Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 127
  • 936
  •   1
Отговори
# 105
  • София / Пловдив
....
Имаме насрочена операция за началото на юни, в края на юни сме на море. Ще ни стигне ли това време да се възстановим? Т.....

Да, ще ви стигне. Около 2 седмици са достатъчни.

Бързо оправяне  Hug

# 106
На нас какво ни се случи - отиваме на контролен преглед, детето е здраво, няма Т, имаше само слаба хрема, при д-р Бегов (шеф на отделението в 5-та). Погледна едното уше и отсече, че е за парацентеза. Питах го дали е гноен отит - да, дали е крайно належащо - да. Наплаши ни жестоко. Направихме парацентеза и след като ми даде документа после видях диагнозата "otitis seroza". Нито е гноен (suppurativa), нито е остър (acute), нито е на средното ухо (otitis media), в които случаи се налага парацентеза. Моля ви, кажете ми, че аз нещо тотално изумях. Нашето УНГ, при което си ходим, но беше в отпуска дълго време, при диагноза остър гноен отит на средното ухо, реши да пробва само с АБ и да проследи преди да отсече за паразентеза, а сега.... Наистина съм силно озадачена.

Отделно съм потресена от начина, по който протече манипулацията. Без никакво обяснение предварително да подготвят детето какво следва, на масата, омотаха го в чаршафи и две лели така го натиснаха отгоре, че после имаше натъртване на ключицата. То пищя повече от стреса сигурно, отколкото от болката. Да не говорим, че щяха да го удушат - едната му притиска гръкляна с палеца си, добре, че видях и се намесих. В шок съм. В каква държава живеем, не знам.

Извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам две въпросчета към I see you , дано види поста ми  Praynig

След като прочетох поста ти за евкалиптовото масло, купих и аз да слагам в овлажнителя, защото дъщеря ми е с постоянна хрема от яслата. В упътването му обаче пише, че не е подходящо за деца под 6 год. и не е съвместимо с хомеопатия.  Sad

Дъщеря ми е на почти 3 год. и пие Цинабсин. Въпроса ми е чела ли си някадъ за тези несъвместимости или да ги пренебрегна и да сложа в овлажнителя ?

Благодаря   bouquet

С хомеопатия не са съвместими повечето етерични масла, евкалипт в това число. Не знам конкретно на твоя продукт по какви причини го дават за деца над 6г., но аз ползвам на California Baby (бебешка органична козметика) ето това масло, което е за бебета и деца (над 6 месеца) и го дават при грип и простуда. За съжаление марката не се предлага в Бг.

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 13:08 от I see you

# 107
I see you, благодаря за отговора   bouquet

Купих си най- обикновено масло от аптеката. Престраших се и го сложих в овлажнителя, но по- малко количество от това което пише, нямам идея защо го дават за над 6 год, но все пак аз не й правя директни инхалации или нещо друго с него и затова го сложих....

# 108
I see you не мога да ти отговоря на въпросите .Съжалявам за преживяното .
А болеше ли го ухото детето?

# 109
Наистина, как се преценява кога се налага парацентеза?

# 110
Не знам, не съм лекар, разбира се. Но когато потърсих информация в нета навсякъде пише, че парацентеза се прави, когато отитът не се повлиява от консервативно лечение, когато има болки, гной, възпаление, температура и т.н. А при нас такова нещо нямаше. И не само ни направиха парацентеза, а ни изписаха и Аугментин. При положение, че няма гной. Плюс коктейл от антибиотици и кортикостероиди за ухото и носа.

Сега попаднах на някаква чужда лекарка, която е остеопат и лекува отити със специален масаж. Нещо от сорта на лимфен дренаж или известното у нас "дърпане на уши". Но при нея масажът е много нежен и изобщо не прилича на дърпане.

Дори се продавали домашни тимпанометри (приличат на ушен термометър), за да се следи количеството течност в ухото. Основната цел, когато се появи такава течност е естествения дренаж чрез Евстахиевата тръба (която често може да е запушена, подута, поради алергии, 3-та сливица и т.н.). Ако се застои течността - става инфекция. Въпросният масаж помага отпушването и дренирането. Ако се успее да се подпомогне дренирането, до АБ не се стига.

Самата докторка, освен че прави масажи, обучавала родителите да правят това сами. И с помощта на такъв тимпанометър да следят течността и колко често да правят масажи  (представих си УНГ-тата в Бг как си губят ценното време в масажи, вместо да дупчат и режат подред, как ли пък няма да се превърнат в масажисти?!).

Потърсих аз подобен уред в Бг. Няма. Намерих един портативен професионален и се зачетох в упътването. Освен, че тези уреди измерват налягане, вентилация, дренаж, наличие на течност и т.н., могат да покажат и дали функционира Евст. тръба. На нас досега са ни правили 2 тимпанометрии и досега никой не каза има ли проблем с нея. На някой казвали ли са му подобна информация?

# 111
  • Някъде в облаците
raja_nikol - вярвам и искрено пожелавам операцията да мине - по мед и масло.  Hug Защо не я изтеглихте по рано? Около 14 дни трябва да е здраво детето след боледуване и .... може. Ларингитите са гадно нещо. Ако е по-сериозен - както е било при вас - и аз не съм спала с нощи. Много инхалации, много антихистамини - да свиват лигавицата. С инжекция - най-спокойно (Мира не е стигала до инжекция) Много дихателни упражнения - да надува балони,свирка ...... и после - както е предписал док - лекарства.   bouquet

# 112
  Много съжалявам, момичета, дано бързо да се оправят дечицата. Рая, щом сте се решили на операция, стискам палци, сигурна съм, че всичко ще мине бързо и лесно.
  Ние също от поредното ходене на градина за три дни успя детето нещо такова да ми довлече, че то се оправи за три-четири дена само с хрема и панадол, обаче на мен ми се възпали синузита, три дена не бях на себе си и вече две седмици оттогава имам такава ужасна задна хрема, че направо не мога да си кажа името.  Cry

# 113
  • София
I see you , тази жена в БГ ли е?
Аз съм във фаза, в която се опитвам да разбера начини за разширяване на евст.тръби, но без въздух под налягане. В нашият случай ще ни се отвеят парцаливите тъпанчета.

