Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 146
  • 936
  •   1
Отговори
# 60
   Значи за меда и прополиса, вярно е, че са алергени. Затова с малките дечица трябва много внимателно. Например, нашите проблеми със сливиците - гнойни ангини - започнаха от момента в който се опитах да я пусна на ясла - на две и половина години. На тази възраст то не може почти с нищо да се третира. Значи стигахме до антибиотик три пъти за шест месеца. Това абсолютно скапва организма на детето и влизаме в един порочен кръг... Почти постоянно възпалени сливици. Тогава именно лекарите настояха да я оставим в къщи за поне една година...
  На четири пак започна същата работа: градина - ангина, съмнения за трета сливица. Само че детето е вече голямо, може да се вземат мерки с най-различни природни продукти, и да не се хваля много, но за последната година трета ангина оправям без антибиотик, но с целодневно, досадно прочистване с какво ли не- мед, прополис, малинова отвара, разни работи за мазане, коларгол и още каквото се сетите.
  Обаче - непрекъснато трябва доктор да следи тая работа и да се внимава за ставни проблеми, което при нас е много сложно, тъй като детето ми има болки на растежа на крачетата и синдром на супер-гъвкави стави.
   А иначе за алергия, ето сега в тоя сезон педиатърката и ще иска да пие антиалергично. Честно казано хич не ми се ще... имам чувството, че го дават ей така, за презастраховка заради трета сливица.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 10:58 от Iris04

# 61
Iris04, ще споделиш ли как точно процедираш при ангина: как и с какво чистиш? По-нагоре мисля си споменала и схема за Лимфомиозот - кой я назначи и колко дълго я прилагате? Моя син е на 3 и половина и отскоро възпали трета сливица ( според двама УНГ специалисти), че и другите две набъбнаха. Разбира се ни предложиха операция на третата, но аз съм в голямо чудене - отскоро хърка по малко синчето ми, направи един отит, преди 4 седмици пък му намериха малко гной на сливиците  и айдеее- Зинат. Между другото как установихте тези проблеми със ставите и растежа? Някакви симптоми?

# 62
Сега ще разкажа всичко. Първо за ставите. Моето дете както казах вече, прави ангини от две и половина годишно, откакто се появи в ясла,  дотогава не беше боледувала от нищо. И аз при тия гнойни ангини давам антибиотик, както ми казаха. На втората, обаче, реших никога да не давам антибиотик без антибиограма. И така разбрах, че стрептококите, които открихме са били абсолютно резистентни, на това което са и давали да пие. Детето го спряхме от ясла трайно, но продължи да зачервява гърлото от време на време, а зимата започнаха да я болят от време на време, след преумора през деня коленцата. Тя израстна много бързо, но аз си имах наум за стрептококите, които се откриваха в гърлото, дори и без да е болна - като носителство.  Отидохме на ревматолог, той направи АСТ, прегледа я. Смятам, че е надежден -Лисички от Токуда, смята се за един от най добрите. Та се оказа, че детето ми има хипермобилност на ставите -вродено състояние, което най общо се изразява в това, че вместо ставите да са като въженца, те са като ластичета - и при по -рязко движение, пренапрягане и преумора болят. Детето може наистина да ги огъва до невъобразима гъвкавост, но аз мислех, че всички деца са така. Операция на сливици той не намери да е необходима, изобщо.
     Междувременно, след една настинка пак се възпали третата сливица, и близо един месец детето хъркаше като змей, страшна работа. Но всички лекари - нейната, и лекар в Исул твърдяха, че ще се свие сливицата и ще спре. И наистина спря. Но не с класически хомеопатично лечение. Ходили сме и при класически хомеопат - назначи Калкареа фосфорикум, след обстойно разпитване, сверка в магическата им книга и 60 лева хонорар. Никаква полза немА.
   А Лимфомиозота го пием по схема от доктора Уши-нос-гърло- 20 дни по 3 пъти на ден и остатъка от шишето по два пъти на ден - още десет дена. Спира да хърка някъде на десетия ден, но дали се влияе от лекарството, не мога да кажа. Хомеопатията ми е малко двойствена...
    Много дълго писах, но да кажа най-важното. При ангина почвам да пръскъм Тантум верде четири пъти на ден. В промеждутъците - кипнати малинови листа, морковен сок, лайка с мед, лъжичка по лъжичка, и най важното непрекъснато. Ама наистина, цял ден три дни просто не сядам. носа с физиологичен разтвор през половин - един час и коларгол сутрин и вечер. и ако може да гаргари -прополис и лайка със сода. И компреси с мед. Много е тежко и досадно, но по-добре от антибиотик.
   Много писах, дано да не съм ви отегчила..

