се въртим в порочния кръг на третата сливица. Направи 2 остри отита и след тях всяка хрема/грип завършва с болки в ушите. Джипито ни изпрати при Първанова от работническа болница. Има ли някой впечатления от нея? По мое настояване провери третата сливица с опипване - III-IV степен била, но трябвало да отмине месец от възп.процес, за да я провери пак. Обаче от тогава все се влачим с хреми и болки в ушите през 2 седмици.

Последния път беше в отпуска и попаднахме на д-р Бегов. Каза да сме вадели сливицата и да не мъчим повече детето. Но си мисля да ходим и в Транспортна при този Едрев, препоръчват ми и проф. Бенчев.

След първите 2 остри гнойни отита (acute otitis media supp.) започнах да давам водорасли, коластра и пробиотици. Не знам от тях ли е ефекта, но от тогава не сме стигали до гноен отит (пу-пу), последващите болки в ушите били от запушването и заглъхването от хремата.

При хрема задължително правя инхалации (вода със сода на котлона или с небулатор с физ. разтвор) и пускам овлажнител за въздух с няколко капки евкалиптово масло.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 22:56 от I see you

# 99
Чак сега отново влизам във форума и искам да благодаря за мненията за нашата "отново порастнала сливица". Ходихме на лекар - пуснаха ни кръвни изследвания с диференциално броене - всичко в норма, алергия изключват. Носен секрет - напълно чист. Следва същия УНГ, който ни оперира - не е израстнала отново пущината, другите 2 сливици са здрави, нослето чисто, но видя как назад в носоглътката се стичат секрети. Изписа ни мазила за носа, от които за сега ефект не виждам. Междувременно изкарахме един вирус с 40 градуса температура и след като се оправи от него, поне хъркането спря. Но носовото говорене и дишането през устата си останаха. Rolling Eyes

# 100
   Гледай детето да е повече на чист въздух и да се занимава с някакъв спорт и не му се впрягай толкова, разбира се , като периодично си правите прегледи и изследвания и ще видиш, че ще го израсте Hug

# 101
 Извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам две въпросчета към I see you , дано види поста ми  Praynig

След като прочетох поста ти за евкалиптовото масло, купих и аз да слагам в овлажнителя, защото дъщеря ми е с постоянна хрема от яслата. В упътването му обаче пише, че не е подходящо за деца под 6 год. и не е съвместимо с хомеопатия.  Sad

Дъщеря ми е на почти 3 год. и пие Цинабсин. Въпроса ми е чела ли си някадъ за тези несъвместимости или да ги пренебрегна и да сложа в овлажнителя ?

Благодаря   bouquet

# 102
Zdraveite...i az za parvi pat pi6a v BG- MAMMA no neznam kakvo da pravq ve4e.Predi okolo godina zabelqzah ,4e moqt sin ne 4yva s ednoto si uho...pratiha ni v ISUL za da se testva tam ni kazaha to4na diagnoza,4e deteto e s nedorazvito uho i nqma le4enie za tova ne6to...sled okolo mesec re6ihme da smenim bolnicata i zaminahme za pleven...i tam go testvaha no se okaza ,4e ima deformirana treta slivica koqto e zapy6ila efstahievata tarba i trqbva nezabavno da se izvadi....kjete na kogo da vqrvam ...no az vse si mislq ,4e tova dete ima6e slyh predi tova.... a to e malko na 3 god. ne moje da mi obqsni kakvo my e...

# 103
  • София / Пловдив
Павлина, твърде възможно е намаленият слух да е от проблеми с третата сливица.
Не пречи да потърсите още една консултация, вижте в първи пост на темата има координати на добри УНГ - специалисти.
При всички положения по - добре е проблемите на детето да са от сливицата и тя да се извади.
Стискаме палци! Успех и пиши как сте!

П.П. Пиши на кирилица!

# 104
Ние се бяхме кротнали, 2 мес не боледувахме, но онзи ден просто от веднъж се събуди с ужасна суха кашлица. Диагноза ларинготрахеит- ей, такова чудо никога не сме карали, ужасно е, 2 нощи  не съм спала от ужас да не се задуши, вчера ни сложиха дори инжекция....Мислех да отложа операцията, но не искам този кошмар да продължи вечно. Има ли връзка това със сливицата не знам, но имам чувството, че тя е като магнит за вируси...Сега съм тръни как ще изкараме тази нощ.
Имаме насрочена операция за началото на юни, в края на юни сме на море. Ще ни стигне ли това време да се възстановим? Толкова страхове имам вече, че....сили не ми останаха да го мисля.

Извинявам се, пропуснах... Embarassed
Честит празник на всички именници, желая ви всичкото здраве на света на вас и близките ви!!!!

Общи условия

Активация на акаунт