Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 133
  • 936
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Дълго, но полезно - благодаря ти  bouquet Само един уточняващ въпрос - с Лимфомиозота приемате ли противоалергично ( дали то не е фактора за отбъбването на третата сливица се питам..) Моя син е с бронхиална астма, но от месец не приема нищо и не е правил спазъм ( преди това 9 месеца Сингулер) и е време за нова среща с алерголога му ( имам двойственно отношение към тия противоалергични химии).

Един път пи лимфомиозот плюс Ксизал, което е голяма глупост, защото нали уж хомеопатичните трябва да се пият сами., но му бях отпуснала края... Втория път - само лимфомиозота. И двата пъти стана -просто усещам, как нослето се отпушва и дишането ношем се освобождава.
   Понеже и аз ползвам едно хомеопатично за мигрена, назначено от същата класическа хомеопатка, и ми действа, ще ви споделя как стоят според мен нещата. Изобщо не е работата в това, което ти дават да пиеш. Тия лекарства сигурно са еднакви,или спиртния разтвор е  толкова разреден, че никакво активно вещество няма. Но от цялата тая работа, разговора, индивидуалните характеристика - например калкареата се съобразява според докторката с това, че детето ми е грацилно и високо, ако било с друго телосложение и същите симптоми - давали друго, изобщо от целия този индивидуалистичен момент, майката се успокоява, че все пак нещо прави, оставя детето на мира, или само с доказано полезни бабешки работи, а не да му разрушава имунните сили с химия...и организма на детето се преборва.
   Така си мисля, да не вземе сега някой привърженик на класическата хомеопатия да ме освирка. За мен това е сугестия но ни действа. 

Щом ти действа и виждаш пол.ефект къде е проблема...Ти хам я отричаш,а хем приемаш,че ти помага Rolling Eyes Ей,много сте странни.

И неразбрах от тези 2 лекарства кой те излъга,че едното е хомеопатично?

# 76
   Хич не я отричам. Казах, че ми помага. Понеже доста почетох и се информирах, то няма логика да помага на никого, но хора твърдят, че помага и на пилета във ферми. Аз на това нямам обяснение,  но това не ми пречи да си я ползвам - по някаква причина ни помага повече боаронска, отколкото класическа, но не съм луда да отричам нещо, дето върху нас има ефект.
  Затова и препоръчъх на момичетата да опитат, пък може и на тях тоя Лимфомиозот да има ефект, стига да им го препоръча лекар. Децата са със силен организъм, и обикновено ако го оставиш сам да се справи е най-добре.

Информирах се аз, кое е хомеопатично лекарство кое е комбиниран препарат, кое ти дава хомеопатът в шишенце, кое е в аптеката на гранулки. Винаги се информирам, и после си създавам мнение - и в случая е, че това е сугестия, но ми е все тая, щом ни действа.

Да се върнем сега към реалните си проблеми, моля. Hug

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 13:07 от Iris04

# 77
tandonova79, кое според теб не е хомеопатичното лекарство, защото и мен все това ме питаше  newsm78

# 78
tandonova79, кое според теб не е хомеопатичното лекарство, защото и мен все това ме питаше  newsm78

Сигурно има предвид монопрепаратите и комбинираните, които са под път и над път и класическите хомеопати не ги долюбват. Няма значение, момичета, наистина. Човек трябва да използва всичко, а ако успее да мине и без да трови детето си с антибиотици, освен при краен случай, какво по-хубаво.

# 79
  • Пловдив

Сигурно има предвид монопрепаратите и комбинираните, които са под път и над път и класическите хомеопати не ги долюбват. Няма значение, момичета, наистина. Човек трябва да използва всичко, а ако успее да мине и без да трови детето си с антибиотици, освен при краен случай, какво по-хубаво.

Да,на първото ти изречение...и голямо Не за второто!И аз бях в такава заблуда мноого време и си мислех,че щом е уж хомеопатично е равно на безвредно.Да ама не! NaughtyХич не е така и не се лъжете.Казвам го защото...от такива уж полезни бонбонки детето направи почти пристъп+кашлица Tired така му свиреха гърдите,че...се чуваше от метър!И никой не каза от какво е...оказа се,че е от вкусните Боаронски бълвочи!По добре бабини рецепти...

# 80
Ох побърках се с тия хомеопати- класически, некласически....Колко течения са?

Как от боаронските е направило пристъп детето не разбирам- алергия ли или...