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 11:21 от Iris04

# 63
Не си ни отегчила, беше много полезно, особено частта с хомеопатката, 60- те лв и същото лекарство, което се спомена по време на една разгорещена дискусия, колко индивидуално е лечението с класическа хомеопатия  Peace

# 64
Дълго, но полезно - благодаря ти  bouquet Само един уточняващ въпрос - с Лимфомиозота приемате ли противоалергично ( дали то не е фактора за отбъбването на третата сливица се питам..) Моя син е с бронхиална астма, но от месец не приема нищо и не е правил спазъм ( преди това 9 месеца Сингулер) и е време за нова среща с алерголога му ( имам двойственно отношение към тия противоалергични химии).

# 65
  • Някъде в облаците
......... При ангина почвам да пръскъм Тантум верде четири пъти на ден. В промеждутъците - кипнати малинови листа, морковен сок, лайка с мед, лъжичка по лъжичка, и най важното непрекъснато. Ама наистина, цял ден три дни просто не сядам. носа с физиологичен разтвор през половин - един час и коларгол сутрин и вечер. и ако може да гаргари -прополис и лайка със сода. И компреси с мед. ......

bouquetВече е преписано в тефтерчето за всичко. Аз си знам само компреса с яйцата и пудрата захар Embarassed. Малиновите листа могат и да са изсушени или замразени - имам и двата вида, защото при температура правя чай от тях? И може без коларгол, защото дъщеря ми прави алергична реакция от него? Благодаря!  bouquet

# 66
Я разкажете сега подробно какво се прави с тези листа и яйцата  newsm78

# 67
Дълго, но полезно - благодаря ти  bouquet Само един уточняващ въпрос - с Лимфомиозота приемате ли противоалергично ( дали то не е фактора за отбъбването на третата сливица се питам..) Моя син е с бронхиална астма, но от месец не приема нищо и не е правил спазъм ( преди това 9 месеца Сингулер) и е време за нова среща с алерголога му ( имам двойственно отношение към тия противоалергични химии).

Един път пи лимфомиозот плюс Ксизал, което е голяма глупост, защото нали уж хомеопатичните трябва да се пият сами., но му бях отпуснала края... Втория път - само лимфомиозота. И двата пъти стана -просто усещам, как нослето се отпушва и дишането ношем се освобождава.
   Понеже и аз ползвам едно хомеопатично за мигрена, назначено от същата класическа хомеопатка, и ми действа, ще ви споделя как стоят според мен нещата. Изобщо не е работата в това, което ти дават да пиеш. Тия лекарства сигурно са еднакви,или спиртния разтвор е  толкова разреден, че никакво активно вещество няма. Но от цялата тая работа, разговора, индивидуалните характеристика - например калкареата се съобразява според докторката с това, че детето ми е грацилно и високо, ако било с друго телосложение и същите симптоми - давали друго, изобщо от целия този индивидуалистичен момент, майката се успокоява, че все пак нещо прави, оставя детето на мира, или само с доказано полезни бабешки работи, а не да му разрушава имунните сили с химия...и организма на детето се преборва.
   Така си мисля, да не вземе сега някой привърженик на класическата хомеопатия да ме освирка. За мен това е сугестия но ни действа. 

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 11:48 от Iris04

# 68
  • Някъде в облаците
 EmbarassedНаправо копирах мой постинг от темата за баба Ванга:  Embarassed

Цитат на: Aila в Нед., 21 Ноем. 2010, 22:16
Цитат на: svetli в Ср., 03 Ноем. 2010, 13:26
Цитат на: tandonova79 в Ср., 03 Ноем. 2010, 10:08
Дайте нещо за възпалено-зачервени гърло и уголемени сливици!
Компрес с извара. Не знам всъщност дали е на баба Ванга идеята, но е ефикасно. За зачервено гърло помага и компрес с мед, но не знам на сливици дали ще действа.
  Може ли да помогне и за хронично уголемени сливици и как точно се прави този компрес с извара?