За парацентезата е много относително и не мога така да кажа, дали се е налагало...понякога се прави преди течността да се възпали (да се появят болка, температура).
Моето дете пука тъпанчетата без болка и температура. Просто се отваря дупката, онова се излива и толкова)
При тимпанометрия може да се определи гъстотата на течността. Ако тъпанчето е било издуто и леко зачервено, вероятно се изпреварили събитията.

ПП. малко съм лишена от емоции, извинявай, но при мен те отдавна притъпяха.

# 114
Писах, писах и им заби компа   Sad
Сега пак накратко: Има ли според вас връзка между ларингита и третата сливица? Или аз я нарочвам за всички болести, които ни се натресат  newsm78
Мисля да отложа операцията за септември, докторката е на мнение, че лятото ще сме добре, но есента отново ще започнат мъките. Дали пък да не рискувам и да поизчакам, нямаме някакви спешни и наложителни оплаквания....Ох, ще се побъркам, денем и нощем все тая пуста сливица мисля Cry

# 115
    Посъветвай се с лекарката, ако трябва и с повече от един, направи изследвания. потърси обективни показатели дали е болна - възпалена или уголемена тая сливица.
   Вече писах, как се развиват нещата при нас, и всички лекари ме убеждават, че ваденето на трета сливица не е панацея, че организма на детето струпва лимфна тъкан на това място и сливицата регенерира, защото има нужда от нея. Иначе едно вирусно заболяване на два месеца по никакъв начин не е често боледуване, направо си е рядко, а усложнението, което се е получило - ларингит вероятно няма нищо общо с третата сливица.
   Просто се опитай да разбереш дали тая сливица е болна. Ето, че при нас не е, а детето ми лепи всеки вирус от детската, че и на мен го носи - просто слаба имунна система, но с времето и израстването усложненията намаляват. Вече трети вирус аз и баща и прекарваме много по-тежко от нея и не е пила антибиотик... а миналата године по това време два един след друг.
     Нашата пък докторка иска два месеца да  давам противоалергично, не знае и тя защо точно. Не знам да и го давам ли, все пак тия неща не са съвсем безобидни...

# 116
Ларингита при нас не беше усложнение, а си беше основното заболяване всъщност, продължи точно 36 часа, както внезапно почна, така отведнъж спря.......
Как да преценим дали е болна тази сливица? Докторката каза, че лигавицата се е прибрала, но сливицата си стои, идея нямам, каза че повече от това не може да се направи. Имам доверие на докторката, просто във Варна май никъде не се правят по- задълбочени и различни изследвания.
Дали може сама да се прибере????

# 117
Ларингита при нас не беше усложнение, а си беше основното заболяване всъщност, продължи точно 36 часа, както внезапно почна, така отведнъж спря.......
Как да преценим дали е болна тази сливица? Докторката каза, че лигавицата се е прибрала, но сливицата си стои, идея нямам, каза че повече от това не може да се направи. Имам доверие на докторката, просто във Варна май никъде не се правят по- задълбочени и различни изследвания.
Дали може сама да се прибере????

Е как бе, тя си намалява сама и ако всичко е наред до 11-12 години си атрофира.

# 118
  • Пловдив
    Посъветвай се с лекарката, ако трябва и с повече от един, направи изследвания. потърси обективни показатели дали е болна - възпалена или уголемена тая сливица.
   Вече писах, как се развиват нещата при нас, и всички лекари ме убеждават, че ваденето на трета сливица не е панацея, че организма на детето струпва лимфна тъкан на това място и сливицата регенерира, защото има нужда от нея. Иначе едно вирусно заболяване на два месеца по никакъв начин не е често боледуване, направо си е рядко, а усложнението, което се е получило - ларингит вероятно няма нищо общо с третата сливица.
   Просто се опитай да разбереш дали тая сливица е болна. Ето, че при нас не е, а детето ми лепи всеки вирус от детската, че и на мен го носи - просто слаба имунна система, но с времето и израстването усложненията намаляват. Вече трети вирус аз и баща и прекарваме много по-тежко от нея и не е пила антибиотик... а миналата године по това време два един след друг.
     Нашата пък докторка иска два месеца да  давам противоалергично, не знае и тя защо точно. Не знам да и го давам ли, все пак тия неща не са съвсем безобидни...

Не се подвеждай!Хич не ги давай тези капки или каквото е там!Наистина не са безобидни...   Naughty

# 119

Не се подвеждай!Хич не ги давай тези капки или каквото е там!Наистина не са безобидни...   Naughty

И аз така си мисля... капки иска да и давам ксизал, и то не по-малко от два месеца. Заради някакъв си алергичен терен. То не е ясно дали детето има някаква алергия изобщо, но факта е, че като отиде на градина до три дни е с хрема, а след него и аз... Но моя личен лекар не го свързва с някаква алергия, а  с това, че според него в детската имало "селектирани щамове", които моментално ни тръшват.

Общи условия

Активация на акаунт