Ирис, добре че си някъде по средата ти...аз съм силно на другия край   Mr. Green

# 81
  • Пловдив
Ох побърках се с тия хомеопати- класически, некласически....Колко течения са?

Как от боаронските е направило пристъп детето не разбирам- алергия ли или...

Ирис, добре че си някъде по средата ти...аз съм силно на другия край   Mr. Green

Истинското е само 1-класически!
Да,реакция от 5-6 различни лек. изписани наведнъж и...става боза.Мислиш/има временен и краткотраен ефект,а всъщност само подтискаш болестта и накрая където избие!

Нали каза,че си чела и си запозната Rolling Eyes

# 82
И какво сега - покрай тия словесни престрелки някой няма ли да сподели бабин илач за сополи ?!  Wink

# 83
tandonova79 , четох бе...много даже: Курс по класическа хомеопатия- 6 дни, 540 лв, четох за една мома дето го посетила и вече няма страх нито от болката, нито от смъртта...продължавам да чета междувременно, стана ми много забавно  Mr. Green

Жълти или зелени сополи не сме имали никога, не мога да помогна  Peace

# 84
   За сополи - само физиологичен разтвор или преварена вода с морска сол по половин спринцовка в нослето и това много пъти през деня, друго не знам.

# 85
Благодаря ви, момичета  Hug  Те сополите са следствие явно, а не причина и трябва да се гони причината... Ама като пречат ( особено в комбинация със запушен от трета сливица нос ), им търся цаката ( гадовете им с гадове )... В тая връзка се сещам за прословутите градински сополи и тяхното мирно съжителство с днешните градински групи. Чували ли сте от педиатър израза " че то всяко дете от време на време си има зелени сополи, това не е болест" ? Аз ДА   Thinking

# 86
  • София
darizad, хубаво е да се изследва секрет  Peace Понякога хронифицирането им е често явление и води след себе си проблеми с третата сливица, бронхити и т.н.

Иначе, при нас Коларгол помагат много- и за сополите, и за свиване на сливицата. Разтвор, който правя за промивки е 1чч преварена вода с 1ч.л. сол (не морска).
Ограничила съм до минимум използването на спрейове (Стеримар напр.).
Правя и инхалации с лайка. Дори и малкото да не иска да стои над тенджерата- нека ври. Парата е във въздуха и пак лекува.
Стара рецепта, но трудно изпълнима е реженето на лук пред детето...тогава излиза всичко, но съм успявала само два пъти да го задържа до мен.

Не смятам, че употребата на билки самоцелно е правилна.

# 87
Dachy , изследваха ни секрет от носа в края на февруари ( пак бяхме със сополи, жълто-зелени), установиха Стрептококус Пнеумонале и Мораксела Катаралис, направиха антибиограма, педито каза, че това не е проблем, детето е здраво ( какво са малко зелени сополи...) и дори не ми даде направление за УНГ ( въпреки молбата ми), щото нямало смисъл - детето е здраво! Месец след това УНГ ( на частно, разбира се) видя големи сливици и възпалена трета, гноен налеп - и Зинат за 7 дни. Преди 5 дни бяхме на друг УНГ ( защото първата не поиска контролен преглед и да наблюдава детето, пък и искахме съвет за третата сливица), носа си беше абсолютно чист, по сливиците нямаше секрет- с една дума здрав.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:32 от darizad

# 88
  • София
Когато детето ми беше на 7м се започна точно с тези две бактерии. Упорити и коварни. Лекувайте се и изследвайте секрет 10 дена след спирането на АБ  Peace
И колкото и гадно да звучи....нямай вяра на лекари и винаги си имай едно наум  Peace

# 89
Здравейте момичета! И аз съм една от майките с дете с проблемна 3-та сливица! Не съм писала до сега, но редовно следя и чета темата! Искам да попитам Dachy защо е недоволна от Френгов!? Какъв е бил преди и какъв е сега!? Защото а зот скоро водя дъщеря си при него, преди това сме обиколили кой ли не! Най доволна съм останала засега от Френгов и доц. Цветков от Военна болница! А и колкото повече доктори сменяш толкова повече различни мнения чуваш и вече незнаеш кое е правилно и кое не! Дъщеря ми ими проблем с 3-тата сливица от както тръгна на ясла, сега е 1-ва група и 2 дена ходи 10 си е в нас с хрема, сополи, а понякога и по тежки неща! Като задължително всеки път е с болки в ушите и установена течност в дясно ухо, което най ме притеснява! Решила съм като навърши 4 год. да извадим 3-тата сливица поне за сега!

Общи условия

Активация на акаунт