Hug Не е от на Баба Ванга рецептите, но е изпитано многократно с дъщеря ми. Сварявате мнго твърди две яйца. Отделяте белтъка от жълтъка и го настъргвате на най-ситното ренде. Слагате и 2 супени лъжици пудра захар, посипвате върху мека памучна или мека хавлиена кърпа - увивате върху гърлото, отгоре найлонче (аз слагам от домакинското руло) и отгоре още едно меко шалче. След обяд така да спи. Може да сложите нещо върху възглавничката, защото сместа се разтича. Издърпва болка, успокоява сливици и зачервено гърло. Peace

# 69
И колко пъти са прави това с белтъка?

# 70
  • Русе

...... Изобщо не е работата в това, което ти дават да пиеш. Тия лекарства сигурно са еднакви,или спиртния разтвор е  толкова разреден, че никакво активно вещество няма. ....

Плацебо ефект  Grinning , но пак е лечение , щом действа !
Иначе , изобщо не питайте какви съставки  има в техните лекарства  #Crazy !

За пчелните продукти - ами започнете с малки дози ако има съмнения за алергично действие , при нас не е имало . Мед+канела , намазани директно вършат добра работа , лайка също , за малинови листа не бях чувал .

........ и отгоре още едно меко шалче. След обяд така да спи. Може да сложите нещо върху възглавничката, защото сместа се разтича. Издърпва болка, успокоява сливици и зачервено гърло. Peace

Поставянето на шалче на вратлето за през нощта , дори и без нищо друго върши перфектна работа , макар и на много хора да не им се вярва  Wink .

# 71
   Категорично малиновите листа вършат работа - пресни, сухи, замразени, все тая, отвара и с малко мед е много приятно. Също и листата на дивата ягода, или къпина, ако ви се намират. От Димковите рецепти са.
  А, и нали знаете как се появява една кашлица от задния секрет - чайче от орехи, не само черупките, а просто спукани два ореха кипнато и прецедено и пак с мед - и за гърлото е добре, и за кашлянето. Че е и вкусно. Аз на баща ми още правех, той беше с бронхиална астма.

# 72
  • Някъде в облаците
......   А, и нали знаете как се появява една кашлица от задния секрет - чайче от орехи, не само черупките, а просто спукани два ореха кипнато и прецедено и пак с мед - и за гърлото е добре, и за кашлянето. ........
Iris04 - благодаря ти за малиновите листа. За тази рецепта - аз добавям и сърцевината на една дюля, всичко това правя не на чай, а на отвара и за цял ден - с лъжичка - дъщеря ми го изпива - много добър ефект Peace

raja_nikol - докато отнеме болката и червенината в гърлото - обикновено два компреса за деня - за два дни, ако е много червено и гърло и сливици, а ако е леко - за един ден  Laughing

# 73
Споделям мнението ти за ефекта от хомеопатията,  Iris04
denniss  - благодарности за споделените рецепти
Дайте сега някой бабин илач и за жълти сополи  Praynig , че това ни напити от вчера - пръскам сребърна вода с клеева тинктура и изсмуквам сополите с помпа ( моя хубавец още не ще да се издухва), физиологичен ръзтвор също пръскаме. Добре, че текат навън, изглежда третата сливица все пак се е поприбрала малко и пропуска секрета. Но малко остават и навътре, че понакашля и ни е важно да не слезе нещо надолу Praynig

# 74
  • София
Ей, какви драми с хомеопатията. Надявам се да не продължава  Peace

Акустична ринометрия се прави и във ВМА.

Безкрайно разочарована останах от Френгов Sad "Едно си баба знае, едно си баба бае". Толкова много се е променил...мисля, че го отписвам вече...след 5години. Огромна промяна.

Чакам Едрев да се възстанови, защото е опериран и да ходим с дребното. Моля се да е жив и здрав...ако не е той не знам от къде ще намеря някой, на който да се доверя.

Ирис, добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт